نگرانی آمریکا و اسرائیل از پرتاب موشک سجیل ۲
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم رابرت گیبز اظهار کرد: باراک اوباما رییس جمهور آمریکا مدتهای طولانی است که در قبال توسعه برنامههای موشکی ایران احساس نگرانی میکند.
سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: باراک اوباما از آزمایش موشک سجیل ۲ از سوی ایران ابراز نگرانی کرده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم رابرت گیبز اظهار کرد: باراک اوباما رییس جمهور آمریکا مدتهای طولانی است که در قبال توسعه برنامههای موشکی ایران احساس نگرانی میکند. در همین حال رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا با بیان این که پرتاب این موشک (سجیل ۲) با موفقیت انجام گرفت، مدعی شد: ایران در مسیر اشتباهی قدم برداشته است، از آنها میخواهیم که با ما گفتوگو کنند، گفتوگو درباره راههایی که برای ما امکان ایجاد منطقهای با ثبات و امن را فراهم میکند. این اقدام ایرانیها تنها یک گام در مسیری اشتباه است و آنها (ایرانیها) باید بدانند که صبر آمریکا بیحد و مرز نیست. برایان ویتمن، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز در گفتوگو با خبرنگاران مدعی شد: نگرانیهای ما درباره برنامههای هستهای و عواقب ناشی از (آزمایش و ساخت) موشکهای دوربرد و برد متوسط است. ایران بر سر یک دوراهی قرار دارد که باید یک راه را انتخاب کند، آنها یا میتوانند در مسیر بیثباتی منطقه به اقدامات و فعالیتهایشان ادامه دهند یا تصمیم بگیرند که خواهان ایجاد روابط عادی با کشورهای منطقه و آمریکا هستند.
در همین حال دنی آوالون معاون وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی هم با اشاره به آزمایش موفقیتآمیز موشک سجیل ۲ مدعی شد که ایران «با آتش بازی میکند.» وی گفت: اسرائیل از این آزمایش بسیار نگران است. وی ادامه داد: از نظر استراتژیکی این موشک جدید چیزی را برای ما تغییر نمیدهد؛ چراکه ایرانیها پیشتر موشکی با برد ۱۵۰۰ کیلومتر را آزمایش کردند، اما این مساله باید موجبات نگرانی اروپا را فراهم کند. وی افزود: ایرانیها سعی دارند به توسعه موشک بالستیک با برد ۱۰هزار کیلومتر بپردازند که میتواند به سواحل شرقی آمریکا برسد. از طرف دیگر برخی کارشناسان مدعی هستند که آزمایش موشکی روز چهارشنبه، پاسخ مستقیم ایران به نخستین دیدار باراک اوباما، رئیسجمهورآمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیمصهیونیستی است از سوی دیگر این آزمایش یک روز پس از انتشار گزارش موسسه «شرقغرب» صورت گرفت. گزارشی که در آن تیمی متشکل از ۶ کارشناس روس و همین تعداد همکار آمریکایی، مدعی شد که ایران بین یک تا سه سال دیگر تا ساخت بمب اتمی کوچک فاصله دارد. همچنین در این گزارش آمده است که پدافند ضدموشکی آمریکا در شرق اروپا فاقد کارآیی لازم در برابر حمله موشکی احتمالی تهران است. اینها موضوعهایی هستند که بر نگرانیها از برنامه موشکی و هستهای ایران میافزایند.
ارسال نظر