بزرگترین میتینگ انتخاباتی میرحسین در تبریز
دنیایاقتصاد- امید ایرانمهر: شاید بتوان حضور میرحسین موسوی در تبریز را بزرگترین میتینگ انتخاباتی او دانست. چرا که استقبالی گسترده از میرحسین موسوی به عمل آمد و این شاید به دلیل تعلق میرحسین به خطه آذربایجان باشد. میرحسین موسوی مردی است که از دیار خامنه آذربایجان آمده است و طبیعی بود که استقبال تبریزیها از میرحسین بیشتر باشد و همین انتظار طبیعی هم به تحقق پیوست.
عکس: دنیای اقتصاد، امید ایرانمهر
دنیایاقتصاد- امید ایرانمهر: شاید بتوان حضور میرحسین موسوی در تبریز را بزرگترین میتینگ انتخاباتی او دانست. چرا که استقبالی گسترده از میرحسین موسوی به عمل آمد و این شاید به دلیل تعلق میرحسین به خطه آذربایجان باشد. میرحسین موسوی مردی است که از دیار خامنه آذربایجان آمده است و طبیعی بود که استقبال تبریزیها از میرحسین بیشتر باشد و همین انتظار طبیعی هم به تحقق پیوست. از این رو بود که دیدار مردمی موسوی در استادیوم ۲۵هزار نفری تختی تبریز انجام شد و میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد در بدو ورود به استادیوم با شور و شوقی وصفناشدنی، مورد استقبال آذربایجانیها قرار گرفتند که شعار «آذربایجان بیر کلام، موسوی دییر والسلام» سر داده بودند.
زهرا رهنورد پیش از موسوی پشت تریبون قرار گرفت و با ابراز شادمانی از حضور در جمع مردم تبریز به زبان ترکی گفت: اگرچه من آذری نیستم، اما تبریز و آذربایجان وطن دوم من است.
جمعیت حاضر در ورزشگاه تختی با شنیدن این جملات به وجد آمدند و رهنورد را یکصدا مورد تشویق قرار دادند و به زبان ترکی شعارهایی را در حمایت از رهنورد و موسوی سر دادند.
پس از سخنان کوتاه رهنورد؛ مهندس موسوی پشت تریبون قرار گرفت و با خواندن بخشهایی از منظومه حیدربابا اثر شاعر شهیر؛ شهریار که با استقبال گسترده آذریها مواجه شد سخنان خود را آغاز کرد.
نخست وزیر دوران دفاع مقدس در این سخنان بار دیگر تاکید کرد: اگر با وجود این همه امکانات و سرمایههای اجتماعی فقر داریم، این از ضعف ماست و سرنوشت ما این نیست.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به قرار داشتن در آستانه دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: امروز ایران و آذربایجان به نقطه حساسی رسیده است و دوران سرنوشتسازی است. تصمیم شما در سطح ملی تعیین کننده و تاثیرگذار است. آذربایجان همیشه ثابت کرده است که از این آزمونها سربلند بیرون میآید.
وی با بیان اینکه اندیشهای که در دوران مشروطیت در این خطه ایجاد شد، هنوز زنده است و تحت عنوان مکتب تبریز به کار خود ادامه میدهد، به مردم آذربایجان گفت: در روزهای حساس انقلاب ایستادگی شما مردم بارها مملکت ما را نجات داده است.وی با پررنگ خواندن نقش لشکر عاشورا در دفاع مقدس بیان کرد: جا دارد امروز به مسائل آذربایجان به شکلی ویژه نگاه کنیم.
موسوی گفت: اگر از سرمایههای اجتماعی کشور به درستی استفاده شود و سهم زنان و مردان را در جای خود به درستی بشناسیم، همان طور که باکریها، توانستند، ما هم امروز میتوانیم.
آخرین نخستوزیر ایران افزود: ما میتوانیم، مردم تبریز و آذربایجان میتوانند و مردم کل کشور میتوانند به کمک هم مشکلات را حل کنیم.
