دنیای اقتصاد- مراسم صبحگاه مشترک یگان‌های نظامی، انتظامی و بسیج استان خراسان شمالی، صبح دیروز با حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده کل قوا در پادگان شهید نوری تیپ پیاده جوادالائمه سپاه پاسداران در بجنورد برگزار شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنانی در این مراسم، نیروهای مسلح را مایه امنیت خاطر ملت و مصونیت ساز در مقابل توهمات تجاوزکارانه بیگانگان دانستند و تاکید کردند: ملت ایران به پیروی از تعالیم اسلام اهل تجاوز و تعرض نیست؛ اما در مقابل هیچ تجاوزی نیز کوتاه نخواهد آمد. مقام معظم رهبری در مراسم صبحگاه مشترک یگان‌های نظامی استان خراسان شمالی:

در مقابل هیچ تجاوزی کوتاه نمی‌آییم

مراسم صبحگاه مشترک یگان‌های نظامی، انتظامی و بسیج استان خراسان شمالی، صبح دیروز با حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده کل قوا در پادگان شهید نوری تیپ پیاده جوادالائمه سپاه پاسداران در بجنورد برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای ورود به پادگان تیپ پیاده حضرت جوادالائمه علیه‌السلام، در محل یادمان شهدا حضور یافتند و با قرائت فاتحه، علو درجات شهدای دفاع مقدس را مسالت کردند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس از یگان‌های حاضر در میدان سان دیدند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنانی در این مراسم، نیروهای مسلح را مایه امنیت خاطر ملت و مصونیت ساز در مقابل توهمات تجاوزکارانه بیگانگان دانستند و تاکید کردند: ملت ایران به پیروی از تعالیم اسلام اهل تجاوز و تعرض نیست، اما در مقابل هیچ تجاوزی نیز کوتاه نخواهد آمد.

ایشان با تاکید بر اینکه انگیزه سلطه‌گران برای جنگ افروزی، فروش سلاح و رونق بخشیدن به صنایع نظامی وابسته به سرمایه داران است، افزودند: تنها عاملی که موجب تضعیف انگیزه جنگ افروزی قدرت طلبان یا از بین رفتن این انگیزه می‌شود، آمادگی عمومی ملت و آمادگی دفاعی نیروهای مسلح است.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: احساس آمادگی عمومی در ملت ایران به‌ویژه جوانان، امروز بیش از هر زمان دیگر است و نیروهای مسلح نیز بسیار آماده تر و تواناتر از گذشته هستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای یاد خدا و معنویت را عامل اصلی افزایش توانایی و قدرت بازدارندگی نیروهای مسلح دانستند و تاکید کردند: پیروزی رزمندگان اسلام در ۸ سال دفاع مقدس و شکست ارتش به ظاهر قدرتمند و مجهز و مدعی رژیم صهیونیستی در جنگ‌های ۳۳ روزه لبنان و ۲۲ روزه غزه بهترین نمونه‌ها از تاثیر معنویت در افزایش قدرت و توان دفاعی هستند.

بیش از همیشه احساس قدرت می‌کنیم

ایشان افزودند: ملت ایران امروز بیش از هر زمان دیگر در مقابل دشمنان، احساس قدرت می‌کند و این احساس متکی بر واقعیات است. رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر لزوم حفظ و تقویت قدرت آمادگی ملت و نیروهای مسلح، خاطرنشان کردند: آمادگی و روحیه پای کار بودن ملت ایران و نیروهای مسلح، آنچنان هیبتی به‌وجود آورده است که اجازه گمان و توهم تجاوز را نیز به دشمن نخواهد داد. پیش از سخنان فرمانده کل قوا، سردار سرلشگر جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به توانایی‌های نیروی مسلح به‌ویژه نیروهای سپاه گفت: سپاه ضمن رصد دائمی تهدیدها، آمادگی دفاعی و بازدارندگی خود را با ترکیب نیروی حرفه‌ای زمینی و بسیج، گسترش برد موشکی و افزایش توان دفاعی و تهاجمی در دریا، بسیار افزایش داده و به سطح بازدارندگی راهبردی رسانده است.

