متن کامل مناظره میرحسین موسوی و محمود احمدی‌نژاد
عکس: جام‌جم آنلاین
نخستین مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری بین میرحسین موسوی و محمود احمدی‌نژاد برگزار شد. در این مناظره، محمود احمدی‌نژاد، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم ریاست جمهوری گفت:

امروز آقای موسوی در مقابل من نیست. سه دولت گذشته در مقابل من است. این سه درگذشته هم از یکدیگر حمایت کردند در واقع اینها با هم بودند. زمانی که دولت تشکیل شد اینها هدفشان ضربه زدن به دولت بود.
به گزارش ایلنا، احمدی‌نژاد در مناظره تلویزیونی با موسوی ضمن گرامیداشت یاد امام و سالگرد ارتحال ملکوتی ایشان اظهار داشت: انتخابات فرصتی برای طرح مباحث به صورت منطقی با هدف هم‌افزایی و تقویت تمام ظرفیت‌ها است.
وی ضمن گلایه از تخریب‌های بی‌سابقه نسبت به دولت اظهار کرد: من باید نسبت به سطح هجمه‌های بی‌سابقه نسبت به دولت گله بکنم. وی افزود: در طول تاریخ بعد از انقلاب چنین هجمه سنگینی علیه هیچ‌کدام از دولت‌ها وجود نداشته است، به گونه‌ای که عده‌ای تصمیم گرفتند به طور هماهنگ و سازمان یافته وارد میدان شده و نسبت به تخریب دولت اقدام کنند و چون در هیچ عرصه‌ای توانایی رقابت با دولت را نداشته‌اند، دست به این تخریب‌های گسترده زدند.
رییس دولت نهم ادامه داد: کارنامه دولت به اندازه چند دولت قبل بوده، بالاخص در عرصه بین‌المللی که در هجمه‌ها خدمات دولت را منکر شدند و منتقدین به جای ارائه برنامه به تخریب دولت دامن زدند. در این انتخابات به ملت ایران توهین شد و من از این توهین متاثر شدم.
وی تصریح کرد: این دولت در خدمت به مردم افتخارات بزرگی را به وجود آورده است. بالاخص در حوزه سیاست خارجی که توانست ملت ایران را عزیز کند.
سه دولت گذشته در مقابل من است
احمدی‌نژاد افزود: اتفاقی که درباره این انتقادها برای دولت رخ داد برای من قابل توجیه نیست. اگر قرار است بفهمیم اعتیاد در این کشور وجود دارد لازم نیست با بهره‌گیری از بازیگران تئاتر این مساله را بیان کنیم. چگونه است که بعد از 24 سال با وجود اینکه بسیاری از دوستان در عرصه اجرایی بودند. امروز متوجه موضوع بیکاری، فقر و رکود در کارخانه‌‌ها شده‌اند. طبیعتا مشکلات کشور زیاد است اگر قرار است از مشکلات مردم صحبت شود قطعا تمام وقت مناظره برای بیان این مشکلات کفایت نمی‌کند. به گونه‌ای در انتقادها صحبت می‌شود که گویا در گذشته اصلا نشانی از بیکاری، اعتیاد و... وجود نداشته است.
وی افزود: من به شوخی گفتم که خوب شد من داوطلب کاندیداتوری ریاست جمهوری هستم وگرنه این سه عزیز چه می‌خواستند بگویند، حتی مناظره دیشب مناظره نبود بلکه علیه یک نفر بود. ریشه همه اینها را بایستی در قدرت جست‌وجو کرد. چهار سال تحمل کردم و از همه توهین‌ها گذشتم و می‌گذرم، اما از توهین به فهم و شعور مردم نمی‌توانم بگذرم.
