انحلال نظام برنامه‌ریزی کشور یک دروغ بزرگ است

به گزارش خبرگزاری فارس، منصور برقعی که در همایش اقتصادی ستاد استانی حامیان مردمی احمدی‌نژاد در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی سخن می‌گفت، تاکید کرد: ‌کار بزرگ دولت نهم شکستن بت‌های دروغین جدید و باورهای دروغین بود.

وی افزود: با وجودی که بسیاری افراد می‌توانند مصادر بزرگ کشور را اداره کنند، نباید این مصادر در اختیار افراد خاصی قرار بگیرد که مانند در مسجد نه بشود آن را کند و نه آن را سوزاند.

وی به بیان تاریخچه‌ای از ایجاد سیستم برنامه‌ریزی در ایران پرداخت و گفت: نامه علا سفیر وقت ایران در آمریکا به نخست‌وزیر در سال ۱۳۲۵ به تاسیس سازمان برنامه‌ریزی در ۱۳۲۷ منجر شد که مصادف بود با کمک‌های فنی و اعتباری آمریکا برای مبارزه با شوروی در کشورهای مختلف جهانی و این سازمان به جایگاهی برای ساماندهی این برنامه‌ها تبدیل شد. وی با اشاره به تصویب قانون برنامه کشور در سال ۱۳۵۱ گفت:‌همین الان زمانی که در مورد قانون بودجه بحث می‌کنیم به احکامی استناد می‌کنیم که خلاف محتوایی و مضمونی اصل ۱۲۶ قانون اساسی مبنی بر مسوولیت رییس‌جمهور در امور برنامه و بودجه و امور استخدامی کشور و امکان واگذاری اداره آنها توسط وی است.

برقعی متوسط عمر مسوولان روسای سازمان برنامه‌ و بودجه در بعد و قبل از انقلاب را ۱۹ ماه اعلام کرد و افزود: اگر دوره طولانی ۱۱ ساله آقای روغنی زنجانی را کنار بگذاریم، این عمر متوسط به ۱۴ ماه کاهش پیدا می‌کند و این عدم ثبات مجال برای ایجاد تحول لازم را در این دستگاه فراهم نمی‌کند و کارآمدی و کارکرد آن را زیر سوال می‌برد.

وی تصریح کرد: اعتقادها براین است که وزارتخانه‌ها به حدی از بلوغ رسیده‌‌اند که توان ایفای نقش حاکمیتی را داشته باشند و حق وزارتخانه‌ها نباید توسط دستگاه دیگری مصادره بشود.

وی تصریح کرد: در این تغییر ساختار، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را از طراحی متصلبانه گذشته به یک طراحی ماتریستی تبدیل کردیم. وی اضافه کرد: آنچه که به عنوان تغییر ساختار مطرح شد متکی بر پنج مطالعه‌ای بود که پیش از این در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی انجام شده بود که دو مطالعه توسط دانشگاه‌ها و دو مطالعه توسط تیم‌های داخلی سازمان انجام شده و جمع‌بندی این پیشنهادها که از سال ۷۷ تا سال ۸۳ انجام شده بود بسیار نزدیک به ساختاری بود که ما ایجاد کردیم.