در ادامه این مراسم سرود جمعی «قبله امید» اجرا شد. در پایان مراسم یگان‌های حاضر در میدان از مقابل فرمانده کل قوا رژه رفتند.

روحیه امید، اساسی‌ترین نیاز کشور

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین صبح روز پنج‌شنبه در دیدار هزاران نفر از معلمان، اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های استان خراسان شمالی، با اشاره به لزوم اهتمام به ساختن و شکل‌دهی هویت انسانی کودکان براساس خلقیات نیکو، از همان دوران ابتدایی، تاکید کردند: اساسی‌ترین نیاز کشور، ایجاد روحیه امید به آینده، نشاط و خودباوری در نسل جوان است. رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود، هدف از برگزاری جلسات متعدد با معلمان و اساتید را نهادینه کردن فرهنگ احترام به مقام معلم و استاد بیان کردند و با اشاره به برخی مطالب حرفه‌ای، دقیق، سنجیده و کارشناسی شده معلمان و اساتید استان خراسان شمالی، افزودند: این مطالب بسیار قابل استفاده و شنیدن آنها لذت‌بخش بود، ضمن آنکه نشان‌دهنده وجود استعدادهای برتر و اندیشه‌های خوب و روشن در خراسان شمالی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تبیین فلسفه تشکیل حکومت در اسلام به منظور ایجاد تحول همه جانبه در فرد و جامعه و غلبه خصلت‌های انسانی بر خصلت‌های پست، تاکید کردند: در چنین دیدگاهی، جایگاه و نقش آموزش و پرورش و آموزش عالی و معلمان و اساتید بسیار مهم و برجسته است. ایشان شکل‌دهی و ساخت شخصیت و هویت کودکان را یکی از وظایف اساسی تربیتی در آموزش و پرورش دانستند و در ادامه به بیان برخی خصلت‌های مورد نیاز جامعه که باید از کودکی مورد اهتمام قرار گیرند، پرداختند. آموزش فرهنگ خردورزی اولین نکته‌ای بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این خصوص گفتند: باید از همان دوران کودکی، ذهن کودکان را به فکر کردن و خردورزی عادت داد.

فرهنگ غلط بزرگ دیدن غرب

ایشان خودباوری و اعتماد به نفس را یکی دیگر از نیازهای تربیتی دوران کودکی دانستند و خاطرنشان کردند: یکی از فرهنگ‌های غلطی که از دوران گذشته در جامعه شکل گرفته و همچنان وجود دارد، نگاه نیازمندانه به غرب و بزرگ دیدن غرب و کوچک دیدن خود، بخصوص در مسائل علمی است. رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه ریشه کن شدن این فرهنگ غلط در گرو ترویج روحیه خودباوری است، افزودند: خودباوری که در مقابل غرب باوری قرار دارد، باید در میان کودکان و جوانان گسترش یابد و از وظایف مهم آموزش و پرورش و آموزش عالی تزریق روحیه خودباوری است. بردباری و حلم یکی دیگر از خصلت‌های اخلاقی بود که رهبر انقلاب اسلامی نیاز آن را در جامعه و روابط اجتماعی و حتی سیاسی بسیار ضروری دانستند و تاکید کردند: اگر گروه‌های سیاسی با صبر و بردباری با یکدیگر برخورد کنند، فضا بهتر خواهد شد.

