بازداشت اخلالگران سخنرانی لاریجانی
دولت و جبهه پایداری: اخلالگران به ما منتسب نبودند
دنیای اقتصاد: جلسه ویژه کمیسیون امنیت ملی مجلس برای بررسی حادثه اخلال در سخنرانی علی لاریجانی در قم، روز گذشته با حضور وزیر کشور و معاون وزیر اطلاعات برگزار شد.
عکس: خبرگزاری خانه ملت
دولت و جبهه پایداری: اخلالگران به ما منتسب نبودند
دنیای اقتصاد: جلسه ویژه کمیسیون امنیت ملی مجلس برای بررسی حادثه اخلال در سخنرانی علی لاریجانی در قم، روز گذشته با حضور وزیر کشور و معاون وزیر اطلاعات برگزار شد. اگر چه گزارش رسمی از آنچه در این جلسه گذشت منتشر نشده است، اما برخی از اعضای کمیسیون امنیت ملی از موضوعات مطرح شده در این جلسه مبنی بر «تشکیل کمیته تحقیق به ریاست نایب رییس کمیسیون امنیت ملی»، «دستگیری شماری از اخلالگران» و اینکه «وزارت اطلاعات این موضوع را پیشبینی کرده و هشدار داده بود» خبر دادند. البته تناقضاتی هم در تعداد اخلالگران دستگیر شده وجود دارد، برخی خبر از دستگیری ۶ نفر و بعضی نمایندگان خبر از دستگیری ۱۰ اخلالگر دادهاند. از سوی دیگر، در روزهای اخیر برخی افراد اخلالگر در سخنرانی رییس مجلس را منتسب به دو گروه کردند: «دولت» و «جبهه پایداری»؛ که هر دو گروه روز گذشته به صورت جداگانه هر گونه انتساب اخلالگران به خود را رد کردند. ماجرای «یکشنبه جنجالی» اما به اینجا ختم نمیشود؛ چرا که همزمان با این اقدامات و اظهارات، موج تازهای از محکومیتها نسبت به این موضوع آغاز شده است و روز گذشته احمد جنتی و آیتالله صافی گلپایگانی نیز این اقدام را محکوم کردند و خواستار شناسایی اخلالگران شدند.
یکشنبه هفته گذشته همزمان با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، برخی افراد با پرتاب مهر به سمت علی لاریجانی رییس مجلس، که به عنوان سخنران اصلی جشن پیروزی انقلاب در حرم حضرت معصومه(س) قم، سخنرانی میکرد، سخنرانی وی را بر هم زدند و موجب ناتمام ماندن آن شدند.
وزارت اطلاعات پیشبینی کرده بود
یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس از دستگیری ۱۰ نفر در ارتباط با وقایع ۲۲ بهمن در قم خبر داد و گفت: وزارت اطلاعات این حادثه را پیشبینی کرده بود.
جواد کریمی قدوسی، روز گذشته با اشاره به جلسه کمیسیون امنیت ملی درباره اتفاقات روز ۲۲ بهمن شهرستان قم، اظهارکرد: در این جلسه معاون وزیر اطلاعات، وزیر کشور، مدیر کل اطلاعات شهرستان قم و برخی مسوولان نیروی انتظامی حضور داشتند.
وی افزود: در این جلسه علاءالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی از مسوولان وزارت اطلاعات پرسید که چرا این وزارتخانه اتفاقات شهر قم را پیشگیری نکرده بود و در مقابل مسوولان وزارت اطلاعات نیز پاسخ دادند که ما این اتفاقات را پیشبینی کرده بودیم و از قبل تذکرات و هشدارهایی را اعلام کرده بودیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: مسوولان وزارت اطلاعات در این جلسه گفتند ما حتی احتمال دادیم که برخی افراد بخواهند در این جلسه اختلال ایجاد کنند و لذا آنها را شناسایی کردیم و با آنها صحبت کردیم. حتی در صحنه محل برگزاری مراسم کنترلهای لازم را صورت دادیم. از قبل هم به شورای امنیت استان هشدارهایی در این زمینه داده شده بود و پیشگیریها صورت گرفته بود و نوارهایی هم که از زوایای مختلف نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات و صدا و سیما گرفته بودند، مورد بررسی قرار گرفت.