رییس دولت نهم تاکید کرد: در دیدارهایی که با مردم دارم آنها از من می‌خواهند که از حق آنها و مواضع آنها دفاع کنم. من باید ریشه این فسادها را بگویم. امروز آقای موسوی در مقابل من نیست. سه دولت گذشته در مقابل من است. این سه درگذشته هم از یکدیگر حمایت کردند در واقع اینها با هم بودند. زمانی که دولت تشکیل شد اینها هدفشان ضربه زدن به دولت بود. علت این فشار سنگین به بنده و فشارهای سنگین‌‌تر به یک مساله برمی‌گردد که در این سه دوره نظام اداری شکل گرفته که از ارزش‌های انقلاب فاصله گرفت. آرام آرام جریانی شکل گرفت که خود را حاکم بر ملت می‌دانست. در انتخابات قبل اینها در مقابل اینجانب صف‌آرایی کردند و در طول این چهار سال تلاش کردند تا دولت را به زمین بزنند. اما خدای متعال کمک کرد تا ما به اینجا بیاییم. حتی آقای هاشمی پیامی به یکی از پادشاهان کشورهای همسایه فرستاد که ظرف شش ماه دولت را ساقط خواهد کرد.
شعارهایی که داده شد بیشتر جنبه خیال‌پردازی دارد
نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس نیز در مقابل، یکی از مشکلات کشور را عدم تناسب شعارها با عمل عنوان کرد و اظهار کرد: شعارهایی که داده شد بیشتر جنبه اسطوره ‌پردازی و خیال‌پردازی دارد و از پشتوانه علمی برخوردار نیست.
موسوی در مناظره تلویزیونی با محمود احمدی‌نژاد در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه به صورت روشمند با ادعاهای احمدی‌نژاد برخورد خواهد کرد، اظهار کرد: بنده دوست داشتم احمدی‌نژاد در کارهای خود موفق شود تا وارد عرصه نشوم. یقینا اگر چنین اعتقادی پیدا می‌کردم ترجیح می‌دادم در کار خود باقی مانده و وارد عرصه نشوم.
این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به سخنان احمدی‌‌نژاد درباره خاتمی و هاشمی گفت: خاتمی و هاشمی اشخاص بزرگی هستند که باید احمدی‌نژاد با خود آنها مناظره کند و آنها پاسخ بدهند.
وی عنوان کرد: همیشه ایران را دوست داشتم. ما دوست داشتیم ایران قدرت اول منطقه در عرصه‌های مختلف و الگویی برای جهان باشد؛ چرا که به همین دلیل انقلاب کردیم.


موسوی با بیان اینکه در حل مسائل کشور و اینکه ایران را به جایگاه واقعی برسانیم دو نوع مدیریت می‌توان داشت، ادامه داد: اولین نوع مدیریت به سبک ماجراجویی و رفتارهای نمایشی، خیال‌بافی، خرافه‌گویی، قانون‌گریزی، پنها‌ن‌کاری و سطحی‌نگری است، اما روش دوم این است که بر اساس متانت و روش کارشناسی، شفافیت، صداقت، قانون‌گرایی، دوراندیشی و اعتدال‌گرایی کار کنیم. اگر می‌خواهیم ایران نیرومند و پیشرفته داشته باشیم، مدیریت نوع دوم بسیار بهتر است.
وی درباره انگیزه اصلی خود برای حضور در عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: من در مورد آینده کشور با این مدیریت حاکم در کشور احساس خطر کردم و در صحنه حاضر شدم.
این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری دوره دهم به بیان برخی از مصادیق پرداخت و به آزادسازی ملوانان انگلیسی اشاره کرد و گفت: ملوانان انگلیسی به حوزه آبی ما وارد شده و دخالت کرده‌‌اند که در قبال عمل آنان، نیروهای ما آنها را دستگیر کردند. در ابتدا اعلام کردیم که باید این ملوانان اعدام شوند که بازتاب گسترده‌ای داشت. اما بعد تصمیم گرفتیم تن آنها کت و شلوار کنیم و رییس‌جمهور که نماینده همه ملت است مانند بدرقه مسوولان خارجی با آنها رفتار و خداحافظی کرد. آیا این عزت ملت ایران را حفظ کرد؟ خیر. عزت ما را مخدوش و سیاست خارجی ما را دچار فراز و نشیب‌های بسیاری کرد.
موسوی به سفر احمدی‌نژاد به عراق اشاره کرد و گفت: در آن سفر اعلام شد که قرار بوده هواپیما را بربایند. این حرف هزینه ایجاد می‌کند؛ چرا که اگر قرار بر ربایش بود باید این کار توسط آمریکایی‌ها می‌شد، در حالی که همین آمریکایی‌ها بنزین هواپیمای ما را تامین کردند و ما نیز به منطقه خضراء که تحت نظارت آنان بود، رفتیم بعد با سربازان آمریکایی هم عکس گرفتیم.
