با خارج شدن استیضاح از حد نصاب قانونی
مسائل اقتصادی، وزیر ورزش را از استیضاح رهانید
دنیای اقتصاد ـ مسائل و شرایط اقتصادی این روزهای کشور، وزیر ورزش و جوانان را در آخرین لحظات از استیضاح مجلس رهانید تا نام وی به عنوان نخستین استیضاح شونده مجلس نهم برده نشود.
عکس: آکو سالمی
دنیای اقتصاد ـ مسائل و شرایط اقتصادی این روزهای کشور، وزیر ورزش و جوانان را در آخرین لحظات از استیضاح مجلس رهانید تا نام وی به عنوان نخستین استیضاح شونده مجلس نهم برده نشود. پس از آنکه طرح استیضاح وزیر ورزش با ۲۰ محور در جلسه علنی مجلس اعلام وصول شد، روز گذشته بهارستاننشینان به این نتیجه رسیدند که امروز رسیدگی به شرایط اقتصادی کشور از اولویت بیشتری نسبت به ورزش و استیضاح وزیر ورزش و جوانان برخوردار است. به تبع این امر بود که از ۴۰ نفری که استیضاح را امضا کرده بودند، تعداد زیادی امضاهایشان را پس گرفتند و استیضاح با ۱۱ امضا در دستور کار مجلس قرار گرفت؛ اما با شروع استیضاح، باز هم تعداد امضاها کاهش یافت تا در نهایت با افتادن طرح از نصاب قانونی، از دستور کار مجلس خارج شد.
نحوه عزل و نصبها در وزارت ورزش، چگونگی تخصیص یک درصد از اعتبارات دستگاهها به استانها و انگیزه دخالت در امور فدراسیونها و تغییرات غیراصولی آنها و استفاده از مسوولان تربیت بدنی در باشگاههای ورزشی، بخشی از محورهایی بود که زمینه طرح استیضاح «محمد عباسی» را کلید زد، طرحی که در نهایت به جایی ختم نشد.
در جلسه علنی صبح روز گذشته مجلس، موضوع استیضاح وزیر ورزش و جوانان در دستور کار قرار گرفت و توسط سبحانینیا عضو هیاترییسه مجلس قرائت شد، اما با قرار گرفتن طرح استیضاح در دستور کار، گروهی از نمایندگان با تجمع در هیاترییسه خواستار تغییر دستور شدند که لاریجانی اعلام کرد دستور تغییر نمیکند. به دنبال این امر تعدادی از نمایندگان امضای خود را پس گرفتند تا اینکه استیضاح با ۱۱ امضا در دستور کار مجلس قرار گرفت.
در این میان رییس مجلس خطاب به نمایندگان حاضر، به دیدگاه برخی مخالفان استیضاح به واسطه شرایط و مسائل اقتصادی کشور اشاره کرد و تریبون در اختیار موافقان و مخالفان طرح قرار گرفت.
کامران: فشار برای لغو استیضاح
«حسین کامران»، نماینده مردم اصفهان نخستین موافق استیضاح بود که پشت تریبون رفت و ضمن تاکید بر اینکه استیضاح یک وظیفه قانونی است، عنوان کرد: من در این مجلس چندین دوره نماینده بودم و چندین وزیر را استیضاح کردم، ولی هیچ موقع چنین فشاری نبوده است. اینکه در خانهها آدم بفرستند تا استیضاح را لغو کنند، بسیار عجیب است؛ استیضاح که لولو نیست.
وی در واکنش نسبت به طرح مباحثی مبنی بر اینکه امروز اولویت اول مجلس مسائل اقتصادی است، عنوان کرد: چه کسانی منکر اهمیت بحث اقتصادی هستند؛ خود اقتصاددانان مجلس کار را شروع کنند، اما ما در استیضاح خود به بحث جوانان اشاره کردیم و تنها وزارت ورزش را مد نظر قرار ندادیم. بارها مقام معظم رهبری درباره اشتغال جوانان صحبت کردهاند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: زمانی که آقای وزیر در مردادماه سال ۹۰ خواست رای اعتماد را دریافت کند من گفتم ایشان نمیتواند وزیر شود و دلایلی را آوردم؛ چرا که آقای عباسی مدیریت آموزش عالی دارد و ورزشی نیست. من مواردی را از نقل و انتقالات دارم که یک سری از گرگان و یک سری از وزارت تعاون آمدند و هیچ کدام ورزشی نیستند. آقای وزیر یک سری را از تعاون آورده است. برادری از وزارت تعاون آمده و شده همه کاره وزارت ورزش و جوانان. در حالی که ایشان زمانی که آقای عباسی ستاد انتخاباتی داشت در آنجا فعال بود.
انتصابات خلاف قانون
«حسینعلی حاجی»، نماینده دیگری بود که به عنوان موافق طرح استیضاح به بیان دیدگاههای خود پرداخت و ضمن تاکید بر اینکه متاسفانه اخیرا شاهد برخی بداخلاقیها بودیم که باعث آسیب به جایگاه نمایندگان شده است، تصریح کرد: هر استیضاحی موافق و مخالفانی دارد و اگر استیضاح قابل دفاع باشد نباید با فرافکنی به نمایندگان فشار آورد. اینکه میگویند سال آخر دولت است، توجیه مناسبی ندارد؛ چرا که اگر اینگونه باشد سه سال پیاپی کار استیضاح تعطیل است.
