معاون فرمانده سپاه: ممکن است عملیات روانی اسرائیل باشد

دنیای‌اقتصاد- خبر سرنگونی یک هواپیمای بدون سرنشین توسط ارتش اسرائیل و ادعای برخی رسانه‌های این رژیم درباره ایرانی بودن این پهپاد از سوی ایران بی‌پاسخ نماند. پس از آن که منابع خبری اعلام کردند که یک فروند هواپیمای بدون سرنشین در شمال صحرای نقب در فلسطین اشغالی شناسایی و توسط ارتش رژیم صهیونیستی سرنگون شده، رسانه‌های این رژیم به نقل از منابعی که نام آنها برده نشد مدعی شدند که این هواپیما ایرانی بوده است. البته برخی از آنها درباره فلسطینی بودن و حتی مصری بودن این هواپیما هم اظهار نظر کرده بودند. با این حال این ادعا از سوی معاون هماهنگ‌کننده فرمانده کل سپاه بی‌پاسخ نماند.

سردار آبرومند در نشست خبری دیروز خود با اشاره به اخبار منتشر شده درباره سرنگونی یک پهپاد توسط رژیم صهیونیستی و اظهارات مقامات آن رژیم مبنی بر ایرانی بودن آن هواپیمای بدون سرنشین گفت: ممکن است این اقدام یک عملیات روانی توسط رژیم صهیونیستی باشد. به گزارش ایسنا، سردار سرتیپ پاسدار جمال‌الدین آبرومند در بخشی از نشست خبری خود درباره کنگره سرداران و چهار هزار شهید تدارکات و پشتیبانی سپاه افزود: رژیم صهیونیستی دشمنان زیادی دارد و ادعاهای زیادی درباره وجود سپر آهنین و توانایی بالای دفاعی‌اش مطرح می‌کند.

وی تصریح کرد: این حادثه، با فرض اینکه یک جنگ روانی نباشد، بیانگر این است که سپر آهنین مورد ادعای رژیم صهیونیستی توانایی لازم را ندارد و نشان‌دهنده ضعف آن است چون همانطور که خودشان اعلام کردند، این پهپاد تا حدود ۱۰۰ کیلومتری خاک این رژیم نفوذ کرده بود.

پایگاه خبری نهرین نت روز یکشنبه گذشته خبر داد که یک فروند هواپیمای بدون سرنشین با عبور از دیوار سیستم‌های ضدهوایی و راداری رژیم صهیونیستی توانست خود را به ۴۰ کیلومتری تاسیسات هسته‌ای دیمونا در داخل فلسطین اشغالی برساند. به گزارش خبرگزاری فارس، رادیو رژیم صهیونیستی نیز گفت: این حادثه در منطقه جبل الخلیل روی داد و یک یگان مراقبت هوایی هواپیمای یاد شده را بر فراز دریا در منطقه نوار غزه رصد کرد که در مسیر شرق به سمت فلسطین اشغالی پرواز می‌کرد. این رادیو افزود: تصمیم به سرنگون کردن هواپیما بعد از ورود آن به یک منطقه غیرمسکونی گرفته شد و جنگنده‌های نیروی هوایی اسرائیل به پرواز در آمده و این هواپیما را همراهی کرده و در منطقه جبل یاتیر منهدم کردند.این رادیو گفت: یگان‌های نظامی همه اجزای این هواپیما را برای بازبینی و تجزیه و تحلیل آن جمع آوری می‌کنند. همچنین هفته‌نامه المنار چاپ فلسطین هم نوشت: براساس اطلاعات اولیه، بقایای این هواپیما برای آگاهی از طرفی که آن را ارسال کرده است، انجام شد و اتهاماتی به این طرف و آن طرف وارد شد و ادعاهایی مطرح شده است که ایران و حزب‌الله در پس پرده این نفوذ به حریم هوایی فلسطین اشغالی بوده‌اند و برخی نیز در اسرائیل مدعی شده‌اند که هواپیما از نوار غزه به پرواز در آمده است و برخی طرف‌ها هم ادعا کرده اند که این هواپیما از شبه جزیره سینای مصر به پرواز در آمده است. به گزارش خبرگزاری فارس، این هفته نامه ادامه داد: برخی منابع صهیونیستی این عملیات را یک اقدام تحریک‌آمیز و پیام حزب‌‌الله درباره میزان قدرت این حزب دانسته‌اند و در همین حال یک کارشناس صهیونیست گفته است که حزب الله از این اتهام مبرا نیست زیرا در سال ۲۰۰۶ میلادی قدرت خود را در ارسال هواپیماهای بدون سرنشین حامل مواد منفجره ثابت کرد اما به استناد گفته این کارشناس، این موضوع قطعی است که هواپیمای سرنگون شده مدت زمانی را بر فراز ساحل برای جلوگیری از شناسایی شدن رادارهای اسرائیل پرواز کرده و حامل مواد منفجره نبوده، بلکه هدفش جمع آوری اطلاعات بوده است.

