توزیع عادلانه ثروت در این شرایط امکان‌پذیر نیست

عکس: ایسنا

دنیای اقتصاد - مهندس میرحسین موسوی در ادامه سفرهای استانی خود روز گذشته وارد کرمانشاه شد. به گزارش پایگاه خبری «قلم» نخست وزیر دوران دفاع مقدس پس از دیدار با علما و همچنین ادای احترام به مقام شهدای جنگ تحمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی این شهر حضور یافت و در یک کنفرانس مطبوعاتی متفاوت در حضور دانشجویان به یک یک پرسش‌های خبرنگاران رسانه‌های محلی کرمانشاه پاسخ داد. وی در این نشست خبری تاکید کرد که اولین کار در دولت آینده، بازگشت به عقلانیت است.

میرحسین موسوی با بیان اینکه جهان امروز به‌رغم وجود ایدئولوژی‌‌های مختلف در زمینه اداره کشورها چارچوب‌‌ها و موازینی دارد که باید از آنها به درستی استفاده شود، بیان کرد که برنامه ریزی، ‌ثبات در مدیریت و ثبات در سیاست‌‌ها از جمله این موازین است.میرحسین، ایجاد امید برای ملت را از جمله همین موازین خواند و گفت که امید چیزی است که ما در کشور نداریم. وی با تاکید بر کلمه «امید» و تکرار سه باره آن ادامه داد: امید، امید، امید برای نسل جوان و برای کل ملت ما بسیار مهم است و باید به آن توجه شود.در این لحظات دانشجویان میرحسین موسوی را با شعارهای «موسوی دوستت داریم»، «موسوی موسوی حمایتت می‌‌‌کنیم»، مورد تشویق و حمایت قرار دادند.

موسوی همچنین با اشاره به اهمیت تنش زدایی در سیاست خارجی گفت: تنش زدایی در سیاست خارجی برای اینکه آرامش داشته باشیم، بسیار مهم است زیرا در فضای آشفته و پر از ناامنی فکری نمی‌‌‌توانیم به سازندگی کشور خود بپردازیم و باید یک رابطه درست و عمیق با جهان توام با پایبندی به اصول داشته باشیم و من این کار را خواهم کرد.

در ادامه این جلسه که یک تجربه جدید محسوب شده و خبرنگاران در جمع دانشجویان سوالات خود را بیان می‌‌‌کردند، نماینده تشکل دانشجویی «انتظار»، دیدگاه موسوی را درباره حقوق شهروندی با توجه به تنوع قومی ‌‌‌کشور مورد سوال قرار داد.

موسوی با اشاره به اینکه دو نگاه به تنوع قومی ‌‌‌در کشور وجود دارد، گفت: یک نگاه، نگاه تهدید و دیگری نگاه فرصت است. کشور ما متشکل از فرهنگ‌‌های گوناگون و رنگارنگ است و البته معنای این حرف این نیست که ما در کشور وحدت نداریم؛ من به این تکثر و تنوع به چشم یک فرصت نگاه می‌‌‌کنم. وی گفت: هر مسوولی در کشور ما باید خود را یک ایرانی بداند. این حرف بدان معنی است که ایران، استان‌‌های مختلف، زبان‌ها، قومیت‌‌ها و سلیقه‌‌ها و قشرهای گوناگون دارد و فردی که در مسوولیتی قرار می‌‌‌گیرد، باید برای پذیرش این مسائل یک آغوش باز داشته باشد.

موسوی در پاسخ به پرسش دیگری درباره بحث نحوه توزیع عادلانه ثروت در جامعه تاکید کرد: توزیع عادلانه ثروت در شرایطی که بیکاری، تورم و مشکلات فراوان وجود دارد، امکان پذیر نخواهد بود. نرخ تورم در کشور بالای ۲۵ درصد است که این در حقیقت مالکیتی است که از فقرا گرفته می‌‌‌شود.وی ادامه داد: در شرایطی که نرخ تورم و بیکاری این‌قدر بالا است و به طور مثال نرخ بیکاری در کرمانشاه حدود ۳۰ درصد است، طبیعی است که بحث توزیع عادلانه ثروت نمی‌‌‌تواند امکان پذیر باشد.موسوی، گام اول در تحقق توزیع عادلانه ثروت در جامعه را توسعه تولید و فربه کردن طبقات میانی جامعه عنوان کرد و افزود: ادعای ریشه کنی فقر بدون ارائه راهی اصولی برای اداره کشور پایه علمی‌ ‌‌ندارد.وی مشکل موجود را عدم ثبات در سیاست‌‌ها و مدیریت‌‌ها خواند و بیان کرد: این مشکل چنین نمود پیدا کرده است که در عرض سه سال، چندین مدیر در بانک مرکزی عوض کرده‌ایم، در حالی که در جهان پیشرفته، مدیران در چنین سطحی گاهی تا ۱۵ سال ثابت هستند.

کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، راه را در برگشت به سیاست‌‌های عقلانی دانست و یادآور شد: که اگر این راه را انتخاب کردیم، مشکلات حل خواهد شد وگرنه مجبور خواهیم شد از طریق اقتصاد صدقه ای کشور را اداره کنیم.در ادامه یکی از دانشجویان پرسید: آیا ارتباط با کشورهایی مانند کومور، جیبوتی و زنگبار اعتبار ما را تامین می‌‌‌کند یا ارتباط با کشورهای توسعه یافته؟موسوی پاسخ داد: مشکل ما این نیست که با این کشورها ارتباط داریم؛ زیرا هرکدام از این کشورها، ممکن است یک رای در سازمان ملل داشته باشند؛ مشکل ما در این است که رابطه خارجی ما ضابطه مند، همه جانبه و تابع برنامه و مبتنی بر عقلانیت نیست، بلکه همراه با ریسک‌‌های بالا است که برای کشور ما هزینه‌‌های زیادی دارد.وی با بیان اینکه پرسش جدی، این است که کشور ما در میان این همه ملت‌‌های جهان چند دوست و هم پیمان دارد، افزود: چرا نمی‌‌‌توانیم با همه جهان تعامل درستی داشته باشیم؟ چرا ضدیت را علیه خود بر می‌‌‌انگیزیم؟ موسوی در ادامه گفت: به طور مثال به اجلاس اخیر در سوئیس اشاره می‌‌‌کنم. همه مخالف آن هستند که به نماینده و رییس‌‌جمهور کشور ما توهین شود؛ اما سوال این است که آیا لازم است رفتار و نوع صحبت کردن ما به گونه‌ای باشد که به نظام و ملت ما توهین شود؟ پاسخ من «نه» است.

در ادامه این جلسه، پرسشی درباره نحوه برخورد دولت احتمالی آینده مهندس موسوی با روشنفکران و آزادی اندیشه مطرح شد.موسوی پاسخ داد: شعار من «ایران پیشرفته با قانون، عدالت و آزادی» است و راه درست همین است؛ آزادی در چارچوب قانون باید حمایت شود. آزادی اندیشه، زیاد بودن کتاب‌‌ها و کالاهای فرهنگی مناسب در کشور به نفع ما است و در مقابل نگه‌داشتن کتاب‌‌ها برای ورشکست کردن کتاب فروشی‌‌ها و تلاش در جهت بسته شدن در ریزش انتشاراتی، نشانه خطر و به ضرر کشور است.وی ادامه داد: با آزادی فکر، کتاب، اندیشه و اقبال از کالاهای فرهنگی می‌‌‌توان با نادانی و جهل برخورد کرد و اگر از کالاهای فرهنگی اقبال نکنید، کالاهای زیرزمینی جایگزین آن خواهد شد.

وی تاکید کرد که فضای دانشجویی می‌‌‌تواند در این زمینه بسیار موثر باشد تا «حاکمیت با نادانی» را در کشور شاهد نباشیم. یکی از خبرنگاران با اشاره به برگزاری اجلاس سران در نیویورک در شهریور امسال، این پرسش را مطرح کرد که اگر شما رییس‌‌جمهور شوید و شرایط مساعدی در آن اجلاس پیش بیاید و آقای اوباما حضور داشته باشند، آیا آمادگی دارید با ایشان ملاقات کنید و دست بدهید؟

میرحسین موسوی در پاسخ اظهار کرد: زمانی در کشور ما برای ملاقات با رییس‌‌جمهور آمریکا و ارتباط با این کشور تابویی وجود داشت که در دولت نهم شکسته شد و حتی امروز نامه نگاری هم می‌‌‌کنیم، نامه تبریک هم می‌‌‌فرستیم و همه این‌‌ها به حساب نظام گذاشته شده است و این یعنی از طریق دولت نهم، باب مذاکره باز شده است. وی در ادامه گفت: اگر شرایط مساعدی پیش بیاید از هر آنچه به نفع منافع ملی ما باشد، استقبال می‌‌‌کنم؛ اما با یک تحلیل درست.