نوه امام خمینی(ره) مهم‌ترین عامل کنترل در یک جامعه را هنجارهای آن دانست و تاکید کرد: اینکه مردم به پلیس اعتماد و آن را قبول داشته باشند و اینکه آنها بر اساس هنجارهای ذهنی جامعه حرکت می‌کنند، امر ارزشمندی است. به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در مراسم تجدید بیعت فرماندهان و پرسنل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران که همزمان با هفته نیروی انتظامی برگزار شد، در تبیین سرمایه‌های این نیرو گفت: اولین سرمایه یک نیروی نظامی و انتظامی سرمایه‌ای است که برای همه انسان‌ها وجود دارد؛ اما برای این نیروها بیشتر وجود دارد و لمس می‌شود و آن، سرمایه «توکل بر خدا» است. وی خطاب به کارکنان نیروی انتظامی ادامه داد: گاهی اوقات طوری می‌شود که خدا از بنده‌اش می‌پرسد آیا از من راضی هستی یا نه؟ بنابراین اولین سرمایه هر انسان و به ویژه شما توکل، اعتماد و باور به این آیه است که هرچه هست از اوست.

نوه امام با اشاره به این موضوع که انسان‌ها همواره دوست دارند نزد یکدیگر خوب جلوه کنند، افزود: کنترل غیر‌رسمی در جامعه منوط به نظام ارزشی آن جامعه است. اگر این نظام دروغ و تهمت را بد بداند، در آن جامعه گناه را کمتر خواهیم دید زیرا اگر کسی مرتکب دروغ، تهمت، دزدی یا شرب خمر شود، در آن جامعه طرد خواهد شد، اما اگر یک ناهنجاری مانند شرب خمر، در جامعه‌ای بد یا مورد تنفر نبود، افراد آن فقط از پلیس می‌ترسند و آن را پنهان می‌کنند، اما به کار خود ادامه می‌دهند؛ یعنی جامعه او را کنترل نمی‌کند و کنترل رسمی لازم است.

وی با تاکید بر اینکه «کنترل اصلی هر نظام، هنجارهای جامعه است»، گفت: خودتان لمس می‌کنید که مقابله با آنچه که برای جامعه بد شمرده می‌شود به راحتی آب خوردن است؛ اما خدا نکند که یک چیز جرم دانسته شود، اما جامعه آن را جرم نداند. از روی یک پشت بام که جمع شد روی پشت بام بعدی باز هم خواهد بود؛ زیرا افراد آن را بد و مشکل نمی‌دانند که بخواهند با پلیس همکاری کنند چون او کنترل غیررسمی را از درون خود برداشته است. برای رفع کردن چنین مشکلی باید فرهنگ‌سازی شود تا جامعه ناهنجار بودن را بپذیرد و بداند کاری که توسط قانون جرم دانسته شده، بد است.