ترویج روحیه کنجکاوی و پرسش‌گری، کار جمعی و همکاری، کار و دوری از تنبلی، و مطالعه و کتابخوانی در میان کودکان و نسل جوان، از دیگر نکاتی بودند که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به آنها اشاره کردند. ایشان همچنین عادت دادن کودکان و جوانان به داشتن همت بلند و افق دوردست را یکی دیگر از نیازها برشمردند و افزودند: ترویج روحیه خودباوری و اینکه «ما می‌توانیم» از جمله نیازهایی است که از وظایف مهم آموزش و پرورش و آموزش عالی بشمار می‌رود.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به پیشرفت‌های شگرف علمی کشور و همچنین افزایش جذب دانشجو و هیات علمی در کشور نسبت به ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، تاکید کردند: مراکز معتبر آماری دنیا، رتبه علمی جمهوری اسلامی ایران در دنیا را، رتبه شانزدهم اعلام و پیش‌بینی کرده‌اند این جایگاه تا شش سال دیگر به رتبه چهارمی ارتقا خواهد یافت. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با اشاره به ارتقای سهم ایران در تولید علم در دنیا، به ۲ درصد، خاطر نشان کردند: همه این پیشرفت‌ها در شرایط سختی، تحریم و فشار و با همت عده‌ای جوان مختصص و با انگیزه که از حمایت‌های مالی و معنوی سازمان یافته هم برخوردار نبودند، آغاز شد.

ایشان افزودند: این پیشرفت‌های بزرگ علمی و دانشگاهی، در چنین شرایطی، امید بخش و نشان‌دهنده روحیه خودباوری و حرکت رو به جلو، در میان نسل جوان است.

رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: باید در مدارس و دانشگاه‌ها دائما، روحیه امید به آینده و حرکت و نشاط دمیده و از هرگونه القای یاس و ناامیدی پرهیز شود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین معلمان و اساتید را به مراقبت از جوانان در مقابل رخنه عرفان‌های کاذب توصیه کردند و افزودند: معیار اسلام برای علو معنوی و روحی، تقوا و پاکدامنی، با تلاش برای دوری از گناهان و اهتمام به نماز و انس با قرآن است.

انتقاد از تعابیر مبالغه‌آمیز درباره رهبری

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با گلایه از برخی مطالب یا اشعار و سرودهایی که در برخی دیدارها قرائت می‌شوند، تاکید کردند: اظهار محبت از جانب مردم به خدمتگزاران خود، مطلوب و مورد تایید اسلام است، اما این اظهار محبت نباید موجب بیان سخنان، تعابیر و اوصاف مبالغه‌آمیز شود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطر نشان کردند: باید جلوی گسترش فرهنگ تمجید و مبالغه‌گویی اغراق‌آمیز گرفته شود.

حوزه علمیه سرباز نظام است

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی چهارشنبه شب نیز در دیدار علما، فضلا، روحانیون و طلاب استان خراسان شمالی، با اشاره به تفکیک‌ناپذیری روحانیت از نظام اسلامی و فرصت عظیمی که پیروزی انقلاب اسلامی در اختیار روحانیت، برای گسترش معارف دینی قرار داده است، تاکید کردند: روحانیت و حوزه‌های علمیه باید با تلاش علمی مضاعف و مجهز شدن به معارف عمیق دینی و آشنایی با اندیشه‌های نو و ارتباط مستمر با نسل جوان به‌ویژه دانشجویان، در جهت خدمت به نظام اسلامی و تقویت آن حرکت کنند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مخاطبان گسترده و میلیونی ِروحانیون به‌واسطه تشکیل نظام اسلامی، افزودند: روحانیت و حوزه‌های علمیه سربازان این نظام هستند و هیچ‌گاه نمی‌توانند خود را جدا از نظام اسلامی تصور کنند.

ایشان هرگونه تفکری را که روحانیت را جدای از نظام اسلامی بداند، سکولاریسم خواندند و تاکید کردند: حوزه‌های علمیه نمی‌توانند سکولار و نسبت به نظام اسلامی بی‌تفاوت باشند.

تضعیف نظام، حرام قطعی است

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به فتوای مراجع محترم تقلید مبنی بر حرام قطعی بودن تضعیف نظام، خاطر نشان کردند: در حالی‌که سیاست سرویس‌های امنیتی دشمنان نظام اسلامی اعم از آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی، القای وجود فاصله میان روحانیت و نظام است، هیچ روحانی نمی‌تواند خود را جدای از نظام اسلامی بداند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نظام اسلامی را نیز مرتبط با روحانیت دانستند و افزودند: بدون حضور روحانیت، انقلاب اسلامی، هیچ گاه به پیروزی نمی‌رسید، زیرا روشنفکران و گروه‌ها و احزاب غیراسلامی، توانایی و نفوذ و مقبولیت روحانیت را در سطح کشور نداشتند.

