در گزارشهای موسسات تحقیقاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی منعکس شد
ارزیابیهای متناقض از برنامه هستهای ایران
دنیایاقتصاد- موسسات تحقیقاتی و اطلاعاتی در آمریکا و رژیم صهیونیستی اطلاعات متناقضی از ماهیت برنامه هستهای ایران را منتشر کردهاند.
سانتریفیوژهای نطنز همواره محور ادعاها علیه برنامه اتمی ایران بوده است
دنیایاقتصاد- موسسات تحقیقاتی و اطلاعاتی در آمریکا و رژیم صهیونیستی اطلاعات متناقضی از ماهیت برنامه هستهای ایران را منتشر کردهاند. بر همین اساس هم موسسه تحقیقات علوم و امنیت بینالمللی آمریکا (ISIS) در تازهترین گزارش خود مدعی شده است که ایران حداکثر تا چهار ماه دیگر به توانمندی غنیسازی اورانیوم برای ساخت بمب اتمی دست خواهد یافت. این در حالی است که روزنامه اسرائیلی هاآرتص در سرمقاله روز گذشته خود مجامع اطلاعاتی این رژیم و نیز برخی مقامات دفاعی آن بدون آنکه به نام آنها اشارهای داشته باشد نوشته است که ایران از فناوری هستهای خود در جهت مقاصد علمی استفاده کرده است. انتشار این خبر در این روزنامه اسرائیلی در شرایطی است که پیشتر رسانههای این رژیم مدعی شده بودند که به اطلاعات جدیدی درباره برآورد ملی آمریکا (NIE) دست پیدا کردهاند که نشان میدهد ایران در آستانه رسیدن به حوزه مصونیت هستهای است. آنها مدعی شده بودند که ایران به پیشرفت قابل ملاحظهای در دستیابی به سلاح هستهای رسیده است. بر اساس همین ادعا هم وزیر دفاع این رژیم یعنی ایهود باراک گفته بود که این گزارش جدید که با برآورد قبلی آمریکا تفاوت دارد، وضعیت ایران را به یک وضعیت فوریتر تغییر داده است. برآورد ملی آمریکا طی سال ۲۰۰۷ در گزارشی اعلام کرده بود که ایران هنوز تصمیمی برای ساخت سلاح هستهای نگرفته است.
مقامات اسرائیل با مستند قرار دادن همین ادعا تاکید کردند که باید برای متوقف کردن فعالیت هستهای ایران از اقدام نظامی استفاده کرد. در کنار این ابراز نگرانی مقامات اسرائیل اما تامی ویتوریک سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، گفته بود که برآورد ما همچنان این است که ایران در شرف دستیابی به یک سلاح هستهای قرار نگرفته است.
به رغم آنکه ایالات متحده سعی کرد تا موضع خاصی درباره گزارش برآورد ملی نداشته باشد اما اینک یکی از موسسات معتبر تحقیقاتی این کشور یعنی (ISIS) ضمن طرح این ادعا که ایران توانایی غنی سازی اورانیوم برای ساخت بمب اتمی را طی دو تا چهار ماه آتی پیدا میکند، مدعی شده است که ایران همچنین طی ۸ تا ۱۰ ماه آینده به توانایی ساخت تسلیحات اتمی دست پیدا میکند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، در گزارش جدید موسسه ISIS به اظهارات «لئون پانه تا» وزیردفاع آمریکا استناد شده که اخیرا اعلام کرده بود ایران از زمانی که تصمیم ساخت بمب اتمی را بگیرد تنها به یکسال فرصت نیاز دارد که این توانمندی را عملی کند.
این موسسه همچنین با اشاره به گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی هشدار داده که سرعت ایران برای رسیدن به توانایی ساخت تسلیحات هستهای بیش از پیش بینیهای صورت گرفته از سوی آژانس است.
در این گزارش با ارائه جداولی سناریوهای احتمالی دستیابی ایران به توانمندی ساخت بمب اتمی در چهار مرحله طراحی شده است.
در این گزارش موسسه ISIS ادعا کرده است که ایران از تاسیسات هستهای در دو سایت فردو و نطنز به عنوان سایتهای اصلی برای رسیدن به توانایی ساخت بمب اتمی بهره گیری میکند.