وی گفت: با واسطه شنیدیم که برای سفر به عربستان پیام دادیم که ما را دعوت کنند بعد آمدیم از زبان رییس‌جمهور علیه وزیر خارجه آن صحبت کردیم. ما با حساب چه کسی این کار رامی‌کنیم.
سیاست خارجی دولت نهم عزت ملت را مخدوش کرد
وی به سیاست خارجی احمدی‌نژاد اشاره کرد و گفت: سیاست خارجی دولت نهم عزت ملت را مخدوش و به آن لطمه زد و تنش وسیعی را ایجاد کرد.


این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری به مساله هولوکاست اشاره کرد و گفت: آمدیم این موضوع را مطرح کردیم و بعد از آن شاهد هزینه‌ها و خسارت‌های بسیاری بودیم تا جایی که مصوبه‌ای مبنی بر اینکه سخن گفتن از این موضوع جرم است، صادر شد.
موسوی به سفر و نامه‌های احمدی‌نژاد به رییس‌جمهور آمریکا اشاره کرد و گفت: چرا به آنها نامه می‌نویسیم و از طریق رییس‌جمهور سوئیس قبل از انتخابات آمریکا به اوباما نامه می‌دهیم که می‌خواهیم با آمریکا مذاکره و مسائل را حل کنیم.
محمود احمدی‌نژاد در واکنش به انتقاد میرحسین موسوی در خصوص نحوه آزادی ملوانان انگلیسی اظهار داشت: آقای بلر در این خصوص رسما نامه داد و از ما عذرخواهی کرد و قول داد سیاست‌های ما عوض خواهد شد و آزادی ملوان‌های انگلیسی یکی از زیباترین کارهای جمهوری اسلامی بود.
وی همچنین درباره مساله عربستان که مورد اشاره میرحسین موسوی بود نیز گفت:‌ سفر مورد اشاره یک سفر سیاسی نبود و خوب بود شما از جریان آن سفر اطلاعات کافی می‌داشتید.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم همچنین در مورد مساله هولوکاست نیز گفت: آقای موسوی مطالبی در زمینه هولوکاست مطرح می‌کند که منطبق با واقعیت نیست و جالب آنکه رابطه ایران با عربستان در دوران آقای موسوی قطع شد و در زمینه فلسطین بهتر است ایشان ذهنشان را به مواضع خودشان در زمان تصدی نخست‌وزیری ببرند که می‌گفتند باید نیروی نظامی برای فلسطینی‌ها بفرستیم تا در مقابل اسرائیل بایستد و ایشان اعلام کردند که باید اسرائیل از صحنه روزگار محو شود.
وی با بیان اینکه امام هیچ‌گاه قبول نداشت که در مقابل زورگویان کوتاه بیاییم در زمینه مساله هسته‌ای گفت: در دوره‌های پیشین تمام فعالیت‌های هسته‌ای تعطیل شد و پروتکل الحاقی بدون مصوبه مجلس و خارج از قانون اساسی تصویب شد به گونه‌ای که ماموران آژانس می‌توانستند آزادانه از هر نقطه‌ای از فعالیت‌های هسته‌ای بازدید کنند. درحالی که این موضوع حتی مغایر با npt نیز بوده است.
احمدی‌نژاد مدعی شد: قطعنامه‌های شورای حکام بسیار مهم‌تر از قطعنامه شورای امنیت است و در دولت قبل، هفت قطعنامه شورای حکام علیه ایران صادر شد و قطعنامه شورای حکام بار حقوقی بیشتری نسبت به قطعنامه شورای امنیت دارد.
وی خطاب به موسوی گفت: در سعد‌آباد و پاریس چه گذشت؟ درحالی که ما امروز هسته‌ای شده‌ایم و 7هزار سانتریفیوژ در حال گردش است.
احمدی‌نژاد با بیان اینکه جورج بوش در دولت آقای خاتمی گفته است که به دنبال براندازی ایران است، گفت: اما وی در اواخر دوران خود گفت دیگر به دنبال براندازی نظام نیست و در همان زمان نیز ایران را محور شرارت قرار داد.
