رییسجمهور در مراسم افتتاح طرح جامع پژوهشگاه صنعت نفت:
قیمت نفت باید ۸/۱ برابر قیمت کنونی باشد
به گزارش ایسنا، محمود احمدینژاد صبح دیروز در مراسم بهرهبرداری رسمی از طرح جامع پژوهشگاه صنعت نفت و هشت محصول نانو ساختار کربنی این پژوهشگاه با بیان اینکه میزان مخازن شناخته شده نفت در کشور ما در حال حاضر ۷۰۰ میلیارد بشکه است که ما به طور متوسط ۲۵ درصد آن را برداشت میکنیم؛ چراکه فعلا نمیتوانیم به طور کامل برداشت داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اگر میزان برداشتمان را یک درصد افزایش دهیم هفت میلیارد بشکه به میزان تولید نفتمان افزوده میشود.
رییسجمهور گفت: قیمت نفت و محصولات نفتی، اقتصادی تعیین نمیشود؛ بلکه سیاسی تعیین میشود و اگر اقتصادی تعیین میشد، با حفظ سایر قیمتها، قیمت آن حداقل ۸/۱ برابر قیمت کنونی بود.
به گزارش ایسنا، محمود احمدینژاد صبح دیروز در مراسم بهرهبرداری رسمی از طرح جامع پژوهشگاه صنعت نفت و هشت محصول نانو ساختار کربنی این پژوهشگاه با بیان اینکه میزان مخازن شناخته شده نفت در کشور ما در حال حاضر ۷۰۰ میلیارد بشکه است که ما به طور متوسط ۲۵ درصد آن را برداشت میکنیم؛ چراکه فعلا نمیتوانیم به طور کامل برداشت داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اگر میزان برداشتمان را یک درصد افزایش دهیم هفت میلیارد بشکه به میزان تولید نفتمان افزوده میشود. رییسجمهور با بیان اینکه میزان برداشتها در منطقه ما بر اساس گزارشهایی که منتشر شده، حدود ۳۵ درصد است و ما حدود ۱۳ درصد با میزان استاندارد فاصله داریم که باید آن را پر کنیم و این کار پژوهشگاهها است، ادامه داد: من بارها گفتهام که پروسه ملی شدن نفت هنوز تکمیل نشده است. نفت یک سرمایه بیبدیل است که جایگزینی نمیپذیرد و ما باید حداکثر بهرهمندی از این نعمت خدادادی را داشته باشیم.
۳۵ درصد درآمد نفت به جیب دیگران میرود
وی با بیان اینکه برداشت ما به طور متوسط ۲۵ درصد است و حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از درآمد حاصل از این برداشت به جیب دیگران میرود، اظهار کرد: این غیر از قیمت نفت و محصولات نفتی است که اقتصادی تعیین نمیشود، بلکه سیاسی تعیین میشود.
احمدینژاد با بیان اینکه ما باید همت همه را در داخل کشور بسیج و همافزایی کنیم و با این اتفاق خیلی از معادلات جهانی را میتوانیم تغییر دهیم، گفت: بسیاری از مطالعات و طراحیهای مهندسی و سرمایهگذاریها را ما میتوانیم خود انجام دهیم.
سالی ۲۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری نفتی
رییسجمهور با بیان اینکه ما در سالهای اخیر سالی حدود ۲۵ میلیارد دلار در صنعت نفت سرمایهگذاری داشتهایم، ادامه داد: اگر این میزان سودی که از برداشت نفت ما به جیب دیگران میرود به داخل کشور منتقل شود، حدود هشت الی ۹ میلیارد دلار خواهد بود و بسیار برای کشور مفید خواهد بود و ارزش افزوده زیادی را ایجاد میکند. وی با تاکید بر اینکه باید به موضوع نفت نگاه راهبردی داشته باشیم و نگاهی را که اکنون وجود دارد تغییر دهیم، افزود: جایی که میتواند این نگاه را تغییر دهد، پژوهشگاه نفت است. در حوزه اقتصاد نفتی باید پژوهشکدهای ایجاد کنیم و در واقع باید بررسی شود که توسعه صنعت نفت کشور در توسعه اقتصاد کشور به چه میزان است؛ چراکه لکوموتیو اقتصاد و صنعت کشور ما نفت است.
رییسجمهور به اهمیت برنامههای درازمدت راهبردی در زمینه انرژی و نفت اشاره کرد و گفت: تقسیمبندی که شما اکنون انجام دادهاید فنی است و ما باید جایی را داشته باشیم و نگاه کلان داشته باشد و همه چیز را با هم ببیند مثلا به تاثیرات اجتماعی نفت، تاثیر نفت در اقتصاد، رابطه آن با کشاورزی کشور و مسائل اینچنینی توجه داشته باشد و در واقع نگاه راهبردی به اقتصاد کشور از منظر نفت لازم است.
دولت لیسانس شما را تضمین میکند
وی خطاب به حاضران گفت: شما میتوانید این کار را با کمک سازمان استاندارد انجام دهید و اگر این استاندارد تعریف شود و هر سازندهای آن را ساخت ما از آن حمایت میکنیم و در کوتاهمدت، دولت لیسانس شما را تضمین میکند. دولت و وزارت نفت آمادگیهای لازم برای حمایت از شما در این زمینه را دارد، اینکه هزینههایی پرداخت شود و متخصصان داخلی کشور بتوانند خطرپذیری کنند و در ساخت کالاها و تجهیزات مورد نیاز ورود کنند و آن را بسازند و از طرف دیگر لیسانسهای شما نیز گسترش پیدا کند.
انتقاد از انعکاس کم یک دستاورد
احمدینژاد با بیان اینکه ما ضمن استفاده از تجارب دیگران باید به فکر استفاده از راههای سادهتر و کمهزینهتر نیز باشیم، در ادامه صحبتهای خود از دستاندرکاران و متخصصان پژوهشگاه نفت تقدیر و تشکر کرد و افزود: ما باید به سرعت به جلو برویم؛ زیرا میتوانیم در تمام زمینهها در صدر قرار بگیریم. شما دو روز قبل شاهد بودید که ما موجود زنده به فضا پرتاب کردیم؛ البته در داخل چندان انعکاس پیدا نکرد. ما جزو معدود کشورهایی هستیم که میتوانیم موجود زنده به بالای ۱۲۰ کیلومتری زمین بفرستیم و سالم برگردانیم و تمام حالات این موجود زنده در این سفر ثبت و ضبط شد و این یک اتفاق بزرگ بود.
لحظهای از راه امام (ره) کوتاه نمیآییم
محمود احمدینژاد همچنین در مراسم تجدید میثاق اعضای دولت با آرمانهای امام راحل (ره)، گفت: خادمان ملت در دولت تا لحظه آخری که افتخار خدمتگزاری داشته باشند، از راه و اندیشه و مسیری که حضرت امام(ره) ترسیم کرده است، ذرهای فروگذار نخواهند بود.
رییسجمهور افزود: امام(ره) آمد تا به همه بشریت عزت و همه آنها را نجات دهد. مرز نگاه امام(ره)، بشریت بود و فارغ از همه تعصبات حتی تعصبات مذهبی گام برمیداشت و برای دفاع از حقوق مردم مرزی نمیشناخت و در نگاه او، مردم طبقهبندی نداشتند و یک طبقه دارای ارزش نبود و همه مردم در نزد او محترم و عزیز بودند.
ارسال نظر