دبیرکل سازمان ملل به مجمع عمومی نامه نوشت
انتقاد «بانکی مون» از تحریمها
دبیر کل سازمان ملل: محدودیتهای بانکی صادرات دارو به ایران را دچار مشکل کرده و بسیاری از شرکتهای داروسازی از فروش دارو به ایران خودداری میکنند
عکس:AFP
دبیر کل سازمان ملل: محدودیتهای بانکی صادرات دارو به ایران را دچار مشکل کرده و بسیاری از شرکتهای داروسازی از فروش دارو به ایران خودداری میکنند انتقاد دبیرکل سازمان ملل از وضع تحریمها علیه ایران
تحریمها بر زندگی مردم اثر گذاشته و از جمله موجب کمبود موادی نظیر دارو شده است
دنیایاقتصاد- در حالی که اتحادیه اروپا برای تصویب تحریمهای جدید علیه ایران تلاش میکند، دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارشی به اعضای سازمان ادعای کشورهای غربی را در این زمینه که تحریمها به ملت ایران آسیب نمیزند رد واز آنها انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، بانکیمون دبیر کل سازمان ملل در گزارشی به مجمع عمومی سازمان ملل که روز گذشته انتشار یافت گفت: تحریمهای بینالمللی علیه ایران بر زندگی مردم این کشور «تاثیر مهمی» گذاشتهاند.
بانکیمون در این گزارش نوشته است: تحریمهای وضع شده علیه جمهوری اسلامی ایران اثرات مهمی بر جمعیت عمومی این کشور داشته و از جمله به افزایش تورم، بالا رفتن قیمت کالاهای اساسی، افزایش نرخ بیکاری و کمبود مواد ضروری نظیر دارو در این کشور منجر شده است.
بانکیمون در این گزارش که در تاریخ ۲۲ آگوست خطاب به ۱۹۳ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل نوشته است: به نظر میرسد تحریمها کمکهای انسانی در این کشور را هم تحت تاثیر قرار میدهند.
این گزارش میافزاید: حتی کشورهایی که مجوزهای ضروری برای واردات غذا و دارو را دریافت کردهاند نیز برای پیدا کردن بانکی در یک کشور سوم، جهت انجام مبادلات بانکی خود با مشکل مواجه هستند.
دبیرکل سازمان ملل خاطرنشان کرد: بعضی از شرکتهای دارویی صادرات دارو به ایران را به خاطر مشکلات انتقال وجه قطع کردهاند که این امر به کمبود داروهای لازم برای مداوای بیماریهایی نظیر سرطان، بیماریهای قلبی و تنفسی و اماس منجر شده است.
انتقاد دبیرکل سازمان ملل از افزایش تحریمها علیه ایران در شرایطی صورت میگیرد که هم اتحادیه اروپا در تلاش است تا دور تازهای از تحریمها علیه ایران را به بهانه برنامه هستهای کشور کلید بزند و هم برخی سناتورهای آمریکایی ادعا کردهاند که بنا دارند پس از انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده، بر دامنه تحریمها علیه ایران بیفزایند.
آنها مدعی هستند که این تحریمها برای این است که ایران حاضر شود تا به میز مذاکرات باز گردد و مخاطب آن دولت ایران است. این در حالی است که ایران همواره آمادگی خود را برای گفت و گوهای بدون پیش شرط بر سر برنامه هستهای خود اعلام کرده است: علاوه بر آنکه محمود احمدینژاد هم معتقد است: فشار تحریمها بر ملت بوده و نه دولت. اکنون بان کی مون هم گفته که نتیجه این تحریمها ملت ایران را تحت فشار گذاشته است.
آغاز بررسی تحریمهای گازی اتحادیه اروپا علیه ایران
بهرغم این ابراز نگرانی بان،اما از اتحادیه اروپا خبر میرسد که بحثها برای بررسی تحریم گازی علیه ایران آغاز شده است.این بحثها پیش زمینه جلسه نیمه اکتبر اتحادیه اروپا برای بررسی تحریمهای بیشتر علیه ایران است که قرار است درلوکزامبورگ برگزار شود.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه اورشلیم پست، اتحادیه اروپا بحث درباره احتمال به کارگیری تحریمهای بازرگانی گسترده علیه ایران را آغاز کرده و قرار است این اتحادیه حیطه تحریمها را از بخش انرژی و محدودیتهای مالی فراتر ببرد.
یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفته است: درباره اعمال تحریمهای بازرگانی بحث و جدل وجود دارد، زیرا بسیاری از کشورها تمایلی به اعمال تحریمهای کلی ندارند. به گفته این دیپلمات اروپایی، نگرانی برخی از کشورها این است که اقدامات بسیار تهاجمی ممکن است نتایج عکس دهد و جامعه ایران را متحد کند.
این گزارش میافزاید: برخی از کشورها که در راس آنها سوئد قرار دارد آشکارا طرفدار کاهش فشارهای اقتصادی بر ایران هستند، اما در سوی مقابل کشورهایی مانند انگلیس و هلند قرار دارند که به دنبال وضع تحریمهای اقتصادی جدید علیه ایران هستند.
بررسی تشدید تحریمها بعد از انتخابات آمریکا
در کنار تلاشهای اتحادیه اروپا برای اعمال سخت گیری بیشتر علیه ایران و به بهانه برنامه هستهای کشورمان، از ایالات متحده هم خبر میرسد که برخی نمایندگان کنگره بنا دارند تا پس از انتخابات ریاست جمهوری این کشور،دورجدیدی از تحریمها را علیه ایران آغاز کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از رویترز، قانونگذاران کنگره آمریکا در تلاش هستند تا تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران را گسترش دهند. رابرت منندز، سناتور دموکرات کنگره و یکی از اعضای کمیته بانکداری و روابط خارجه سنا اعلام کرد که درصدد است تحریمهای جدیدی را علیه بانکهای خارجی که مبادلات چشمگیری با بانک مرکزی ایران صورت میدهند، تحمیل کند.
بنا بر این گزارش، منندز همچنین اعلام کرد که به دنبال راههایی برای مسدود کردن تقریبا ۳۰ درصد ذخایر ارزی ایران است و در مصاحبهای تصریح کرد: به نظر میرسد که ما باید قبل از آنکه ایران بتواند راهی برای بیرون آمدن از بحران کنونی ارزی خود پیدا کند، به طور کامل از تمامی ابراز موجود در انبار تحریمهای خود استفاده کنیم و این کار را خیلی سریع انجام دهیم.
«هاوارد برمن» یکی از نمایندگان عالیرتبه دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا هم اعلام کرد که تمامی تلاش خود را به کار گرفته تا تحریمهای احتمالی بیشتری را علیه ایران تحمیل کند.
بر اساس این گزارش، کنگره آمریکا تا پس از برگزاری انتخابات ۶ نوامبر، تشکیل جلسه نمیدهد و این به آن معنا است که هرگونه اقدامی در خصوص تحمیل تحریمهای جدید علیه ایران به بعد از آن تاریخ موکول میشود.
منندز میگوید که امیدوار است تحریمهای بیشتر علیه ایران، به عنوان بخشی از لایحه سیاست دفاعی سالانه باشد که سنا و مجلس نمایندگان آمریکا پس از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، آن را نهایی میکنند.
سیاست تشدید تحریمها و اعمال فشار به ایران که از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا در حال پیگیری است در شرایطی اخبار آن منتشر میشود که هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا مدعی شده بود که درصورت ورود صادقانه ایران به مذاکرات با ۱+۵ تاثیرات این تحریمها به زودی برطرف میشود.
درهمین حال، به گزارش خبرگزاری فارس،ویلیام کوهن معاون وزیر خارجه آمریکا که مسوول تحریمهای ایران در وزارت خارجه آمریکا محسوب میشود، گفت: کاهش ارزش ریال ایران طی یک سال گذشته نتیجه سوءمدیریت اقتصادی تهران و تحریمها است. وی که در انگلیس سخن میگفت، افزود: اینکه دقیقا چه چیزی باعث افت اخیر ارزش ریال شده است من در وضعیتی نیستم که توضیح دهم، اما این مساله تا حد زیادی به دلیل سوءمدیریت اقتصادی دولت ایران و تا حدودی به دلیل اثر تحریمها است. وی در عین حال اذعان کرد که دولت ایران این ظرفیت و توانایی را دارد که فشار وارده روی مردم خود را بردارد.
ارسال نظر