طرح برخی نمایندگان مجلس برای الحاق بانک مرکزی به وزارت اقتصاد
دنیای اقتصاد- خبرگزاری فارس روز گذشته از تلاش تعدادی از نمایندگان مجلس برای الحاق بانک مرکزی به وزارت اقتصاد خبر داد. بر این اساس، تعدادی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس درصدد تهیه طرحی هستند تا بانک مرکزی زیر نظر وزارت اقتصاد قرار بگیرد. علی ایرانپور، نماینده مبارکه هدف از این طرح را نظارت پذیر شدن بانک مرکزی از سوی مجلس عنوان کرده است. علی ایرانپور نماینده مردم مبارکه در مجلس ضمن تایید این خبر به خبرگزاری فارس، گفت: با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور و نوسانات بازار ارز و طلا و همچنین افزایش نرخ تورم مجلس از رییس بانک مرکزی دعوت به عمل آورد تا پاسخگوی سوالات نمایندگان باشد، اما آقای بهمنی در مجلس حاضر نشد.
وی افزود: همچنین از آنجایی که بانک مرکزی زیرمجموعه وزارت اقتصاد نیست، نمایندگان نمیتوانند بر آن نظارت داشته باشند بر همین اساس نمایندگان به دنبال طرح مذکور هستند تا هم بتوانند بر بانک مرکزی نظارت داشته باشند و هم اینکه بانک مرکزی پاسخگوی سوالات نمایندگان باشند.
انتقاد از بانک مرکزی
در همین حال جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با انتقاد از مدیریت بانک مرکزی در هدایت نقدینگی به بخش تولید گفت: رییسکل بانک مرکزی در حالی از عدمگشایش السیهای ریالی تا پایان سال خبر میدهد که بازگشایی این السیها جریان هدایت نقدینگی به بخش تولید را قوت بخشیده و نقش مهمی در حمایت از تولید داخلی خواهد داشت.
وی در گفتوگو با سایت خبری خانه ملت، افزود: متاسفانه کلیت سیاستهای بانک مرکزی در جهت خلاف حمایت از تولید است و با وجود تذکرات پیدرپی مجلس هیچ گونه تغییری در سیاست گذاری نیز دیده نمی شود.
وی تاکید کرد: به طور کلی بانک مرکزی در هدایت نقدینگی به بخش تولید ناتوان است و در اثر همین موضوع نیز مشکلات متعددی به وجود آمده است.
قادری تورم افسارگسیخته فعلی را ناشی از عدمتوان مدیریتی بانک مرکزی در هدایت نقدینگی به بخش تولید، عنوان کرد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر نیز بخشهای تولیدی کشور در اثر نبود و کمبود نقدینگی تحت فشار هستند و بعضا حتی ناچار به تعطیلی واحدهای تولیدی خود میشوند.
قادری با انتقاد از خبر درج شده از رییسکل بانک مرکزی مبنی بر عدمبازگشایی السیهای ریالی برای بخش خصوصی گفت: السیهای ریالی ابزاری برای حمایت از تولید داخلی بود که متاسفانه در اثر اقدامات نادرست بانک مرکزی بخش خصوصی و تولیدی کشور از آن محروم شده است.
قادری بستن السیهای داخلی را گامی در جهت تشدید تحریمها توصیف و تصریح کرد: در شرایطی که گشایش السیهای خارجی به روی تولیدکنندگان داخلی بسته است، بستن السیهای ریالی قطع ریشه تولید کشور و خلاف سیاست حمایت از تولید ملی است.
براساس این گزارش، پیشتر مقرر شده بود که طرح توقف صدور السی به بخش خصوصی تا پایان سال رفع شود اما روز دوشنبه رییسکل بانک مرکزی از ادامه این طرح و عدمبازگشایی السیها تا پایان سال خبر داده است.
ارسال نظر