شرایط امروز همانند جنگ احزاب است

ایشان با اشاره به وظایف سنگین روحانیت در شرایط کنونی، پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) را اسوه روحانیت دانستند و خاطر نشان کردند: امروز نیز همانند شرایط جنگ احزاب در دوران پیامبر(ص)، همه دشمنان ملت ایران در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای، دست به دست یکدیگر داده‌اند، تا ایستادگی و عزم راسخ این ملت را بشکنند، اما همانگونه که در آن جنگ، مومنان به خود ترس و تردید راه ندادند، ملت ایران هم با تلاش برای افزایش قدرت و توانایی‌های خود، در مقابل فشارها ایستاده است. رهبر انقلاب اسلامی افزودند: در جنگ احزاب عده‌ای منافق و سست ایمان، مومنان را مورد عتاب و خطاب قرار می‌دادند که چرا کوتاه نمی‌آیید و سیاست خود را عوض نمی‌کنید، اما یاران واقعی پیامبر(ص) در پاسخ به آنها می‌گفتند: ما از این فشارها تعجب نمی‌کنیم و نمی‌هراسیم و به راه خود ادامه خواهیم داد.

فشارها ادامه خواهد داشت

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: فشارها تا زمانی که در مقابل خواسته دشمنان سر تعظیم فرود آورده نشود، ادامه خواهد داشت و تنها راه تاثیر نپذیرفتن از این فشارها، قدرتمند شدن در ابعاد مختلف است.

ایشان مصداق قدرتمند شدن روحانیت را، درس خواندن عالمانه و تعمق در معارف دینی با نیت رسیدن به مدارج برجسته علمی دانستند و خاطرنشان کردند: روحانیت در کنار کسب علم باید همواره مقید به تدیّن، تهذیب اخلاقی، فرایض و نوافل و تلاوت قرآن باشد.

رهبر انقلاب اسلامی ارتباط صمیمی و با روی خوش، با جوانان و پاسخگویی به سوالات و نیازهای فکری آنان را یکی از وظایف مهم روحانیون برشمردند و افزودند: لازم است روحانیون و ائمه جماعات، کانون‌های فرهنگی مساجد را با همکاری بسیج رونق بخشند و ضمن حضور تاثیرگذار در مساجد و نمازهای جماعت، معارف دینی و مناقب اهل بیت علیهم‌السلام را برای مردم بیان کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به استعداد خیز بودن استان خراسان شمالی و یادآوری جایگاه برخی علمای برجسته این منطقه، خاطرنشان کردند: خراسان شمالی با چنین جایگاهی زمینه تاسیس یک حوزه علمیه کامل و دارای سطوح عالی را دارد.

ایشان علما و فضلای سراسر کشور به ویژه خراسان شمالی را به هجرت از حوزه‌های علمیه قم و خراسان و شهرهای بزرگ، به مناطق خود توصیه کردند و افزودند: تنها راه ارتقای کمی و کیفی حوزه‌های علمیه کشور طرح هجرت است که باید بصورت عملی اجرا شود. در ابتدای این دیدار آیت‌الله مهمان نواز نماینده استان خراسان شمالی در مجلس خبرگان به رهبر انقلاب اسلامی خیر مقدم گفت. حجت‌الاسلام والمسلمین فرجام مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان نیز گزارشی از وضعیت علمی و آموزشی حوزه‌های علمیه خراسان از جمله خراسان شمالی ارائه کرد. در این دیدار همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی امام جمعه بجنورد ضمن بیان مطالبی در خصوص حوزه‌های علمیه خراسان شمالی، پیشنهاد تاسیس حوزه علمیه جامع در بجنورد را ارائه کرد.

عکس: leader.ir