سالانه 100‌میلیارد دلار وارد کشور می‌کنم

کاندیدای انتخابات دهم ریاست‌جمهوری در گفت‌وگویی تلویزیونی وعده داد که سالانه ۱۰۰‌میلیارد دلار سرمایه وارد کشور کرده و فرهنگ معذرت‌خواهی و پاسخگویی را در دولت نهادینه خواهد کرد. به گزارش مهر، محسن رضایی کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با شرکت در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما برنامه‌ها و دیدگاه‌های خود را در ابعاد داخلی، خارجی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با مردم در میان گذاشت. وی در این برنامه تاکید کرد دولت‌ها باید بتوانند مسوولیت نواقص خود را به عهده بگیرند. اگر مردم دولت را به من سپردند، من فرهنگ معذرت خواهی و پاسخگویی را در دولت نهادینه می‌کنم. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: باید دولتی مردمی در کشور ایجاد کرد؛ اما نه به صورتی که گداخانه درست شود. دولت مردمی باید توسط خود مردم و با کمک آنها اداره گردد.

با این الگو به توسعه نمی‌رسیم

رضایی در پاسخ به سوالی مبنی‌بر شاخصه‌های شعار خود با محتوای انقلاب مدیریتی و اقتصادی تصریح کرد: در حال حاضر علائمی در اقتصاد ایران وجود دارد که نگران‌کننده است؛ گرانی مزمن، بیکاری، هزینه‌های بالای دولت، کسری بودجه و بهره‌وری پایین بیانگر این است که اقتصاد ایران با مشکل اساسی مواجه شده است.

کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: انقلاب اقتصادی؛ یعنی باید ریل‌گذاری جدیدی در اقتصاد به‌وجود آید و اقتصاد دولتی با محوریت مردمی اداره گردد. هنگامی که می‌گوییم باید حجم دولت که بالای ۳‌میلیون نفر است، کاهش یابد بدون اینکه افراد اخراج شوند و متقابلا درآمدهایشان نیز افزایش یابد و تقسیم کار ملی در سراسر کشور به‌وجود آید این مسائل نیازمند یک انقلاب بزرگ در کارکرد و فرآیندها است. رضایی با بیان اینکه می‌توان در اقتصاد از چند مزیت نسبی برای جذب سرمایه استفاده کرد، تصریح کرد: با تجارت می‌توان انبارهای بزرگی را ایجاد کرد و کشورها اجناس خود را در این انبارها بگذارند و سرمایه‌ای به ایران تعلق بگیرد. زمینه دیگر ایجاد فرودگاه‌های بزرگی است که بتوان از فضای آن برای ترانزیت استفاده کرد. جهانگردی یکی دیگر از منابع موجود در ایران است که به این واسطه می‌توان از استان‌هایی مانند فارس، گیلان و مازندران برای جذب توریست بهره برد.

وی در ادامه افزود: ایران می‌تواند با ایجاد بیمارستان‌های مدرن و امکانات پزشکی سرمایه کشورهای دیگر را جذب کند و همچنین با استفاده از ژئوپلتیک ایران ارتش بزرگی را فراهم آورد. همه این مسائل به یک انقلاب اقتصادی بزرگ کمک می‌کند. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام الگوی مدیریت در ایران را قدیمی دانست و تصریح کرد: با این الگوی اقتصادی تا ۱۰۰ سال دیگر هم نمی‌توان به توسعه دست پیدا کرد و دلیل آن نداشتن مدل رفتاری الگو برای مدیران کشور است؛ زیرا تا کنون دولت‌ها به صورت اتوبوسی آمدند و رفتند و بر اساس عواطف کشور را اداره کردند؛ بنابراین باید الگوی مدیریتی در کشور اصلاح شود.

تقدم عدالت سیاسی بر عدالت اقتصادی

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در حال حاضر به مقوله عدالت بسیار ظلم شده، اظهار داشت: عدالت در کشور ما یا به صورت مارکسیستی اداره می‌شود یا سرمایه‌داری که عده‌ای از آن تفاسیری داشتند که با منش اسلامی سازگاری ندارد. کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تاکید کرد: عدالت سیاسی بر عدالت اقتصادی مقدم است و هنگامی که در عرصه سیاسی افرادی توانمند بر سر جای خود قرار بگیرند، خود به خود عدالت اقتصادی محقق می‌شود. ۳۰ سال از انقلاب گذشته ولی هنوز نسل اولی‌ها در عرصه سیاسی حضور پیدا نکرده‌اند.

تقسیم عادلانه فقر

رضایی با بیان اینکه در حال حاضر می‌خواهند فقر را در کشور به صورت عادلانه تقسیم کنند، در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه با پول نفت چه خواهید کرد، خاطرنشان کرد: دولت چون به نفت متکی است درد کشاورزان و صنعتگران را نمی‌فهمد. اگر سرمایه عظیمی را به کمک پس‌انداز ملی بیاوریم و سرمایه خارجی را گسترش دهیم، مسائل خود به خود حل می‌شود. من قول می‌دهم سالانه ۱۰۰‌میلیارد دلار سرمایه وارد کشور کنم که این مساله خود میلیون‌ها شغل در کشور ایجاد می‌کند.

