سهم اندک  نمی‌گذارد نویسندگی شغل باشد

مهر- وقتی به طور معمول در ایران تیراژ کتاب‌ها هزار تا هزار و پانصد نسخه است و نویسنده نیز فقط ۵ تا ۸‌درصد سهم می‌برد، چه طور می‌توان انتظار داشت نویسندگی در کشورمان یک شغل محسوب شود.

محمد ایوبی نویسنده با بیان این مطلب گفت: قاعدتا باید در ایران هم مانند همه جای جهان نویسندگی شغل باشد، ولی در حال حاضر این طور نیست و مهمترین دلیل آن هم این است که ما دیگر کتابخوان به آن معنا که کسی باشد که بدون خواندن کتاب زندگی نکند، کم داریم.

وی ادامه داد: به دلیل فعل و انفعالاتی که در فرهنگ ما رخ داد، ما اکثر خوانندگان حرفه ای کتاب را از دست دادیم. پیش از این که کتاب اول من و همدوره‌ای‌های من چاپ می‌شد تیراژ کتاب‌ها پنج هزار نسخه بود، ولی الان کتاب ما با تیراژهای هزار و هزار و پانصد نسخه به چاپ می‌رسد.

نویسنده کتاب «مراثی بی‌پایان» در آسیب شناسی کاهش شمارگان کتاب‌ها و ارتباط آن با کم شدن کتاب‌خوان‌های حرفه‌ای گفت: پایین آمدن تیراژ کتاب‌ها از پنج هزار نسخه به هزار نسخه بدین معنی است که ما مخاطبانی را که اهل درک بودند و دلشان برای فرهنگ می‌تپید، از دست داده‌ایم و جانشینی هم برایشان پیدا نکرده‌ایم.

ایوبی در جواب این که آیا در دوره‌های پیشین نویسندگی شغل بوده است، گفت: بله قبلا شغل بود، ولی به دلیل همان فعل و انفعالاتی که عرض کردم از حالت شغل درآمد.