کریمی قدوسی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود پیشبینیها اتفاقات روز ۲۲ بهمن قم به وقوع پیوست، اظهارکرد: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی که مسوول برگزار کننده مراسمها و دعوت از سخنرانان است، باید تدبیر میکرد که چگونه میتوان جلوی این حادثه که احتمال وقوع آن زیاد بوده، گرفته شود. اگر بر هم زنی مراسم تنها متکی به چند نفر بوده که آنها کاملا کنترل شده بودند، ولی ظاهرا فضای جلسه عمومی بوده است.
کریمی قدوسی گفت: حدود ۱۰ نفر در ارتباط با برهم ریختن سخنرانی رییس مجلس دستگیر شدند. البته باید گفت بعد از هشدارهای وزارت اطلاعات تعدادی از افرادی که به آنها تذکراتی داده شده بود، در مراسم شرکت نکردند و چند نفری که در آن مراسم حضور داشتند، فرا خوانده بودند و در حال بازجویی هستند. البته فضا به آن چند نفر محدود نبوده است.
احمد امیرآبادی نماینده قم نیز اعلام کرد: در این جلسه مقرر شد که کمیتهای به ریاست منصور حقیقتپور نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس برای بررسی زوایای این حادثه تشکیل و نتایج آن را اعلام کند.
تشکیل هیات ویژه بررسی
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز از تشکیل هیات ویژه ۴ نفره برای بررسی واقعه روز ۲۲ بهمن قم خبر داد و اعلام کرد در ارتباط با این رویداد ۶ نفر بازداشت شدند.
اسماعیل حقیقت پور در گفتوگو با خبرگزاری مهر، افزود: اعضای این هیات ویژه متشکل از ۴ نفر از اعضای کمیسیون یعنی آقایان جهانگیرزاده، دواتگری، نقوی حسینی و بنده و یک مشاور دیگر این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
جنتی: «مصداق صریح خیانت به کشور» است
دبیر شورای نگهبان قانون اساسی حوادث روز ۲۲ بهمن قم را مصداق صریح خیانت به کشور دانست. آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان قانون اساسی در پیامی، ضمن تشکر چشمگیر از مردم، بد اخلاقیهای صورت گرفته و اتفاق ناگوار در قم را که مصداق صریح خیانت به کشور است محکوم کرده و از مراجع ذیصلاح خواست با جدیت مسائل را پیگیری کنند و برای همیشه به این بداخلاقیها خاتمه دهند.
عوامل اخلال را شناسایی کنید
آیتالله صافی گلپایگانی روز گذشته با تقدیر از حضور پر شور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، خواستار ریشهیابی و شناسایی عوامل هتک حرمت حرم حضرت معصومه (س) و اخلال در سخنرانی رییس مجلس شدند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، آیتالله صافی گلپایگانی روز گذشته در دیدار تعدادی از اساتید وفضلای حوزه علمیه قم، با ابراز تاسف و تاثر شدید، از هتک حرمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و توهین به رییس مجلس شورای اسلامی در جشن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، از مقامات امنیتی، انتظامی و قضایی و همچنین از مدیریت حوزه و جامعه مدرسین خواستند که به طور جدی و قاطعانه در این مساله که ارتباط مستقیم با مسائل امنیتی و حوزوی دارد،وارد شوند و موضوع را به دقت بررسی و ریشهیابی کنند و نتیجه را به اطلاع عموم برسانند.
دولت و جبهه پایداری: ما نبودیم
در همین حال، معاون رییسجمهور در اجرای قانون اساسی برخی خبرها مبنی بر اینکه اخلالگران مراسم سخنرانی رییس مجلس در ۲۲ بهمن منتسب به هواداران ریاستجمهوری بودند را رد کرد.
محمدرضا میرتاجالدینی روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت، در خصوص اتفاقات رخ داده در مراسم سخنرانی علی لاریجانی رییس مجلس در قم و انتساب افراد حاشیهساز مراسم به دولت، گفت: اینها مطالبی است که سایتهای مختلف مطرح کردند و هرگز هم نتوانستند آنها را ثابت کنند.
وی افزود: حتی مسوولان ذیصلاح و مربوطه در گزارشهایی که ارائه کردهاند، هیچکدام این گفته را تایید نمیکند.