وی به زبان ترکی با بیان این شعار که ما به اینجا وابستهایم، فرزند آذربایجانیم، ادامه داد: اینجا شهر قهرمانان است. سرداران بزرگ در طول تاریخ، سرنوشت آذربایجان را تغییر دادند پس زندهباد آذربایجان.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: قهرمانان انقلاب مشروطه شاهد این سخن من هستند که تبریز و آذربایجان همواره در برابر دیکتاتوری ایستاده است. انقلاب و ۲۲ بهمن شاهد است که آذربایجان مرکز غیرت است. خاطرات لشکر عاشورا و باکریها و شهدا همگی شاهدی بر سخن من هستند.وی خطاب به مردم حاضر در استادیوم به زبان ترکی گفت: شما همیشه در برابر ظلم و دیکتاتوری ایستادهاید. آذربایجان و خصوصا تبریز فرهنگپرور و هنرپرور هستند و استاد شهریار نمونهای از این مساله است یا مقبرهالشعرا پدیدهای استثنایی است که شاهدی بر این مساله است.
میرحسین گفت: آذربایجان مهد علما، دانشمندان و انسانهای بزرگی نظیر علامه جعفری، علامه امینی، علامه طباطبایی و شهیدان قاضی و مدنی است. این انسانهای بزرگ در سرنوشت ما اثر گذاشتند و ما باید قدر اینها را بدانیم.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود به زبان ترکی گفت: من قول میدهم که اصول ۱۵، ۱۹ و ۱۲ قانون اساسی را اجرا و مسائل مربوط به اقلیتها و زبانهای مختلف کشور را رعایت کنم.
جمعیت کثیر حاضر در استادیوم تختی در این لحظه، یکصدا مهندس موسوی را تشویق کردند و به زبان ترکی شعارهایی را در حمایت از مهندس موسوی سر دادند.
وی در ادامه؛ سخنان خود را به زبان فارسی بیان کرد و گفت: سرنوشت آذربایجان یعنی سرنوشت ایران؛ همیشه همین بوده است و الان نیز چنین است. سرنوشت آذربایجان و سرنوشت کل ایران از هم جدا نیست.
پس از این سخنان مهندس میرحسین موسوی، دهها هزار آذربایجانی حاضر در استادیوم تختی یکصدا، وی را مورد تشویق و حمایت قرار دادند.
موسوی در ادامه به ظرفیتهای فرهنگی، علمی، هنری و همچنین اقتصادی آذربایجان اشاره کرد و افزود: آذربایجان روزی مرکز تجارت و اقتصاد ایران و محل اتصال ما با جهان امروزی بوده است؛ به طوری که بازار تبریز بزرگترین بازار سرپوشیده جهان است. از این خطه سرمایههای عظیمی به کشور عرضه شده است.
وی با بیان اینکه حضور مردم مستعد و موقعیت جغرافیایی آذربایجان ایجاب میکند که به مسائل این استان بهطور ویژهای پرداخته شود، گفت: چرا که بدین ترتیب آذربایجان نه تنها میتواند جایگاه سابق خود را بیابد، بلکه میتواند نقش سرنوشتساز خود را در سطح ملی دوباره احیا کند.
این جملات مهندس موسوی، با استقبال جمعیت حاضر در استادیوم تختی مواجه شد و آنها با تشویقهای پیاپی، شعارهایی نظیر «موسوی موسوی حمایتت میکنیم» سر دادند.
وی با بیان اینکه آذربایجان همسایه اروپاست و از سوی دیگر با یک ملت بزرگ ۷۰ و چند میلیون نفری و یک بازار بزرگ روبهرو است، گفت: اگر به این مساله به شکل یک فرصت نگاه شود و از این موقعیت مخصوصا با ظرفیتهای ایجاد شده بعد از فروپاشی شوروی به خوبی استفاده شود، میتوان مشکلات این استان و کل کشور را حل کرد.
موسوی در ادامه با انتقاد از انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و بسیاری از شوراهای تصمیمگیری طی چهار سال اخیر گفت: متاسفانه در این چند سال سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور را از بین بردند و تمام نهادهایی که میتوانند به ما کمک کنند که آمایش سرزمینی به کمک مردم داشته باشیم را از دست دادهایم.
وی در ادامه از وجود تورم ۲۵درصدی در کشور انتقاد کرد و افزود: بارها گفتهام که ۲۵درصد تورم یعنی کوچک شدن سفرههای مردم، بدبینی، اعتیاد و فقر. ما این مشکلات را میتوانیم حل کنیم به شرط آنکه به دید امنیتی به مردم نگاه نکنیم و آنها را قسمت قسمت و تکه تکه نکنیم. جمعیت کثیر حاضر در ورزشگاه مهندس میرحسین موسوی را به طور پی در پی تشویق کردند.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری همچنین با انتقاد از کاهش سرانه تولید ناخالص ملی در استان آذربایجان گفت: سرانه تولید ناخالص ملی در آذربایجان طی چهار سال گذشته نزول کرده و این استان فقیرتر شده است و این معادله باید عوض شود.مردم حاضر در استادیوم تختی با شنیدن این سخنان یکصدا، موسوی را تشویق کردند و مورد حمایت قرار دادند.
