مؤتلفه میزبان خاتمی
عکس: ایسنا - آرش خاموشی
شش دلیل مؤتلفه برای حمایت از احمدی‌نژاد

سران بزرگ‌ترین حزب اصولگرا در نشست عمومی خود سیمای انتخابات را تحلیل کردند
شش دلیل مؤتلفه برای حمایت از احمدی‌نژاد
دنیای اقتصاد- امید ایران‌مهر: اعضا و مسوولان مرکزیت و شاخه‌های استانی حزب موتلفه اسلامی در شرایطی روز پنج‌شنبه برای برگزاری نهمین مجمع عمومی تشکل متبوعشان در تهران گردهم آمدند که در سایه سکوت جامعه روحانیت مبارز و حمایت ضعیف جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، این گروه باسابقه جریان اصولگرا به عنوان شاخص‌ترین حزب حامی محمود احمدی‌نژاد در انتخابات دهم ریاست جمهوری شناخته می‌شود.
صبح پنج‌شنبه هفته گذشته ساختمان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی محل رفت و آمد چهره‌های سیاسی بسیاری بود که هر یک از زاویه خاص خود به سیاست می‌نگرند و هر یک مواضع مستقل خود را دارند. چهره‌هایی که البته اکثرا جزو طیف اصولگرا محسوب می‌شدند و آمده بودند تا آخرین دیدگاه‌های سران حزب باسابقه را بشنوند.
آیت‌ا... تسخیری، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، حسین فدایی دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، امیر محبیان روزنامه‌نگار و دبیرکل حزب نواندیشان، مرتضی نبوی، مدیر مسوول روزنامه رسالت، احمد کریمی‌اصفهانی دبیرکل جامعه اصناف و بازار، حسن بیادی، دبیرکل جمعیت آبادگران و عضو شورای شهر تهران از جمله افرادی بودند که در افتتاحیه نهمین مجمع عمومی حزب موتلفه حضور داشتند.
حضور یک چهره شاخص اصلاح‌طلب اما تمامی این چهره‌ها را تحت‌‌شعاع قرار داد تا حبیب‌ا... عسگراولادی دبیرکل جمعیت پیروان خط امام و رهبری و دبیرکل سابق جمعیت موتلفه که همان زمان به عنوان سخنران پشت تریبون حضور داشت، تاکید کند مبارزه بین حق و باطل در عرصه انتخابات وجود ندارد.
همه تاییدشدگان صالح‌اند
دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری، اولین سخنران نهمین مجمع عمومی حزب موتلفه اسلامی بود. حبیب‌ا... عسگراولادی که خود سال‌ها دبیرکل حزب موتلفه بود، ترجیح داد در این سخنان به انتخابات ریاست جمهوری دهم و موضع اصولگرایان نسبت به آن بپردازد؛ هرچند عسگراولادی در شرایطی پشت تریبون رفت که روز چهارشنبه هفته گذشته سایت تابناک وابسته به محسن رضایی نوشته بود که محمود احمدی‌نژاد در دیدار انتخاباتی که ماه گذشته با شخصیت‌های اصولگرا از جمله عسگر اولادی داشته است از موضع تحقیر برخورد کرده و حمایت کسانی چون عسگر اولادی از خود را کم اهمیت دانسته است. با چنین ذهنیتی بود که عسگر اولادی پشت تریبون رفت و گفت: برخی رسانه‌ها به شکلی عمل می‌کنند که میدان جنگ می‌سازند و طرفداران نامزدها موشک پراکنی می‌کنند و نامزدها به خاطر روش‌های اطرافیان در وضعی قرار می‌گیرند که انسجام بعد از انتخابات را متزلزل می‌کنند.
وی تاکید کرد: باید به گونه‌ای عمل کنیم که شرکت کنندگان و میزان آنها بالا رود و اسباب تزلزل و خدشه در شرکت مردم‌ایجاد نشود. برخی با سیاه‌نمایی و تخریب به شکلی ترغیب می‌کنند که رای بالای رای‌دهندگان که مدنظر رهبری است، محقق نشود.