وضعیت ایرانیان ربوده شده در سوریه

سردار سرتیپ پاسدار جمال‌الدین آبرومند در بخش دیگری از نشست خبری خود درباره زائران ایرانی گروگان‌ گرفته شده در سوریه نیز اظهار کرد: امیدواریم این مشکل با اقدامات دیپلماتیک و همچنین تلاش دولت سوریه و سایر دولت‌هایی که امکان کمک دارند، به زودی حل شود.

وی افزود: به نظر ما این تهدیدات (درباره اعدام این گروگان‌ها) واقعی نیست.

این ابراز امیدواری در شرایطی صورت می‌گیرد که مخالفان سوری که ۴۷ ایرانی را به گروگان گرفته اند از افزایش مهلت به ایران درباره اعدام این افراد خبر داده‌اند. پیشتر این مخالفان گروگان‌های ایرانی را به مرگ تهدید کرده بودند. در همین راستا هم وزیر امور خارجه ایران با همتایان خود در سوریه و ترکیه به صورت تلفنی رایزنی کرد و البته با نخست‌وزیر قطر به عنوان حامی مخالفان هم گفت‌وگویی انجام داد و خواستار آزادی فوری گروگان‌های ایرانی شد. همزمان با این رایزنی‌ها و بنا به گزارش ایسنا، گردان البراء وابسته به گروه تروریستی موسوم به ارتش آزاد سوریه اعلام کرد که این گردان مهلت اعلام شده خود به ایران را در خصوص شهروندانش، برای «مدت کوتاهی» تمدید می‌کند تا به این ترتیب زمینه را برای مذاکره فراهم کند. این گروه روز یکشنبه گذشته با انتشار تصاویر جدیدی از گروگان‌های ایرانی روی اینترنت اعلام کرد که در پاسخ به میانجیگری برخی کشورهای عربی، مهلت تعیین شده را به منظور مبادله گروگان‌های ایرانی با زندانیان دربند زندان‌های سوریه تمدید می‌کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شبکه الجزیره، در این تصاویر یکی از گروگان‌های ایرانی اعلام کرد که همه آنها خوب هستند و ارتش آزاد سوریه رفتار خوبی با آنها دارد. او همچنین از دولت ایران خواست تا بدون اینکه زمان را از دست بدهد مجدانه برای آزادی آنها تلاش کند. در همین حال عبدالباسط شمیر، فرمانده گردان البراء در گفت‌وگو با شبکه الجزیره ادامه داد که تمدید مهلت اعلام شده در پاسخ به درخواست میانجیگر عرب بوده و برای مدت کوتاهی خواهد بود و بعد از آن این گردان «اقدامات مناسب» را انجام خواهد داد. شمیر افزود که میانجیگران عرب خواستند تا اجرای تهدید متوقف شود تا زمینه برای گفت‌وگو و ایجاد راهی برای آزادی زندانیان در بند نظام سوریه فراهم شود.