وی با مخاطب قرار دادن موسوی گفت: شما می‌گویید آبروی ایران در این دولت رفت. من تعجب می‌کنم و بهتر است شما به سفر خارج از کشور بروید و ببینید چطور ملت‌ها از شما استقبال می‌کند. شما در دوره خودتان چه مقدار سفر خارجی رفته‌اید البته نمی‌گویم که دوره شما در سیاست خارجی دوره ذلت بوده است.
در دولت من دانشجوی ستاره‌دار نبود
احمدی‌نژاد همچنین مدعی شد: در زمان آقای هاشمی 5/49‌درصد استقراض خارجی داشتیم و بحران‌های اجتماعی بسیاری در آن زمان شهرهای ما را در برگرفته بود و افراد زیادی نیز کشته شدند. در آن زمان شما احساس شرمساری نمی‌کردید. در 18 تیر جریان برانداز شروع کرد برای گرفتن شهر تهران و می‌خواستند انقلاب را به زمین بزنند و انقلاب مخملی راه بیاندازند و شما در آن زمان نگران نشدید. در مجلس ششم عده‌ای تحصن کرده‌ و در همان زمان با کنگره آمریکا تماس گرفتند آیا شما در آن زمان نگران نشدید، ولی امروز می‌گویید هولوکاست موجب آبروریزی ما شده است، در حالی که سیاست خارجی دولت از متن مردم و در خط امام و عزت‌‌آفرین بوده است.
احمدی‌نژاد خطاب به موسوی یادآور شد: در دولت قبل فردی مقاله‌ای نوشت و مدعی شد دوران امام تمام شده است و دولت وقت نیز از آن مقاله‌نویس حمایت کرد و شما سکوت کردید، ولی الان می‌گویید دولت فعلی از خط امام منحرف شده است.
احمدی‌نژاد در واکنش به گفته میرحسین موسوی اظهار کرد: آقای موسوی اطلاعاتی را بیان می‌کنید که از آن بی‌اطلاع هستید. دانشجویان ستاره‌دار از کجا درآمد که آن را به این دولت منتسب می‌کنید. دانشجویان ستاره‌دار از زمان معین و از سال 80 آغاز شد. آنها آمدند و به دانشجویان کارشناسی ارشد یک ستاره و دو ستاره دادند. یک ستاره برای دانشجویانی بود که پرونده‌هایشان ناقص بود و دو ستاره‌ها مربوط به دانشجویانی بود که در کمیته انضباطی پرونده داشتند. این موضوع در زمان وزارت معین وضع و در سال اول این دولت نسخ شد. به جایی که شما به دوستان خود انتقاد کنید به ما انتقاد می‌کنید.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم به وضعیت نشر کتاب اشاره کرد و گفت: در مورد کتاب بنده هم با شما هم‌نظرم و در همین رابطه به وزیر ارشاد خود نیز تذکر دادم. آمارها نشان می‌دهد که در دوره ما تعداد کتاب‌های منتشر شده کمتر از دوره‌های گذشته بوده است.
وی اظهار کرد: در دوره شما تنها یک روزنامه منتقد بود که هفته‌ای یکی دو روز نقد اقتصادی می‌نوشت. آیا یادتان است چه فضایی برایش ایجاد کردید. خود شما چند بار علیه آن روزنامه صحبت کردید و گفتید که آنان در خط دشمن هستند در خط دشمن بوده و ضد انقلاب کار می‌کنند، در حالی که گزارش آن روزنامه بر اساس گزارش برنامه و بودجه بود.
احمدی‌نژاد با بیان اینکه موسوی در سخنرانی‌هایش وی را به دیکتاتوری متهم کرده است، گفت: کجای این دولت دیکتاتوری است. در زمان هاشمی تنها یک روزنامه منتقد بود و در زمان خاتمی نیز کسی جرات نقد را نداشت.
وی به سخنرانی فائزه هاشمی در همایش دوم خرداد اشاره کرد و گفت: دختر هاشمی در جلسه‌ای که همسر شما به همراه خاتمی در آن حضور داشت، اعلام کرد که دوره اصلاحات ادامه راه سازندگی است که با روی کار آمدن این دولت با مشکل مواجه شده است گویا اشرافیتی که پایه‌گذاری کرده، قرار است موسوی ادامه دهد. حالا شما نیز به حمایت از هاشمی افتخار می‌کنید. به نظر‌ می‌رسد صحنه‌گردان اصلی این ماجرا هاشمی است.