عسگر اولادی از رسانه‌ها خصوصا رسانه ملی درخواست کرد که همان طور که صحنه رقابت را با آذین‌بندی مناسب دوره دهم انتخابات آراسته‌اند، مراعات کنند تا بعضی از خبرنگاران و زحمت‌کشان خبر موضوعاتی را نقد نکنند که رای مستقیم و غیرمستقیم برای آنها داشته باشند. وی افزود: ما می‌خواهیم بعد از ‌این جشن انسجام داشته باشیم و‌این انسجام مقدمه‌اش رقابت اخلاقی است، رقابت تخاصمی ‌نمی‌خواهیم داشته باشیم و طبیعی است که با‌ این چنین رقابتی ما به انسجام نمی‌رسیم.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی ‌با تاکید بر اصلح بودن کاندیداهای تایید شده از جانب فقهای شورای نگهبان تصریح کرد: ما در ‌این انتخاباتی که احراز صلاحیت از جانب فقهای بزرگوار و حقوقدانان شورای نگهبان انجام شده، مبارزه بین حق و باطل نداریم. همه‌ این کاندیداها را احراز صلاحیت کرده‌اند و باید به گونه‌ای عمل کنیم که اگر انتخاب نامزد ما میسر نشد، بتوانیم صمیمانه با آن کسی که مردم رای داده اند، کار کنیم.
وی با اشاره به حضور مردم و نتیجه انتخابات دوم خرداد ۱۳۷۶ تصریح کرد: در انتخابات دوم خرداد ملاحظه کردید که نامزد ما حجت‌الاسلام والمسلمین ناطق نوری بودند و نامزد دیگری رای آورد و هنوز شمارش آرا تمام نشده بود که رهبری صحبتی کردند و ما در شورای مرکزی هر چه ‌ایشان فرمودند را تطبیق دادیم و مطالب آموزنده‌ای درباره رقابت اهل‌ایمان گفتند.
عسگر اولادی با اشاره به اهمیت انتخابات دوم خرداد در تداوم نظام جمهوری اسلامی‌ایران بیان کرد: به گفته رهبری ‌این انتخابات برای سال‌ها نظام را بیمه کرد و در شورای مرکزی تصمیم گرفتیم جلوی هر گونه تشنج را بگیریم، زیرا رهبری بعد از انتخابات انسجام می‌خواهند، ما هم پس از تبریک رهبری در شورای مرکزی خدمت آقای خاتمی‌تبریک گفتیم. نامزد ما رای نیاورده بود و ما به رقیب تبریک گفتیم و اولین ملاقاتمان را با عنایت آقای خاتمی‌انجام دادیم و تا پایان 8 سال هر وقت درخواست کردیم ارتباط نزدیکی داشتیم.
دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به حق و اصلح بودن همه نامزدهای تایید شده از سوی شورای نگهبان هشدار داد : اگر نامزد خود را حق و دیگری را باطل بدانیم و نامزد دیگر رای بیاورد، نمی‌توانیم با او همکاری کنیم. ۴ رقیب احراز صلاحیت شده‌اند و ما باید بتوانیم با هر کسی که رییس جمهور ما شد، همکاری کنیم.
احزاب مدیران پیشنهادی معرفی کنند
محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی نیز در نهمین مجمع این حزب سخنرانی کرد. وی که سال گذشته تاکید داشت خط قرمز اصولگرایان رییس‌جمهور شدن یک دوم خردادی است، روز پنجشنبه بی‌آنکه از چنین زاویه‌ای به انتخابات بنگرد، بر وجه حضور مردم در انتخابات تاکید بیشتری ورزید و گفت: حضور گسترده مردم در انتخابات پیش رو مهمترین موضوع‌این انتخابات است. وی این بار خط قرمز حزب متبوعش را نه «رییس‌جمهور شدن یک دوم خردادی» بلکه « تخریب، تهمت و سیاه نمایی و غیرواقع را به جای واقع نشاندن» دانست.
حبیبی که با محور موضوع تحزب سخن می‌گفت، با بیان اینکه عدم معرفی مدیران کارآمد از سوی احزاب در آستانه انتخابات لطمات زیادی به نظام وارد می‌کند، خواستار آن شد که احزاب در این راستا برنامه‌های خود را اعلام کنند.
وی با بیان اینکه «در این سه سال حزب موتلفه اسلامی سعی کرده مانند دوره‌های گذشته از تحزب دفاع کند» ادامه داد: تحزب لازم تشکیل نهادهای مهمی است که در جمهوری اسلامی ایران با رای مردم و انتخابات صورت می گیرد‌.
وی با بیان اینکه گسترش فرهنگ تحزب اثر ویژه‌ای در اداره کشور دارد و برای نظام مصونیت ایجاد می‌کند، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر طی هر نابسامانی که در کشور واقع می‌شود‌، تمام توجهات به راس نظام معطوف می‌شود که‌ این موضوع خطرناکی است، چرا که در‌این راستا احزاب باید به میدان بیایند و با هم رقابت کنند و پیروز هر دوره انتخابات به مردم برنامه ارائه دهد و اگر موفق نشد که رای مردم را کسب کند، اعتراضات و انتقادات متوجه‌ این حزب باشد.