میرتاجالدینی تصریح کرد: ما وقوع چنین اتفاقاتی را در مجالس رسمی هرگز تایید نمیکنیم و قبول نداریم. دبیرکل جبهه پایداری نیز با اشاره به واقعه ۲۲ بهمن قم، گفت: برخی این حرکات را به جبهه پایداری نسبت دادهاند که باید بگویم اینگونه نیست و جبهه پایداری اخلاق را رعایت میکند.
مرتضی آقاتهرانی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با دعوت همه به اخلاق اسلامی، به واقعه ۲۲ بهمن قم اشاره کرد و گفت: من از جانب جبهه پایداری چنین اقداماتی را درست نمیدانم و از آنجا که برخی این حرکات را به جبهه پایداری نسبت دادهاند، باید بگویم که اینگونه نیست و جبهه پایداری اخلاق را رعایت میکند.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اتفاقات اخیر مجلس و با بیان اینکه روزهای گذشته در مجلس برخوردهایی صورت گرفت که زیبنده نبود، گفت: جبهه پایداری بداخلاقی نمیکند و اگر کسی نیز مرتکب بداخلاقی شود، خودش مسوول است.
وی افزود: ما ولایتمدار هستیم و اینگونه رفتارها با اخلاق اسلامی و حرکت سیاسی ما سازگاری ندارد.
کیهان: بسیاری از «برادران» پشیمان شدهاند
حسین شریعتمداری، مدیرمسوول روزنامه کیهان در سرمقاله دیروز این روزنامه از «تماسهای بیرون از اندازه و شمار» با این روزنامه درباره وقایع ۲۲ بهمن قم خبر داد و نوشت: طیفی از تماس گیرندگان به سه گروه جداگانه قابلتقسیم بودند؛ الف: کسانی که آن روز شاهد ماجرا بودند و اخلال در مراسم باشکوه و حساس یوم الله ۲۲ بهمن را به شدت محکوم میکردند. ب: گروه دوم از این طیف، برخی از کسانی بودند که با عوامل اخلال همراهی کرده بودند. این عده در تماس با کیهان میگفتند؛ از برخی مواضع رییس مجلس ناراضی و حتی عصبانی بودیم و هنگامی که عدهای علیه او شعار دادند، به گمان اینکه آنها نیز فقط انگیزه ابراز مخالفت و نارضایتی از عملکرد رییس مجلس را دارند، با آنان همصدا شدیم، ولی بعد از آنکه مشاهده کردیم تعدادی از شعار دهندگان به سوی رییس مجلس مهر و... پرتاب میکنند و در پی برهم زدن مراسم باشکوه ۲۲ بهمن هستند، متوجه شدیم فریب خوردهایم و فردای آن روز وقتی یادداشت کیهان را که در آن به کلام حضرت آقا استناد شده و آمده بود ایشان هر حرکت تشنج آفرین را با عبارت «قطعا خیانت به کشور است» توصیف فرمودهاند، احساس گناه کردیم.
مدیرمسوول «کیهان» در شرح گروه سوم تماس گیرندگان با این روزنامه نوشت: گروه سوم که تعداد آنها بسیار اندک و کم شمار است، برخی از عوامل و افراد نزدیک به حلقه انحرافی بودند. این عده بلافاصله بعد از ماجرای اخلال در مراسم ۲۲ بهمن شهر مقدس قم، با ارسال پیامک به این و آن، ضمن استقبال از ماجرا سعی داشتند جرم بزرگ عامل اصلی واقعه تلخ جلسه استیضاح روز یکشنبه را به رییس مجلس نسبت دهند و اعتراض به لاریجانی را نشانه حمایت از رییسجمهور قلمداد کنند.
شریعتمداری در پایان نوشت: اگرچه بسیاری از برادرانی که در ماجرای اخلالگری روز ۲۲ بهمن شهر مقدس قم به اصل ماجرا پی برده و از اقدام دشمن پسند خود پشیمانند ولی درباره گلایه آنها از کیهان باید گفت؛ صورت مساله عوض نشده است و همانگونه که رهبر معظم انقلاب در کلام حکیمانه خود هشدار دادهاند «هر کس احساسات مردم را در جهت ایجاد اختلاف به کار گیرد، قطعا به کشور خیانت کرده است.»
ارسال نظر