آخرین نخستوزیر ایران افزود: هر نوع سرمایهگذاری در این استان به ویژه در زمینه تولید ناخالص ملی نه تنها برای آذربایجان، بلکه برای کل کشور نتیجه مثبت خواهد داشت. متاسفانه برای این مساله برنامه درستی نداشتهایم. بهترین کارآفرینان و نیروی کار را در این منطقه داریم ولی آنچه نداریم، برنامه است. مرحوم عالینسب که فرزند همین آذربایجان بود زمانی گفته بود که سرنوشت ایران فقر نیست. این حرف یعنی اگر با وجود این همه امکانات و سرمایههای اجتماعی فقر داریم این از ضعف ماست و سرنوشت ما این نیست.
در این لحظه مردم حاضر در ورزشگاه یکصدا شعار دادند: «دولت سیبزمینی نمیخواهیم، نمیخواهیم» که موسوی در برابر این شعار گفت: شرط حل مشکلات کشور این است که به سمت برنامههای درست، قانون و عقلانیت پیش برویم؛ با سیبزمینی پخش کردن در خانههای مردم نمیتوانیم به نتیجهای برسیم.
جمعیت کثیر حاضر در ورزشگاه تختی با تشویقهای پیدرپی و سر دادن شعارهایی به زبان ترکی در حمایت از مهندس موسوی، این سخنان وی را تایید کردند.
مهندس موسوی در پایان سخنان خود با بیان اینکه من امید فراوان به خلاقیت شما مردم عزیز آذربایجان دارم، به زبان ترکی گفت: زنده باد آذربایجان، زنده باد آذربایجان.
معنای چندصدایی؛ از هم پاشیدگی نیست
برنامههای روز اول سفر مهندس موسوی به استان آذربایجان شرقی به دیدار مهندس موسوی با علما و روحانیون استان در هتل پتروشیمی تبریز ختم شد و دو طرف در این دیدار دیدگاههای خود را درباره مسائل مختلف با یکدیگر در میان گذاشتند.
روز دوم سفر مهندس موسوی صبح دیروز با دیدار صنعتگران تبریزی آغاز شد، اما مهمترین برنامه این روز دیدار با دانشجویان دانشگاه تبریز بود. مهندس موسوی پس از ورود به سالن ورزشی دانشگاه تبریز خطاب به دانشجویان تاکید کرد: نگذاریم هویت ملیمان تحت نگاههای تحجرآمیز گم شود.
مهندس موسوی با بیان این که آذربایجان مهد سرداران بزرگ، ستارخانها، باقرخانها، خیابانیها، باکریها و شهریارهاست، گفت: من افتخار میکنم که فرزند آذربایجان هستم.
وی افزود: آذربایجان همیشه در نقاط حساس از استقلال و ارزشهای بنیادی ایران حمایت کرده است. هر چه به عقب برگردید خواهید دید که این منطقه در هویت در وحدت ایران ما بزرگترین سهم را داشته است.
میرحسین به انقلاب مشروطه اشاره کرد و گفت: به مشروطه نگاه کنید؛ خواهید دید که در آن موقع از نظر اندیشه مبارزه و سهم در اقتصاد و سیاست این منطقه نقش تعیینکنندهای داشته است. بسیاری از واژهها نظیر آزادی، عدالت و قانون از این منطقه به کل کشور گسترش پیدا کرده است.
وی با بیان این که باکری، سلیمی، آلاسحاق و دیگر افراد بزرگی که سهم بالایی در انقلاب و دفاع مقدس داشتند در دانشگاه تبریز حضور داشتند، گفت: آنان پایبند ارزشهای بنیادی بودند. آنان آزادی، جمهوریت و اسلامیت را با هم میدیدند و پیشتاز بودند.
موسوی با بیان این که افراد تنگنظری در حال ایجاد دیوارهایی میان ارتباط نسل جدید و اندیشههای نو هستند، افزود: این مساله مخالف اسلام ناب محمدی و مخالف ایدهآلها و آرمانهای ما است.
