در پایان حضور رییسجمهور در اجلاس سازمان همکاریهای اسلامی اعلام شد
امیدواری احمدی نژاد به حل بحران سوریه
دنیای اقتصاد- محمود احمدی نژاد روز گذشته در حالی از سفر ۴ روزه به مصر بازگشت که در اولین سفر یک رییسجمهور ایران به قاهره، آخر هفته پرکاری را پشت سر گذاشت. از جمله مهمترین برنامههای او در این سفر، نشستی سه جانبه با محمد مرسی و عبدالله گل رییسان جمهور مصر و ترکیه درباره بحران سوریه و سخنرانی در اجلاس سازمان همکاریهای اسلامی بود.
احمدینژاد ومشایی در کنفرانس خبری در قاهره
دنیای اقتصاد- محمود احمدی نژاد روز گذشته در حالی از سفر ۴ روزه به مصر بازگشت که در اولین سفر یک رییسجمهور ایران به قاهره، آخر هفته پرکاری را پشت سر گذاشت. از جمله مهمترین برنامههای او در این سفر، نشستی سه جانبه با محمد مرسی و عبدالله گل رییسان جمهور مصر و ترکیه درباره بحران سوریه و سخنرانی در اجلاس سازمان همکاریهای اسلامی بود. درباره دیدار سه جانبه احمدی نژاد با مرسی و گل گفته شده است که هر سه رییس جمهور شرکتکننده در این نشست، نظرات کشورهایشان را در خصوص راهکارهای کمک به ملت سوریه برای برون رفت از بحران فعلی مطرح کرده اند. در عین حال جزئیات بیشتری از این دیدار منتشر نشده و محمود احمدینژاد نیز به تاکید بر اینکه «نشست خوبی برگزار شده» بسنده کرده است. وی معتقد است دیدگاههای ایران، مصر و ترکیه برای ایجاد تفاهم ملی در سوریه در حال نزدیک شدن به یکدیگر است. احمدی نژاد گفته است: «خوشبختانه نشانههایی در حال مشاهده است که دو طرف در سوریه با هم گفتوگو کنند. درباره سوریه اظهارات امیدبخشی شنیده میشود که امیدوارم زمینه برای تفاهم ملی در این کشور فراهم شود.»
پرهیز از اختلافات داخلی
علاوه بر اینها، رییسجمهور ظهر پنجشنبه در دوازدهمین اجلاس سران سازمان همکاریهای اسلامی با بیان اینکه تا زمانی که سرگرم اختلافات و رقابتهای داخلی هستیم، دشمن ضربات پی در پی خود را در عرصههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وارد خواهد کرد، اظهار کرد: راهبرد ما باید اصلاح و پیشرفت داخلی و همزمان همراهی با سایر ملتهای بهپا خاسته و ایستادگی در برابر هجمههای فکری و سیاسی جهانخواران باشد.
نزدیکی دیدگاههای ایران، ترکیه و مصر درباره سوریه
رییس جمهور همچنین در نشستی خبری با حضور خبرنگاران مصری و نمایندگان خبرگزاریهای بینالمللی در مصر تاکید کرد: هر کسی که در سوریه کشته میشود، موجب ناراحتی است و ایران به عنوان یک اصل کلی در تلاش است، طرفین در سوریه را بههم نزدیک کند تا با تفاهم ملی کشورشان را اداره کنند.
رییسجمهور با بیان اینکه دیدگاههای ایران، مصر و ترکیه در زمینه ایجاد تفاهم در سوریه در حال نزدیک شدن به هم است، گفت: کسی حق ندارد، در امور داخلی سایر کشورها دخالت کند، اما باید کمک کنیم که در سوریه تفاهم ملی ایجاد شود.
احمدینژاد تصریح کرد: جنگ راهحل مناسبی نیست و به دنبال خود درگیری و کشتار را خواهد آورد و هر دولتی که از طریق جنگ مستقر شود، نمیتواند صلح پایدار ایجاد کند. احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه سیانان مبنی بر اینکه آیا ایران پس از گذشت چندین ماه از درگیریها در سوریه به برکناری بشار اسد در این کشور رضایت میدهد و اینکه آیا ایران حاضر است با نیروی نظامی خود از سوریه در برابر رژیم صهیونیستی دفاع کند؟ گفت: این سوال به گونهای مطرح شد که معلوم نیست جمهوری اسلامی ایران باید از سوریه دفاع کند یا خیر؟ معتقدم وحدت از نقاط اختلاف حاصل نمیشود، بلکه محصول نقاط مشترک است و هنر یک سیاستمدار این است که نقاط مشترک را گسترش دهد.
احمدینژاد در واکنش به اظهارنظر خبرنگار روزنامه الشرق الاوسط مبنی بر اینکه ولیعهد عربستان پس از شرکت در مراسم افتتاحیه اجلاس قاهره را ترک کرده و این بخاطر حمایتهای ایران از سوریه است، گفت: بسیاری از مسوولان کشورها شب گذشته قاهره را ترک کردند و ما دلیل آن را نمیدانیم و مسوولیتی هم در خصوص آن نداریم، اما به طور معمول مسوولان کشورها پس از ایراد سخنرانی خود در هر اجلاسی، کشور محل برگزاری اجلاس را ترک میکنند.