گزارش متفاوت اسرائیل
بهرغم طرح این ادعا اما روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» در سرمقاله دیروز خود با اشاره به مجامع اطلاعاتی نوشت که ایران بخش عمده ذخایر اورانیوم غنی شده خود را برای مقاصد تحقیقاتی، علمی و درمانی به کار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فارس، نویسنده این مقاله به آخرین گزارش آژانس انرژی اتمی در مورد تحقیقات علمی هستهای ایران اشاره کرده و مدعی شده است که ظاهرا همین امر هم منجر به آن شده تا اسرائیل در جدول زمانی خود برای حمله به ایران تجدید نظر کرده و آن را به تعویق اندازد. به نوشته هاآرتص منابع دفاعی اسرائیل اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آوردهاند که مطالب عنوان شده در گزارش آژانس را شفافتر میکند.
اطلاعاتی که اخیرا به دست آمده و جامعه اطلاعاتی اسرائیل آن را بسیار قابل قبول میداند، نشان میدهد که ایران اخیرا در چند مورد اورانیوم ۲۰درصد غنی شده خود را برای ساخت میلههای سوختی رآکتور تحقیقاتی تهران به کار گرفته است. بنا بر این گزارش،اورانیومی که تا ۲۰ درصد غنی شده، در صورت غنیسازی تا ۹۶ درصد برای ساخت بمب اتم قابل استفاده است، اما زمانی که اورانیوم ۲۰ درصد برای مقاصد علمی به کار گرفته شد، به سختی میتوان آن را در مسیر ساخت بمب قرار داد.
یک مقام دفاعی اسرائیل به هاآرتص گفته است که با این کار برنامه زمانی ایران برای دستیابی به سلاح هستهای و به تبع آن حمله اسرائیل، حداقل ۸ ماه به تعویق افتاده است. بنابراین گزارش،کارشناسان دانشگاهی در غرب میگویند برای ساخت یک بمب اتم، ۲۲۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰درصد لازم است. این در حالی است که ظرفیت تولید اورانیوم غنیسازی شده در ایران، ماهانه بین ۱۲ تا ۱۵ کیلوگرم است.با وجود اینکه ایران پیش از این، حدود ۱۹۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰درصد غنیشده داشت، اما اکنون حدود ۱۰۰ کیلوگرم آن را برای کاربری علمی مورد استفاده قرار داده است.
گزارش فارین پالسی درباره اقدام مشترک آمریکا و اسرائیل
این گزارش در حالی ارائه شده است که به گزارش خبرگزاری فارس، «دیوید راتکوف» از مقامات سابق دولت آمریکا در زمان بیل کلینتون روز دوشنبه گذشته در مجله «فارین پالسی» مدعی شد که آمریکا و رژیم صهیونیستی در حال بررسی احتمال «حمله جراحی» مشترک چند ساعته علیه تاسیسات هستهای ایران هستند.
در این گزارش آمده است: در حالیکه آمریکا و اسرائیل همچنان توافق کاملی درباره تعیین خط قرمز برای ایران جهت آغاز پاسخ نظامی به برنامه هستهای این کشور ندارند، اما مقامات اسرائیلی در حال حاضر پیشنهاد عملی کردن یک حمله محدودتر در مقایسه با حملهای که پیشتر درباره آن بحث میکردهاند، علیه تاسیسات هستهای ایران را مطرح کردهاند. بر اساس گزارش منتشر شده در این مجله، چنین حملهای، احتمالا در بهترین حالت تنها چند ساعت و در کل یک یا دو روز طول خواهد کشید و از طریق هوایی و با استفاده از بمب افکنها و تحت حمایت هواپیماهای بدون سرنشین عملی خواهد شد.
راتکوف در ادامه ادعاهای خود اینطور گفته است که تهدید حمله محدود علیه ایران در مقایسه با اجرای یک حمله تمام عیار علیه تاسیسات هستهای ایران معتبرتر به نظر میرسد و بنابراین، چنین حملهای شانس حقیقی مهار ایران را دارد.
ادعاهای رامنی در مورد ایران
در کنار این ادعاها، میت رامنی، نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هم با تشریح سیاست خارجی خود در صورتی که رییسجمهوری آمریکا شوم برای پایان دادن به بحران سوریه تلاش بیشتری خواهم کرد و با پرونده هستهای ایران با قاطعیت برخورد میکنم.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، وی در سخنانی که در پایگاه نظامی ویرجینیا ایراد کرد، با اشاره به برنامه هستهای ایران گفت: تردیدی در افزایش تحریمها علیه ایران نخواهم داشت. وی مدعی شد که ایران هیچ گاه به اندازه الان به ساخت سلاح هستهای نزدیک نشده و در صورت پیروزیاش در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا دستور خواهد داد تا ناوهای هواپیمابر آمریکا همواره در خاورمیانه و خلیجفارس حضور داشته باشد.
ارسال نظر