تعیین شرایط جدید برای سرپرستی کودکان و نوجوانان
به گزارش دنیای اقتصاد، نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز گذشته، رسیدگی به لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست اعاده شده از شورای نگهبان را در دستور کار خود قرار دادند و موادی از این لایحه را اصلاح و تصویب کردند. برخی مواد این لایحه نیز برای بررسی بیشتر به کمیسیون تخصصی ارجاع شد. براساس مصوبه مجلس، تقید به انجام واجبات و ترک محرمات یا اعتقاد به یکی از ادیان مصرح در قانون اساسی، به عنوان یکی از شرایط لازم برای درخواست کنندگان سرپرستی کودکان در نظر گرفته شد. همچنین، عدم محکومیت جزائی موثر نیز برای اصلاح بند الف این ماده به منظور رفع ایراد شورای نگهبان از دیگر شرایط درخواست کنندگان سرپرستی کودکان و نوجوانان تعیین شد. چه کودکانی بدسرپرست و بیسرپرست هستند
نمایندگان مجلس مقرر کردند:سپردن سرپرستی افراد موضوع این قانون در صورتی مجاز است که دارای یکی از شرایط ذیل باشد:
الف) امکان شناخت هیچیک از پدر،مادر و جد پدری آنان وجود نداشته باشد.
ب ) پدر، مادر، جدپدری و وصی منصوب از سوی ولی قهری آنان در قید حیات نباشد.
ج ) افرادی که سرپرستی آنان به موجب حکم مراجع صلاحیتدار به سازمان سپرده شده و تا زمان ۲ سال از تاریخ سپردن آنان به سازمان، پدر یا مادر و یا جد پدری برای سرپرستی آنان مراجعه ننموده باشد .
د ) هیچ یک از پدر، مادر و جد پدری آنان صلاحیت سرپرستی را نداشته باشند و به تشخیص دادگاه صالح این امر حتی با ضمّ امین یا ناظر نیز حاصل نشود.
تبصره ۱ ـ چنانچه پدر یا مادر یا جد پدری کودک یا نوجوانان مراجعه کنند دادگاه در صورتی که آنان را واجد صلاحیت لازم یا ناظر تشخیص دهد و مفسده مهمی نیز کودک یا نوجوانان را تهدید نکند با اخذ نظر سازمان نسبت به استرداد آنان حکم صادر میکنند در غیر این صورت حکم سرپرستی ابقا میشود.
تبصره ۲ ـ درصورت وجود اقارب درجه دوم و تقاضای هریک از آنان و وجود شرایط؛ سرپرستی به وی واگذار میشود و در صورت تعدد تقاضا و یکسان بودن شرایط متقاضیان؛ سرپرست با قرعه انتخاب میگردد، در صورت نبود اقارب درجه دوم بین اقارب سوم بدین نحو عمل میشود.
بهارستان نشینان همچنین مصوب کردند: در کلیه مواردی که هیچ یک از پدر، مادر یا جد پدری صلاحیت سرپرستی را نداشته باشند دادگاه میتواند مطابق این قانون و با رعایت مواد ۱۱۸۴ و ۱۱۷۸ قانون مدنی و با اخذ نظر مشورتی سازمان مسوولیت قیم یا امین مذکور در این مواد را به یکی از درخواستکنندگان سرپرستی واگذار کند.
ارسال نظر