انتشار۳۲۰هزار تیتر توهین‌آمیز نسبت به دولت نهم
احمدی‌نژاد با بیان اینکه در طول دولت نهم 320‌هزار تیتر توهین‌آمیز نسبت به دولت منتشر شده است، ادامه داد: شما دولت را به بی‌قانونی و دیکتاتوری متهم کردید. دوره خودتان یادتان است. برخلاف قانون اساسی حداقل اختیارات ریاست‌جمهوری را نیز گرفتید و به دلیل اختلاف‌نظری که بر سر وزرا داشتید از امام کمک گرفتید. یک بار نمایندگان به شما رای منفی به صورت مخفی دادند.
موسوی تصریح کرد: در زمان امام در داخل کشور اجماعی ایجاد شد تا به جنوب لبنان نیرو بفرستیم و شهید همت مسوولیت را به عهده گرفت، اما وقتی امام متوجه شد اعلام کرد، راه قدس از کربلا می‌گذرد این یعنی ابتدا به جنگ خود بپردازیم. بحث ما با دولت این است که نظام تصمیم می‌گیرد که خود را با هنجارهای بین‌المللی سازگار کند و در مورد مساله فلسطین اعلام می‌کند تمامی مردم فلسطین باید در مورد سرنوشت خود تصمیم بگیرند. این تصمیم با هنجارهای بین‌المللی سازگار است، اما وقتی فردی به افراط و تفریط می‌افتد، مردم در این مصیبت می‌افتند. عرض من این است که در اجلاس دوربان سوئیس هنگامی که اروپا به خاطر کشتار غزه رابطه‌اش با اسرائیل رو به وخامت بود، به خاطر اشتباه پشت سر اسرائیل قرار گرفت و موسسه آی‌پک نیز این سیاست را به نفع اسرائیل ارزیابی کرد. ما نباید خیالبافی کنیم آیا وزارت خارجه و کارشناسان آن این رفتار را تائید می‌کند که من در این زمینه نمونه زیاد دارم. در مورد هولوکاست موضع می‌گیریم اما معاون رییس‌جمهور ملت اسرائیل را دوست خود می‌داند. این اظهارنظرها موجب اینگونه تفریط‌ها می‌شود. این اظهارنظرها تفریط است که شبیه آن را داریم. مردم نتیجه این سیاست‌های شما را در زندگی روزمره می‌چشند و ما شاهد بی‌اعتبار شدن گذرنامه‌ها هستیم. آیا یک دولت نباید در این رابطه در این مورد مسوولیت داشته باشد، متاسفانه دولت بسیار بی‌اعتنا است و مردم از این افراط‌کاری‌ها می‌سوزند.
وی ادامه داد: آقای هاشمی مرد بزرگی است که نقاط ضعف و قوت دارد پس آنقدر این را به ما نگویید و سه فکر را در مقابل هم قرار ندهیم. خاتمی آدم کمی نیست. در سطح داخل و جهان مطرح است و می‌توانند با شما صحبت کنند و الحمدالله صداوسیما در اختیار دوستان است. پس آنها به من ربطی ندارد، پس سیاست شما باعث لطمه‌دار شدن حیثیت شیر غران ایران شد و آن را در بند کرد. در مورد همبستگی ملی چه کار کردید؟ چه بلایی سر محیط دانشگاه آوردید؟ آنها را ستاره‌دار کردید؟ دولت باید به تعهدات خود مقید شده باشد؟ تیراژ کتاب‌ها را اعلام کنیم؟ متاسفانه اقدامات دولت دردناک است. یک انتشاراتی چند جلد کتاب منتشر می‌کند، اما شما با جلوگیری از نشر کتاب‌ها، آنها را ورشکست می‌کنید. علت مقابله هنرمندان با دولت چیست؟ به رابطه دولت و روحانیت نگاه کنید؟ چرا این رابطه بد شده؟ چرا در سوالات آموزش و پرورش شما به پیامبر توهین شده؟ آیا دولت در این رابطه فکر کرده است؟ تمامی این اقدامات برخلاف فرمان هشت ماده امام است و شما مردم خودی را غیرخودی می‌کنید.
