مراسم روز جهانی آزادی مطبوعات در انجمن صنفی روزنامه نگاران برگزار شد
تقدیر از برگزیدگان و اعلام نارضایتی از وضع موجود
انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران مراسمی به مناسبت روز جهانی مطبوعات با حضور اعضای هیات مدیره این انجمن و جمعی از روزنامهنگاران برگزار کرد و طی آن از پنج روزنامهنگار برتر سال ۸۷ قدردانی شد.
در ابتدای این برنامه، علیرضا رجایی یکی از اعضای هیات مدیره بیانیه انجمن را قرائت کرد. که در بخشی از آن آمده بود: مطبوعات را رکن چهارم دموکراسی لقب دادهاند و این به معنای آن است که مردمسالاری در جوامع با هر نام و عنوانی بدون وجود مطبوعات آزاد و مستقل و فعالیتهای آزاد رسانهای تحقق خارجی نمییابد و به امری میان تهی و فاقد محتوا و اثر تبدیل میشود. در ادامه، سونیل نارادا، نماینده سازمان جهانی روزنامهنگاران، بیانیه دبیرکل این سازمان را قرائت کرد. این بیانیه حاکی از لزوم حمایت دولتها از خبرنگاران و تقبیح رفتارهای خشن نظامها با روزنامهنگاران بود. رجبعلی مزروعی، رییس هیات مدیره انجمن روزنامهنگاران ایران نیز ضمن تحلیل وضعیت روزنامهنگاری در ایران، گزارش وضعیت روزنامهنگاری ایران در سال ۱۳۸۷ را قرائت کرد. در بخش ابتدایی این گزارش آمده است: مطبوعات ایران در سال ۱۳۸۷ شرایط سختی را پشت سر گذاشتند. سالی که سه حق رسانهای -حق برخورداری از انتشار آزاد مطبوعات؛ حق امنیت شغلی برای روزنامهنگاران؛حق امنیت قضایی برای روزنامهنگاران در محاکم دادگستری، در معرض انواع فشارها از سوی نظام پیشگیرانه مطبوعاتی قرار گرفت. این گزارش بر اساس خبرهای رسمی است که در خبرگزاریها و رسانهها اعلام شده است و یقینا تعداد این اتفاقات خیلی بیشتر از آمارهای ثبتشده در این گزارش است. علی دهباشی، صاحب امتیاز و مدیرمسوول مجله ادبی بخارا ضمن یاد کردن از زندهیاد رضا حسینی گفت: با توجه به تجربیاتم در۳۰ سال اخیر باید بگویم کار ما خیلی بیارج و قرب است. من مدتها است به علت بیماری آسم به دستور پزشک از شرکت در مباحث و جریانات انتقادی و هیجانآور منع شدهام. من قصد سیاسی ندارم، اما از این فرصت استفاده میکنم و میگویم که ما روزنامهنگاران قشر شوربختی هستیم. دهباشی اضافه کرد: قبل از انقلاب همیشه به ما انتقاد میکردند که چرا در عرصه انقلاب فعال نیستید؟ بعد از انقلاب هم ما را متهم میکنند که چرا انقلاب کردهاید؟ و گروهی دیگر نیز ما را مانع حرکت انقلاب در سالهای اخیر میدانند. وی ادامه داد:مساله دیگر ماجرای مخاطبین مطبوعات در کشور است. باید بگویم در هیچ جای دنیا مردم به اندازه مردم ایران به مطبوعات بیتفاوت نیستند. متاسفانه جمع تیراژ روزنامههای صبح و عصر ما به یکمیلیون نمیرسد و این خود نمایانگر بیتفاوت بودن و بیتوجهی مردم به مطبوعات است. بهروز بهزادی، سردبیر روزنامه اعتماد هم گفت: من ۴۰ سال پیش با عشق و علاقه کار خود را در روزنامه اطلاعات آغاز کردم و از آن هنگام آرزو داشتم که وارد فضای تحریریه بشوم. در طول این سالها
هر روز که توانستم صفحهای از روزنامهای را آماده چاپ بکنم از کار خود لذت بردم و امیدوارم تا آخر عمر این لذت با من باشد. سردبیر روزنامه اعتماد گفت:وجود این همه فشار و مشکلاتی که مطبوعات با آن دست به گریبان هستند، ناشی از این که در کشور ما مطبوعات تحت کنترل و حمایت دولت هستند. این فضا باید به طوری عوض شود که مطبوعات روی پای خود بایستند و در شرایطی آزاد با یکدیگر به رقابت بپردازند. فریدون صدیقی، مدیر تحریریه نشریات همشهری محله گفت: به اعتقاد من با وجود اینکه فضای حاکم بر مطبوعات فضایی سیاسی بوده است، اما روزنامهنگاری ایران دچار تحولات بزرگی شده است و پدیدههای خوبی در طول این سالها بهوجود آمده است. ما در گرایشهای تخصصی مثل سینما، بهداشت و مسائل اجتماعی دیگر بزرگان زیادی داریم که میتوانند فعالیتهای ثمربخشی در عرصه مطبوعات داشته باشند، اما متاسفانه حضور آنان را نمیبینیم. متاسفانه از بین نشریات امروزی نشریههایی پرفروشتر و پرتیراژتر هستند که وجه اصلی آنان سرگرمی است. فرزانه روستایی روزنامهنگار هم گفت: من از نظر سنی از دیگر برگزیدگان روزنامهنگار جوان ترم و همین مساله باعث تفاوت دیدگاههای من با آنان است. من از نسلی هستم که معتقد بود در کار مطبوعاتی نباید ملاحظه هیچ کسی را کرد و انتقاد به هر کسی را در صورت لزوم بدون اشکال میدانست. وی افزود: روزنامههای ما با مشکلات فراوانی از قبیل هزینههای کاغذ، هزینههای چاپ و حقوق پرسنل روبهرو است و متاسفانه مسوولان به این مشکلات توجهی ندارند. حتی برخی از جریانات که امنیت ایران برایشان اهمیتی ندارد سعی دارند وجهه روزنامههای اثربخش را خراب کنند. حتی در مواردی دیده میشود که این جریانهای ضد مطبوعاتی از قدرت خود سوء استفاده میکنند و شرکتها و کارخانجات بزرگ را از دادن سفارش آگهی تبلیغاتی به برخی روزنامهها منصرف میکنند. در پایان این مراسم از جلال رفیع، علی دهباشی، بهروز بهزادی، فریدون صدیقی و فرزانه روستایی به عنوان روزنامهنگاران برتر سال ۸۷ تجلیل شد.
ارسال نظر