وی با بیان‌ این که حزب موتلفه اسلامی ‌حضور گسترده مردم در انتخابات دهم ریاست جمهوری را مهمترین موضوع ‌این انتخابات می‌داند‌، گفت: با توجه به‌این که تحقق‌ این خواست جز با حضور سلیقه‌های متنوع در عرصه رقابت میسر نیست، حزب موتلفه اسلامی‌، به طور اصولی از حضور همه سلیقه‌ها استقبال می‌کند و برای همه نامزدهایی که پس از اظهار نظر شورای نگهبان وارد عرصه انتخابات می‌شوند، احترام قائل است.
حبیبی تاکید کرد: ما نه سلیقه خود را حق مطلق و نه سایر سلیقه‌ها را به طور مطلق خارج از دایره حق می‌دانیم. ما آنچه را حق مطلق می‌دانیم اصول و ارزش‌های والای انقلاب اسلامی ‌است و سعی ما بر‌این است که سلیقه‌های گوناگون را با ‌این معیار پایدار حق بسنجیم‌.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی گفت: در رقابت‌های انتخاباتی آنچه را خط قرمز می‌دانیم تخریب، تهمت و سیاه‌نمایی و غیر واقع را به جای واقع نشاندن است، اما برای انتقاد به معنای اصلی آن یعنی ارزیابی منصفانه از عملکرد و مواضع رقبا هیچ منعی را وارد نمی‌دانیم و مهمتر از همه ‌اینها را بیان شفاف مواضع و برنامه‌ها و در صورتی که میسور باشد، معرفی مدیران یا حداقل برخی از مدیران مورد نظر نامزدها برای اداره کشور می‌دانیم‌.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی‌، با بیان ‌این که ما از برنامه مناظره حضوری و مستقیم رقبا نیز استقبال می‌کنیم‌، در ادامه خاطرنشان کرد: با درک رسالت خود به موضوع انتخابات و مدیریت اجرایی کشور در چهار سال‌ آینده با ارزیابی‌های گسترده در دی ماه 1387 به ‌این نتیجه رسیدیم که از آقای دکتر محمود احمدی‌نژاد در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری حمایت کنیم، اما به دلیل ‌این که حزب موتلفه اسلامی، عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری است و حق تحفظ برای خود در انتخابات ریاست جمهوری در مقابل تصمیم جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری قائل نیست، موضوع را رسما اعلام نکردیم تا تمامی ‌اعضای جبهه بررسی‌های خود را به عمل آورند و مجموعه نظر خود را اعلام کنیم. وی با بیان ‌این که جبهه پیروان خط امام و رهبری در اوایل اردیبهشت سال 88 به نتیجه قطعی رسید که از آقای احمدی‌نژاد حمایت کند و موتلفه اسلامی‌ نیز طی بیانیه‌ای از او اعلام کرد، مومن بودن احمدی‌نژاد به ارزش‌های انقلاب و نیروی لایزال ملت‌، همچنین وجود روحیه مردمی ‌و نشاط و شادابی خدمت به مردم را از جمله دلایل حمایت حزب موتلفه اسلامی ‌از احمدی‌نژاد برشمرد‌.
وی همچنین گفت: رییس دولت با دو سفر به هر استان از مشکلات اعماق کشور مطلع شده است، باید به او فرصت داد تا در دوره دوم ریاست جمهوری خدمات خود را به مردم کامل کند، لذا‌ این امر نیز یکی دیگر از دلایل ما برای‌ این حمایت بوده است.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی افزود: آقای محمود احمدی‌نژاد مومن به استقلال و پیشرفت کشور است و در طول خدمتش در دولت نهم شاهد پیشرفت‌های شگرف علمی ‌بوده‌ایم، البته ‌این به‌این معنا نیست که‌این پیشرفت در دوره‌های گذشته وجود نداشته است، چرا که انقلاب اسلامی ‌خود فرصت چنین پیشرفت‌هایی را برای ما فراهم کرد. وی افزود: احمدی‌نژاد در مجامع بین‌المللی به خوبی از استقلال و شرف ملت‌ ایران دفاع کرد و نمونه‌های عملی آن را در نطق شورانگیز دانشگاه کلمبیا و حضور قدرتمندانه در اجلاس دوربان دو در ژنو می‌توان به خوبی مشاهده کرد.