احمدی‌نژاد پاسخ داد: شما دولت من را به بی‌قانونی متهم کردید، اما بدانید که ۳۰۳ تا از مصوبات دولت قبل در دیوان عدالت اداری باطل شد، اما ۱۵۷ مصوبه دولت ما باطل شد. ۳/۳‌درصد مصوبات ما باطل شده است،‌ درحالی که ۵/۶‌درصد مصوبات دولت قبل در دیوان عدالت اداری باطل شد. اگر شما اعتراضی دارید که دولت قانون را رعایت نمی‌کند می‌توانید یک نامه به دیوان عدالت اداری بنویسید، ما داریم عین قانون مجمع را رعایت می‌کنیم با دو تا حقوقدان صحبت کنید تا شما را توجیه کند. در دوره شما مگر کم از این اتفاقات افتاد، ما دنبال پرونده‌سازی هستیم.
وی افزود: ماجرای کردان به این ترتیب است که در دهه 80 در دوره هاشمی که حامی موسوی است، یک موجی در مدیران ایجاد شد که همه می‌خواستند مدرک بگیرند. دانشگاه آزاد هم پشت اینها بود و موج ایجاد می‌کرد. آقای کردان هم یکی از این مدیران بود. من در مجلس گفتم این جور مدارک را برایش ارزش قائل نیستم و آن را کاغذ پاره می‌دانم، می‌شود فهرست را بیاوریم که چقدر از مدیران دوره هاشمی و موسوی رفته‌اند مدرک قلابی گرفته‌اند.
رییس دولت نهم تصریح کرد: آقای کردان هم یکی از همان‌ها است، حالا یکی از آنها را پیدا کردند و روی آن انگشت گذاشتند، من در مجلس گفتم مدرک را بگذارید کنار و عملکرد را بیاورید. راجع به کسی که می‌گوید صدها میلیارد تومان پول دارد. وی در دوره هاشمی و خاتمی پولدار شده است. در همان دوره زمانی که پولدار بود من به او گفتم بگذار کنار.
احمدی‌نژاد ادامه داد: آقای صفایی‌فراهانی هم در دولت شما پولدار شدند. پسران آقای هاشمی چه می‌کنند؟ آقای ناطق چطور زندگی می‌کند؟ پسرش چطور میلیاردر شد؟ کارخانه رشت الکتریک را یکجا به برخی دادند. دادند به آقای کرباسچی و همسرشان و آقای قبه کارخانه‌ای را که در مزایده نبوده، صاحب شدند، زمین را از بیخ کندند و صاحب زمین شدند. پرونده استات اویل که پشت پرده‌اش پسر آقای هاشمی است، یک نفر در این قضیه دادگاهی شد،‌ حامی او شدند و فراری‌اش دادند به خارج از کشور. بسیاری از مدیران در دوره خاتمی زمین‌های چند صد هکتاری به نام خودشان زدند. همان مدیرانی که زمین مفتی گرفتند‌،‌ الان از شما حمایت می‌کنند. ما می‌دانیم که چه کسانی پول ستاد شما را می‌دهند؟ پرونده همسر خودتان را دیده‌اید؟‌ مدرکش غیرقانونی است؟ به طور همزمان در دو رشته فوق‌لیسانس گرفته است و بعد مدرک دکترای غیر‌مرتبط گرفت.
نمی‌توانیم بی‌قاعده افراد را متهم کنیم
موسوی گفت: یکی از مشکلاتی که در صحبت کردن با احمدی‌نژاد مشخص است، غیرعادی بودن سخنان وی است که به طور مثال از دیوان عدالت اداری می‌خواهد یک مصوبه‌ای را لغو کند.
در واکنش به این سخن، احمدی‌نژاد گفت: «غیرقانونی بوده است» و موسوی به وی گفت: شما نباید در وقت من وارد شوید، همین روحیه شما که در حال حاضر پیداست و در صدا و سیما و رجانیوز می‌‌دانیم چه کسانی هستند و چگونه عمل می‌کنند.