از برخی رسانههای مصری تعجب میکنم
رییسجمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رسانههای مصری خواستار شنیدن نظر رییسجمهور ایران در خصوص اهل تسنن، در نشست شما در دانشگاه الازهر بودند ولی پاسخی از سوی شما دریافت نکردند و از این مساله برداشتهای متفاوتی شده است، گفت: تعجب میکنم که برخی رسانههای مصری همواره علاقه دارند به گونهای دیگر عمل کنند.
وی افزود: برنامه دیدار با اساتید دانشگاه الازهر، کنفرانس خبری نبود، البته بنده در برنامهای جدا در نشست با خبرنگاران به همه سوالات آنان پاسخ خواهم گفت.
احمدینژاد در خصوص توهین به مقدسات اهل تسنن نیز گفت: مگر در جامعه امروز کسی میتواند به کسی توهین کند؛ هیچکس حق ندارد به مخالف خود توهین کند، چه برسد به اینکه بخواهیم به افراد و شخصیتهای محترمی که در تاریخ بودهاند، توهین کنیم.
گفتوگو با طرفی که چماق دارد بیمعناست
رییسجمهور در پاسخ به سوال خبرگزاری آسوشیتدپرس مبنی بر علت رد پیشنهاد آمریکا مبنی بر مذاکره مستقیم در خصوص موضوع هستهای تصریح کرد: علت کاملا واضح است، مذاکره باید برای تفاهم باشد و مذاکره برای تحمیل معنایی ندارد، اینکه یک طرف چماقی در دست بگیرد و با فشار و از موضع زور از گفتوگو سخن بگوید، چنین گفتوگویی بیمعناست.
خطبه عربی در نماز جمعه
دخالت در دیگر کشورها نیست
محمود احمدی نژاد در گفتوگوی زنده تلویزیونی با شبکه سراسری مصر (النیل) هم در پاسخ به سوال مجری شبکه سراسری مصر مبنی بر اینکه آیا ایراد خطبه نماز جمعه در ایران به زبان عربی، دخالت در امور کشورهای عربی نیست؟ گفت: سخن گفتن به زبان یک ملت در واقع نوعی اعلام صمیمیت و همبستگی با آن ملت است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، وی افزود: ایران هرگز به جای مصر و دیگر کشورها تصمیمی نگرفته و نخواسته موضوعی را به آنان تحمیل کند؛ ملت مصر، ملتی رشید، مستقل و بزرگ است که هیچکس نمیتواند موضوعی را به این ملت تحمیل کند.
تلاش ما برگزاری انتخابات آزاد در سوریه است
احمدینژاد با اشاره به تحولات سوریه تصریح کرد: جنگ، روش خوبی برای پیشرفتهای انسانی نیست و ما تلاش میکنیم تا در این کشور، دو گروه را به یکدیگر نزدیک کنیم تا با ایجاد تفاهم ملی و برگزاری انتخاباتی آزاد، هر آن چیزی که مردم خواستار آن هستند در این کشور اعمال شود.
رییسجمهور با بیان اینکه ما از شرایط ایجاد شده در سوریه ناراحت هستیم، چرا که همه کسانی را که در این جریانات آسیب دیده یا کشته میشوند، مسلمان و از برادران خود میدانیم، اظهار کرد: تنها راه حل مشکلات سوریه این است که همگی با یکدیگر تفاهم کنند و در نهایت، آنچه که ملت سوریه انتخاب کرد مورد حمایت همگان باشد.
سفر به مصر تکرار نمیشود
محمود احمدینژاد پس از بازگشت به ایران هم در جمع خبرنگاران، گفت: سفر به مصر در شرایط بسیار ویژه و شاید بیبدیلی اتفاق افتاد و احتمالا در آینده هم تکرار نشود.
به گزارش ایسنا، رییسجمهور خاطرنشان کرد: این سفر پس از سی و چند سال انجام شد که البته به دلیل عدم حضور ما کسانی که در جهت تخریب حرکت میکنند هرچه میخواستند گفتند. وی افزود: امروز موضوع اصلی در میان سیاستمداران مصر بحث چگونگی رابطه با ایران است.
گفته شده است محمود احمدینژاد در فرودگاه مهرآباد مورد استقبال حامیانش نیز قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، حضور وی در میان این افراد حدود ۱۰ دقیقه به طول انجامید و شعاردهندگان با شعارهای «احمدی زنده باد، مشایی پاینده باد»، «احمدی دلاور، پیرو خط رهبر»، «دکتر دوستت داریم»، «احمدی بت شکن، بت کوچک را بشکن»، «صلی علی محمد یاور رهبر آمد»، «خامنهای زنده باد، احمدی پاینده باد»، «توپ تانک، اهانت دیگر اثر ندارد»، «چپ، راست، کارگزار، علیه خدمتگزار»، «ابوالفضل علمدار، مشایی را نگه دار»، از رییسجمهور استقبال کردند.
ارسال نظر