وی در مورد مساله یارانه‌ها نیز تصریح کرد: یارانه‌ها به مساله‌ای جهانی تبدیل شده. در درجه اول باید نظام یارانه‌ها به درستی تعریف شود که در این زمینه دولت دست به کار عجولانه‌ای زده، ولی دولت من یارانه‌ها را به سمت تولید و مسائل ضروری جامعه مانند مسکن خواهد برد. دلیلی ندارد که یارانه فقط به سوخت تعلق بگیرد؛ زیرا سوخت در ماشین در هر صورت به هدر می‌رود؛ ولی هنگامی که یارانه به بخش اشتغال و سرمایه‌گذاری تعلق بگیرد، بیشتر معضلات جامعه حل خواهد شد.

هر اتفاقی که در دنیا می‌افتد تقصیر را به گردن یک ایرانی می‌اندازند

کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در تحلیل شعار خود در زمینه سیاست خارجی مبنی‌بر فرآیند‌سازی و حرفه‌ای‌گری اظهار داشت: طرح اول دولت من در عرصه سیاست خارجی در رابطه با فلسطین خواهد بود و به سازمان ملل می‌گوییم که بهتر است هرچه سریع‌تر رفراندومی را در فلسطین برقرار کنند.

رضایی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر هر اتفاقی که در دنیا می‌افتد یک ایرانی را پیدا می‌کنند و تقصیر را به گردن او می‌اندازند و همه جا می‌گویند ایرانی‌ها تروریست هستند؛ این مساله ضعف سیاست خارجی را نشان می‌دهد و متقابلا آمریکایی‌ها نیز در دادگاه حقوق بین الملل ۱۰‌میلیون دلار ما را محاکمه کردند که این مساله نشان از ضعف دستگاه دیپلماسی ما دارد.

کاهش تحریم‌ها و مشکلات با آمریکا

وی با بیان اینکه در زمینه سیاست خارجی باید دستگاه دیپلماسی و قوه قضائیه را تقویت کرد، تصریح کرد: من به ملت ایران قول می‌دهم که با بسیج نیروهای خود مسائل خارجی را حل کنم و با کمک کشورهای خارجی غنی‌سازی را در کشور ادامه می‌دهیم و با پیشنهاد ایجاد کنسرسیوم شرکتی سهامی در ایران تاسیس می‌کنیم که تمامی نیروی انسانی آن ایرانی باشد؛ ولی هیات‌مدیره آن می‌تواند متشکل از ملیت‌های گوناگون باشد. کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: به این واسطه هم می‌توان از دانش هسته‌ای کشورهای اروپایی استفاده کرد و نیز مقر این شرکت را در ایران قرارداد و سرمایه‌های خارجی را جذب کرد؛ در خصوص آمریکا نیز بسته پیشنهادی تغییر متقابل را پیشنهاد می‌کنیم و به این شکل از تحریم‌ها و مشکلات خود با آمریکا کاهش می‌دهیم.

محورهای یازده‌گانه انقلاب اقتصادی رضایی

محسن رضایی محورهای برنامه انقلاب اقتصادی مدنظر خود را اعلام کرد. به گزارش «تابناک»، رویکرد دولت ائتلافی کارآمد و کارآفرین رضایی، نجات اقتصادی با پایبندی به چشم‌انداز ایران ۱۴۰۴، قانون اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ و سیاست‌های کلی برنامه پنج ساله پنجم است.

محورهای اصلی طرح نجات اقتصادی عبارتند‌ از:

۱ - کاهش بیکاری از راه بهبود فضای کسب‌وکار و ارج نهادن به سرمایه‌گذار به عنوان نیروی مولد ملی

۲ - افزایش رفاه جامعه با کنترل تورم و حفظ قدرت خرید پول ملی

۳ - افزایش ظرفیت بنگاه‌های موفق و کارآفرین موجود و توسعه سرمایه‌گذاری‌های مولد برای افزایش اشتغال

۴ - تشویق سرمایه‌گذاری خارجی در ایران با هدف دسترسی به فناوری‌های جدید و بازارهای صادراتی

۵ - بازتعریف الگوی اقتصاد کشور از راه تغییر اقتصاد از الگوی منابع پایه به اقتصاد دانش پایه

۶ - توسعه پایدار از طریق تخصیص بهنیه منابع نفتی و مالیاتی

۷ - توسعه تجارت بین‌الملل و افزایش صادرات غیرنفتی در راستای دستیابی به مقام نخست اقتصادی منطقه

۸ - اصلاحات نهادهایی همچون استقلال بانک مرکزی، راه‌‌اندازی صندوق توسعه ملی، فعال کردن شورای‌عالی اقتصاد و احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور

۹ - ایجاد ۹ فدرال اقتصادی با اختیارات تصمیم‌گیری و مدیریتی در مناطق جغرافیایی گوناگون کشور

۱۰ - ایجاد انضباط اقتصادی با کوچک‌سازی دولت و عملیاتی کردن نظام بودجه‌ریزی کشور

۱۱ - افزایش سهم بهره‌وری عوامل تولید در رشد اقتصادی، دست‌کم به اندازه ۳۳‌درصد رشد تولید ناخالص ملی.