حبیبی گفت: دولت نهم با پاسخگویی به میلیون‌ها نامه‌ای که رییس جمهور در سفرهای استانی از مردم دریافت کرد، تصویری از ارتباط صمیمی‌ و مشفقانه دولت با مردم را ارائه کرد، همچنین درجه مقبولیت آقای احمدی‌نژاد با نظرسنجی‌های مکرر امری پنهان نیست و ‌این یکی دیگر از دلایل تصمیم‌گیری حزب موتلفه اسلامی ‌و نیز جبهه پیروان خط امام و رهبری بوده است و البته اشاره به ‌این نکته را لازم می‌دانیم که به نظر ما عملکرد دولت نهم در مجموع با درجه مقبول و مطلوب مثبت است.
حبیبی همچنین گفت که تشکل متبوعش به رشد و آگاهی سیاسی مردم معتقد است و با گزینه مطلوب پا به میدان رقابت انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری گذاشته است و می‌تواند با یک رقابت اخلاقی در‌ این میدان به رسالت و وظایف تاریخی خود عمل کند‌.
وی با اشاره به حمایت اکثریت اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از احمدی‌نژاد ادامه داد: ما نقد رقبا را در عین‌ این که یک فرصت برای شناسایی ضعف‌ها و قوت‌ها می‌دانیم‌، اما در مورد عملکرد دولت و شخص رییس‌جمهور در برخی زمینه‌ها برخی از نقدها را منصفانه نمی‌دانیم و داوری‌ این نوع قضاوت را به مردم در روز ۲۲ خرداد هنگامی ‌که با صفوف فشرده به پای صندوق‌های رای می‌آیند، واگذار می‌نماییم.
حبیبی حضور حداکثری مردم و امر مشارکت در انتخابات‌ آینده را امری مهم دانست و تصریح کرد:‌ این که رییس جمهور‌ آینده بتواند بیشترین رای مردم را داشته باشد تا در صحنه‌های بین‌المللی بتواند با اقتدار از استقلال و منافع ملی دفاع کند‌، از مصالح ملی است.
حبیبی در پایان گفت: در حمایت از دکتر احمدی‌نژاد‌، جبهه متحد اصولگرایان به شکلی که در انتخابات هشتم مجلس شورای اسلامی ‌تشکیل شد، در عمل شکل گرفته است.

رییس دولت اصلاحات؛ میهمان ویژه نهمین مجمع
حضور حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدمحمد خاتمی، ‌رییس دولت اصلاحات در مجمع عمومی‌حزب موتلفه اسلامی‌اتفاق جالبی بود که علاوه بر اصولگرایان حاضر در جلسه با استقبال عکاسان خبری نیز مواجه شد.
این حضور از آن جهت اهمیت دارد که در تمام دوران ریاست جمهوری خاتمی حزب موتلفه از مهم‌ترین منتقدان دولت به شمار می‌آمد و اکنون نیز کاندیدای فعلی حزب موتلفه تا چندی پیش رقیب انتخاباتی خاتمی محسوب می‌شد که البته با کناره‌گیری خاتمی از عرصه انتخابات موضوع رقابتشان منتفی شد. با این حال خاتمی این روزها همچنان حامی مهم رقیب نامزد مورد حمایت موتلفه است و در میان سکوت و حمایت نیم‌بند احزاب و گروه‌های اصولگرا حضور رقیب سیاسی رییس فعلی دولت در جلسه انتخاباتی مهم‌ترین حزب حامی احمدی‌نژاد می‌تواند واجد معانی مختلفی باشد. عسگر اولادی پس از حضور خاتمی با اشاره به یادی که از انتخابات دوم خرداد و اتفاقات پس از پیروزی خاتمی در جلسه صورت گرفته بود، تاکید کرد: نامزد ما حق نیست که در برابر باطل قرار گرفته باشد با تمام همت برای او تبلیغ می‌کنیم، اما‌این که ما باید بعد از انتخابات مراحل مشکلی را بگذرانیم، ‌این که نامزد رای بالایی داشته باشد و بعد از انتخابات انسجام‌ ایمانی و ملی داشته باشیم، اهمیت دارد. وی در بخش پایانی سخنان خود نیز گریزی به مسائل بین‌المللی زد و با اشاره به دیدار رییس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی تاکید کرد: ما باید با مشت پر و با عزت و عزیزانه با دشمن مذاکره کنیم و در صحنه بین‌المللی با عزت باشیم.
عکس: خبرگزاری مهر