وی گفت:‌ آیا این راه برخورد با دیوان عدالت اداری، مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام است؛ جایی که ریش‌سفیدهای نظام در آنجا نشسته‌اند، جایی که مشروعیت خود را از قانون اساسی و رهبری می‌گیرد. آیا به این ترتیب می‌توان مساله کشور را اداره کرد، در مواردی که روشن است باید به گونه‌ای عمل کنیم که اولا بگوییم به سمت این برویم که اشتباه کرده‌ایم.
موسوی اظهار کرد: ایشان می‌گویند که چرا می‌گویید من دیکتاتور هستم، من این را نگفتم؛ اما این روش قطعا به دیکتاتوری می‌انجامد و اینکه رای خود را به رای تشخیص مصلحت ارجحیت دهید.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم به اعلام اسامی افراد از سوی احمدی‌نژاد اشاره کرد و گفت: شایسته یک مسوول دولت نیست کسانی که در قوه قضائیه محکوم نشده‌اند، نام ببرد؛ چرا که مطرح شدن نام آنها جرم است. ما از آنها نام می‌بریم، در حالی که آنها قدرت دفاع از خودشان را داشته باشند. شما افکاری را مورد حمله و هجوم قرار می‌دهید که در این صحنه حضور ندارند و آن را قاطی سرنوشت من می‌کنید. گویا موردی از من نداشتید که آمده‌اید مرا وصل به دو دولت قبل کردید. اگر نخواهم از آنها دفاع کنم، واقعا به آنها حق می‌دهم که از دست شما عصبانی باشند. مردمی که این صحنه را می‌بینند، این صحنه را از رییس‌جمهور خود نمی‌پذیرند.
وی ادامه داد: شما فکر نمی‌کنید که هاشمی یا خاتمی در این مملکت چه کارهایی انجام دادند؟ شما حداقل به عنوان یک شهروند باید به آنها حق دهید در جایی که نمی‌توانند از خود دفاع کنند، در جمع ۵۰میلیونی که حداقل امروز مردم این صحنه را می‌بینید شما آنها را متهم و اسم خانواده آنها را نام می‌برید.
موسوی گفت: قوه قضائیه در جهان معنایش این است که وقتی کسی را محکوم می‌کند، به معنای این است که بقیه ملت بری هستند. این یک اصل اسلامی است.
وی با بیان اینکه شما از ابتدای کار خود اعلام کرده‌اید که در کشور ‌هزاران مفسد وجود دارد که پرونده آنها را باز و نامشان را اعلام خواهید کرد، گفت:‌ رییس بانک پارسیان را اینگونه لجن‌‌مال کردید و بعد آن را مشاور خود کردید. اینها گناه دارند و ما مسلمان هستیم و نمی‌توانیم همین‌طور نام افراد را اعلام و متهم کنیم.
وی در واکنش به ادعای احمدی‌نژاد مبنی بر واگذاری زمین‌های هکتاری گفت: این کار غلطی است، چه ربطی به من دارد؟ شما اعلام می‌کنید که چرا آنها از من حمایت می‌کنند. من اعلام کرده‌ام هر شهروند یک ستاد. مثل بعضی دوستان که بنرهایشان سطح جهان را پوشانده و از تمام امکانات و ادارات دولتی، وزارت کشور و صدا و سیما استفاده می‌کنند، من استفاده نکردم. ما در آنجا را به روی هسته بسیار سالمی باز کرده‌ایم که یک نفر هم نمی‌تواند در مورد آن هسته حرف بزند، چرا که افراد بسیار وارسته، معتقد و مومن وجود دارند که اگر موردی در آنجا بود، به دلیل روحیه‌تان نام آنها را برده و آنها را محکوم می‌کردید.
موسوی با بیان اینکه هر کسی از ما حمایت ‌کند، از آن استقبال می‌کنیم، ادامه داد: دلیلی بر عدم استقبال وجود ندارد، ما از همه ملت استقبال می‌کنیم که از من حمایت کنند تا رای بالا بیاوریم و تغییر ایجاد کنیم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم در واکنش به اقدام احمدی‌نژاد مبنی بر نشان دادن مدرک تحصیلی دکتر زهرا رهنورد گفت: ایشان عکس خانم بنده را می‌گیرد که این کار را کرده است، این کار را کرده. ایشان مهم‌ترین روشنفکر زن این کشور است و 10سال برای دکترای علوم سیاسی زحمت کشیده که مدارک و اسناد آن موجود است، اما سایت‌های مرتبط با شما علیه وی جوسازی کردند. افتخارش این است که هم فوق‌لیسانس رشته هنر و هم ‌فوق‌لیسانس و دکترای علوم سیاسی دارد.