نماینده مردم شاهینشهر در تشریح علت موافقت با استیضاح، مطرح کرد: در طول یک سال گذشته ۱۹نفر که به عنوان رییس فدراسیونهای ورزشی بودهاند جابهجا شده؛ یعنی در ۱۵ فدراسیون که ۱۲ فدراسیون یکبار و ۴ فدراسیون دو بار روسایشان تغییر کرده است.
طبق اظهارات حاجی؛ در این مدت ۷۰ درصد مدیران و معاونان وزارت ورزش از خارج دستگاه منصوب شدهاند و این به معنای آن است که از ۲۷معاون و مدیرکل ۱۹نفر خارج از این سیستم بودهاند که این دقیقا برخلاف قانون مجلس است.
پرداخت پولهای هنگفت و هزینههای میلیاردی، موضوع دیگری بود که از سوی حاجی مورد تاکید قرار گرفت و در تشریح این امر عنوان کرد: دریافت هر گونه وجهی از بودجه کشور به ورزش حرفهای ممنوع است. آقای وزیر! دهها نفر که کوچکترین مسوولیتی نداشتهاند همراه هیات ورزشی به لندن آمده و میلیاردها تومان هزینه بر بیتالمال تحمیل کردهاند، مگر این پولها حساب و کتاب ندارند؟
پس گرفتن امضاها
در زمانی که موافقان طرح استیضاح در حال بیان اظهارات خود بودند، رییس مجلس اعلام کرد که این استیضاح از نصاب لازم قانونی برخوردار نیست. در این خصوص لاریجانی عنوان کرد که نمایندگان استیضاحکننده به وی مراجعه کرده و با اعلام اینکه استیضاح وزیر ورزش اولویت ما نیست، امضای خود را پس گرفتند.
اعلام خروج طرح استیضاح از نصاب قانونی لازم، انتقاد نمایندگان موافق استیضاح را به همراه داشت. در همین خصوص «نادر قاضیپور» نماینده مردم ارومیه متذکر شد که ورزش کشور فقط محدود به دو تیم استقلال و پرسپولیس نیست و مسوولان وزارت ورزش و جوانان باید به وضع جوانان هم اهمیت دهند.
«احمد توکلی» نیز در تذکری به وضعیت منتفی شدن طرح استیضاح وزیر ورزش خطاب به رییس مجلس گفت: آقای رییس استدعا دارم صحنه منتفی شدن استیضاح وزیر ورزش و رفتار هیاترییسه را دوباره مشاهده کنید؛ چرا که معطل کردن مجلس برای اینکه استیضاح انجام بشود یا نه وجهی نداشت.
اگر به جای وزیر بودم استعفا میدادم!
در این میان «کمال علیپور» نماینده مردم قائمشهر نیز خطاب به نمایندگان به اهمیت مسائل اقتصادی اشاره کرد و طی تذکری اعلام کرد: اکنون حضرتآقا اقتصاد مقاومتی را توصیه کردهاند و بر تولید ملی تاکید دارند، بنابراین وقتی مردم وضعیت نابسامانی دارند استیضاح نباید اولویت داشته باشد. وزیر ورزش در طول دوران انقلاب بهترین مقام را در پارالمپیک و المپیک کسب کرده است و ما باید در شرایط کنونی این موضوع را درک کنیم.
«محمد قسیم عثمانی» نماینده مردم بوکان به عنوان یکی از امضاکنندگان طرح استیضاح وزیر ورزش اعلام کرد: نباید در سایه وضعیت بد اقتصادی همه بخشهای کشور را رها کنیم. اگر قرار باشد به خاطر وضعیت اقتصادی همه چیز را تعطیل کنیم، دیگر سنگ روی سنگ قرار نمیگیرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه اصرار برخی نمایندگان برای اعلام وصول استیضاح وزیر در شأن مجلس نیست، اظهار کرد: فعالیتهای وزارت ورزش و جوانان به گونهای است که امور جوانان به طور کامل در کشور فراموش شده است.
وی به حاشیههای اخیر فدراسیون جودو اشاره و اظهار کرد: من اگر جای وزیر بودم استعفا میدادم.
عثمانی با بیان اینکه نسبت به وضعیت بد ورزش و بیتوجهی وزیر انتقاد داریم، گفت: به دلیل وضعیت اقتصاد، تورم و ارز این امضاها را برای استیضاح پس میگیریم.
عباسی در بدنه دولت باقی ماند
پس از منتفی شدن طرح استیضاح، عباسی به جایگاه مجلس رفت و مطالبی را بیان کرد و گفت: من موافق هستم که با نمایندگان مجلس صحبت کنیم تا بخشی از این ابهامات حل شود.
عباسی با اشاره به برخی موارد مطرح شده از سوی موافقان استیضاح در مورد مشکلات وزارت ورزش و جوانان گفت: امیدوارم طوری نشود که مردم فکر کنند که مسوولان ما به برخی کارها اشتغال دارند.
براین اساس با اولویت قرار گرفتن رسیدگی به مسائل اقتصادی و مشکلات ارزی کشور، طرح استیضاح وزیر ورزش و جوانان از دستور کار مجلس خارج شد تا عباسی از بهارستان به دستگاه مورد تصدی خود باز گردد.
ارسال نظر