بانک جهانی نسبت به پیری سریع جمعیت ایران هشدار داد
بانک جهانی با هشدار نسبت به پیر شدن سریع جمعیت ایران پیشبینی کرد تا سال ۲۰۵۰ نسبت جمعیت غیرفعال ایران به جمعیت فعال ۵ برابر می شود و در این سال به ازای ۱۵ فرد فعال ۶ فرد بالای ۶۵ سال وجود خواهد داشت. به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود موسوم به «گزارش توسعه جهانی» نسبت به سرعت بالای پیر شدن جمعیت در ایران هشدار داده است.
بانک جهانی در این گزارش نوشته است کاهش نرخ زادوولد در بسیاری از کشورها به همراه افزایش امید به زندگی منجر به رشد گسترده گروه های سالخورده در برخی نقاط جهان شده است. بر اساس این گزارش در حال حاضر جمعیت های سالخورده در کشورهای صنعتی، در اروپای شرقی و در جنوب آمریکای لاتین متمرکز شدهاند؛ اما این وضعیت طی ۴ دهه آینده دستخوش تغییراتی خواهد شد. بانک جهانی در ادامه گزارش خود افزود، جمعیت چین در سال ۲۰۱۰ وارد مرحله پیری شده است؛ اما ایران، هند، سنگاپور و تایلند در آینده نزدیک با پیری شدید جمعیتی مواجه خواهند شد.
این گزارش شاخصی به نام شاخص وابستگی سالخوردگی ارائه کرده است که بر پایه تعداد افراد بالای ۶۵ سال نسبت به جمعیت فعال کشور (افراد ۱۵ تا ۶۴ سال) مشخص میشود. زمانی که نمره کشوری در این شاخص بالا باشد؛ یعنی این که جمعیت فعال کشور برای تامین نیازهای افراد سالخورده باید بار زیادی را تحمل کند. بر اساس پیشبینی بانک جهانی نمره ایران و سنگاپور در شاخص وابستگی سالخوردگی تا سال ۲۰۵۰ پنج برابر خواهد شد. این به آن معنا است که نسبت جمعیت غیرفعال ایران به جمعیت فعال طی ۳۸ سال آینده ۵ برابر می شود.
بر این اساس در سال ۲۰۵۰ به ازای ۱۵ فرد ۱۵ تا ۶۴ ساله در ایران و سنگاپور ۴ تا ۶ فرد بالای ۶۵ سال در این دو کشور وجود خواهد داشت.
ارسال نظر