موسوی تصریح کرد: یکی از مشکلات کنونی کشور این است که معاون اجرایی رییس‌جمهور به جای اینکه مشغول حل مشکلات مردم باشد، مشغول رفتن و سر کشیدن به این پرونده و آن پرونده و از این مکان تا آن مکان است تا پرونده‌ای ساخته و به درد امشب بخورد و ما را اذیت کند.
وی با بیان اینکه آمده‌ام تا این روحیه را عوض کنم، گفت: این موضوع برخلاف فرمان هشت ماده‌ای امام است و این حالت پرونده‌سازی و سیاه کردن پرونده‌ها را محکوم می‌کنم.
در دوره آقای معین دانشجویان این‌گونه دستگیر نمی‌شدند
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم با اشاره به سخنان احمدی‌نژاد مبنی بر اینکه ستاره‌دار شدن دانشجویان مربوط به زمان معین است، گفت: به ستاره‌‌دار کردن دانشجویان در زمان وزارت معین کاری نداریم، اما فکر نمی‌کنم در آن موقع این‌گونه دانشجویان دستگیر و کتک زده می‌شدند.
احمدی‌نژاد در واکنش به این سخنان میرحسین گفت که این چه حرفی است که می‌زنید که موسوی پاسخ داد: شما نباید در وقت من دخالت کنید. ما می‌خواهیم عادلانه برخورد کنیم. بنده ۴ سال در مورد شما صحبت نکردم. وقتی از نظر وظیفه، کارد به استخوانم رسید و دیدم که شما کشور را به خطر می‌اندازید، وارد عرصه شدم.
وی ادامه داد: بنده در برنامه‌های آینده مسائل اقتصادی را مطرح می‌کنم که شما با چه روشی کشور را اداره می‌کنید. همان انحلال شورای پول و اعتبار عملا بانک‌ها را به حیاط خلوت شما تبدیل کرده است.
موسوی اینگونه سیاست‌ها را سیاست دوران قجری عنوان کرد و گفت: میرزا آقاسی دست خود را به خزانه می‌کرد و آن را به این و آن اختصاص می‌داد. شورای پول و اعتبار برای این است که من و شما را محدود کند. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برای این است که اجازه ندهد شما هر کاری خواستید بکنید.
وی مدیریت هیجانی، بی‌ثبات، نمایشی، شعاری و خرافه‌گرایی را از سیاست‌های مدیریتی دولت نهم عنوان کرد و گفت: بنده 4 سال است که می‌شنوم اسرائیل، فرانسه و آمریکا در حال فروپاشی است. بر اساس همین سیاست خارجی را تدوین می‌کنیم که بی‌شک به بیراهه می‌رویم.
قانون گریزی؛ مشخصه دولت نهم
موسوی یکی دیگر از سیاست‌های مدیریت این دولت را خودمحوری و قانون‌گریزی عنوان کرد و گفت: اگر انسان خودمحور نباشد قانون‌گریزی نمی‌کند و از راه قانونی مشکلات را حل می‌کند. بنده اعتقاد دارم خسارت‌هایی که در این 4 سال دیده‌ایم خسارت‌های بسیار سنگینی است که همه اینها توجیه‌گر حضور من هستند.
این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری دوره دهم در پایان سخنان خود مردم را به عمیق‌بودن و بازگشت به ارزش‌ها دعوت کرد و گفت: مردم را خوار کردن، با یک نامه آنها را به دنبال ماشین خود کشیدن، روش کار نیست و باید برای مردم تولید و کار ایجاد کنیم و صنعت خود را تقویت کنیم نه اینکه برنج باسماتی، رشت را فراگیرد. ما باید حداقل عرق ایرانی داشته باشیم که بگوییم تحقیر‌آمیز است که صنعت کشاورزی و فرهنگ‌ ما در کنار این همه نابسامانی‌ها قرار گیرد.