وی اضافه کرد: ما انقلاب کردیم تا آزاد باشیم و بتوانیم در دنیا پیشتاز باشیم نه این که با اندیشههای عقبمانده و متحجرانه با دیدگاههای امروز مواجه شویم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این که نقش دانشجو پیشتازی است، گفت: در همه جریانهای سیاسی و روشنفکری جهان نقش دانشجو پیشتازی است و اگر دانشجو این نقش را از دست بدهد، نقش او در سرنوشت کل کشور پایین میآید.
موسوی تصریح کرد: دانشگاه فضای گفتوگو است، یعنی چندین صدا وجود دارد و یک صدا نیست. دانشگاه محیط چندصدایی است و آن صدا و کسی که تلاش کند با قدرت فیزیکی، زور و فریاد صداها را سرکوب کند یقینا مخالف چندصدایی در دانشگاهها است.
نخستوزیر دوران دفاع مقدس با اشاره به این که چندصدایی به معنای از هم پاشیدگی نیست، خاطرنشان کرد: ملت و محیط دانشگاهی ما در برگشت به اصولی نظیر آزادی، عدالت، قانونگرایی و جمهوریت متحد است. دانشگاههای ما در عظمت ایران و آذربایجان یکصدا و متحد است. همه ما میخواهیم ایران و آذربایجان پیشرفتهای داشته باشیم. چندصدایی در درون ارزشهای مشترکی که وحدت ایجاد میکند وجود دارد و همه یک صدا درباره ایران و آزادی شعار میدهیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که در این چارچوب است که میگوییم با حفظ این ارزشها، هر نوع نگاه امنیتی به دانشگاهها مخالف مصالح ملی ماست، خاطرنشان کرد: امنیت دانشگاه مهم و مهمتر از آن امنیت دانشجویان است. در چارچوب همین ارزشهای مشترک است که اعلام میکنیم امنیت دولت مهم است ولی امنیت مردم از امنیت دولت مهمتر است. اگر دولت ما این مساله را رعایت نکند از یک دولت خدمتگزار به یک دولت انتظامی تبدیل میشود.
او با بیان این که ما انقلاب کردیم چرا که به دنبال فضای آزاد و گفتوگو بودیم، یادآور شد: اول انقلاب فضا به نوعی بود که در یک برنامه تلویزیونی شهید بهشتی با رهبر حزب توده و رهبر چریکهای فدایی خلق میتوانستند مناظره کنند. این از اهداف انقلاب بود و به ضرر ماست که نتوانیم فضای چندصدایی را تحمل کنیم.نخست وزیر دوران دفاع مقدس با بیان این که اگر نتوانیم فضایی چندصدایی را تحمل کنیم، نخواهیم توانست از تجربیات و نظرات دیگر به نفع ارزشها و منافع ملی خود و پیشرفت ایران استفاده کنیم، تاکید کرد: اگر این امر را به رسمیت نشناسیم در حوزههایی نظیر کتاب، نشریات، روزنامهها و فضای مجازی دچار محدودیت میشویم.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه از بیکاری دانشجویان کشور انتقاد کرد و گفت: ما دانشگاهها را گسترش دادیم نه برای این که عدهای بیکار تربیت کنیم. وجود بیش از سه میلیون دانشجو باید یک سرمایه اصلی برای دولت تلقی شود تا از این حالت فردگرایی و تکصدایی خارج شود. چرا امروز طرحهای راهبردی و کلان در کشور نمیبینیم؟ این امر به دلیل این است که با فکر موجود در دانشگاهها قطع رابطه کردند و چند نفر مینشینند و بلند میشوند و تصمیم میگیرند.
وی با بیان این که ما هزاران کارشناس در زمینههای مختلف داریم، ادامه داد: پرسش ما از دولت این است که از چند نفر از اینها استفاده کردهاید؟ شما هم از دستگاههای تصمیمگیری قطع ارتباط کردهاید و هم به کادر علمی دانشگاه و دانشجو پشت میکنید. به شما میگویند این کارها را نکنید چرا که موجب ایجاد تورم و مشکلات فراوان است ولی شما باز هم کار خود را میکنید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین از ستارهدار کردن دانشجویان در دانشگاههای کشور به شدت انتقاد کرد.او با طرح این سوال که چرا در دانشگاهها باید دانشجویی ستارهدار باشد؟ اضافه کرد: آیا دانشجو برای خود امکانات، پول و حکومتی میخواهد؟ آیا آنان تنها برای خودشان شعار میدهند یا شعارهای اساسی و مورد قبول همه جوامع بشری را فریاد میزنند؟
ارسال نظر