تحلیل میر حسین از اوضاع تولید
در جمع هزاران نفر از مردم مشهد با انتقاد از عملکرد دولت نهم در بخش صنایع مطرح شد
برنامه میرحسین برای احیای تولید
چرا دانشجویان باید به دلیل ابراز عقیده در زندان باشند؟
در فضای شفاف بودجهای آقازادهها شکل نمیگیرند
دنیای اقتصاد- آخرین نخستوزیر جمهوری اسلامیایران با انتقاد از سیاستهای دولت نهم در بخش صنعت گفت: باید با قصد احیای صنعت کشور مروری بر قوانین انجام دهیم.
به گزارش پایگاه خبری «قلم» مهندس میرحسین موسوی که در جریان سفر خود به استان خراسان رضوی، با انجمن مدیران صنایع، تولیدگران و جمعی از فعالان اقتصادی و مسوولان سابق استان خراسان دیدار میکرد، به مشکلات اقتصادی کشور اشاره و تاکید کرد: مشکل ما سیاستهای راست یا چپ نیست، بلکه مشکل بر سراین است که با سیاستهای متناقضی روبهرو هستیم واین دورنمای سرمایهگذاری را تنگ و تاریک میکند.وی به رابطه متقابل صنعت و تجارت اشاره کرد و افزود: صنعت در خدمت تجارت است. بین تجارت با دلالی و سوداگری تفاوتهای زیادی وجود دارد و درایران از قدیم به تجارت اهمیت زیادی داده میشد. باید تلاش کنیم، مدلی بسازیم که جایگاه صنعت و تجارت به خوبی تعریف شود.مهندس موسوی اضافه کرد: مشکل دیگر در کشور نداشتن مرزهای مشخص است. کشوری که مرز ندارد تجارت و صنعت درستی هم ندارد. ما مرز نداریم و هر نوع سیاست اقتصادی میتواند به طور آنی مورد آسیب قرار بگیرد و در مورد بحثهای سیاسی و اجتماعی هم همین مساله وجود دارد و این یکی از مشکلات دولت آینده خواهد بود.نخستوزیر دوران دفاع مقدس با بیاناینکه من در زمان جنگ نه اقتصاددان بودم و نه صنعتدان، ولی از مشاوران
زیادی بهره بردم، تصریح کرد: بهرغم اینکه بیش از بیست سال است که جنگ و اقتصاد جنگی تمام شده، ولی همچنان متهم هستم که چپ عمل میکنم. من بارها عرض کردهام که هنوز هم از سیاستهای اقتصادی دوران جنگ دفاع میکنم و پشیمان نیستم، ولی آن دوران تمام شده است.موسوی ادامه داد: کم کم به آن دوران به قول عدهای رکود رفتم و احساس کردم کشور به یک بازار مسگری تبدیل شده است و صدای ما به جایی نمیرسد. در طول دورانی هم که به صورت مشاور فعال بودم همواره میگفتم که هر تغییری در کشور باید به تدریج و با برنامه صورت بگیرد. جهتگیری به سمت آزادسازی و کوچک کردن دولت باید انجام شود، ولی نه با عجله بلکه به تدریج و با برنامهای درازمدت.وی در ادامه تاکید کرد: از ابتدا احساس مناین بود که در آزادترین حالت هم باز مجبوریم ضمناینکه از اهرم قیمت استفاده کنیم، ولی باید درایت شده عمل میکردیم واین هدایت به معنای نفی قدرت تخصیص قیمتها نیست.موسوی با اشاره به اهمیت صنعت قند و شکر در خراسان، از واردات بیرویه شکر به کشور در طولاین چند سال انتقاد کرد و گفت: با وجود اهمیتاین صنعت در استان خراسان می بینیم دراین چند سال چقدر واردات شکر به کشور
صورت گرفته است و ای کاش دولت در زمینه واردات کمی خویشتنداری میکرد؛ البته تحققاین امر مستلزماین است که در مقابل کسانی که ازاین راه سودهای بادآوردهای کسب کردهاند، میایستادند.وی با تاکید براینکه از صنعت کشور باید قویا حمایت شود، تصریح کرد: البتهاین حمایت غیر مشروط نیست و باید به سمتی باشد که صنایع ما قدرت رقابت پیدا کنند. بعد از یک دوره بیبرنامگی با مشکلات فراوانی در کشور روبهرو هستیم، ولی یک اصل وجود دارد و آناین است که نظام و کشوری که هنوز دولت ـ ملت در آن وجود دارد، باید از صنایع ملی خود دفاع کند.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیاناینکه ما باید مدرن و نو فکر کنیم، اظهار کرد: دولت در رابطه با سیاستهای پولی و بودجه باید اقدامات اساسی انجام دهد و مشکلترین دورنمایی که در صورت رایآوردن برای من وجود دارد، تغییر همین وضعیت است.موسوی همچنین بر احیای صنعت کشور تاکید کرد و افزود: باید با قصد احیای صنعت کشور مروری بر قوانین انجام دهیم. با توجه به سابقه و تجربهای که دارم فکر میکنم برایاین نوع مسائل باید نهادسازی شود و سپس روشهای اجرایی پیدا کنیم. بر روی چند مساله در کشور باید کار اساسی شود که یکی ازاین کارها بهبودی «کسب و کار» است.نخستوزیر دوران دفاع مقدس با بیاناینکه دولت در زمان جنگ از صنایع داخلی حمایت میکرد، گفت: برای کوچک کردن دولت یک دولت مقتدر میخواهیم. دولت بزرگ، کوچک نمیشود مگر با یک عزم و اراده ملی.موسوی با تاکید بر اهمیت لوایح مربوط به بحث ارزش افزوده در کشور افزود: یکی از راههای جدا شدن ما از نفت در اقتصاد، خوب اجرا شدن لوایح و قوانین مربوط به ارزش افزوده است که متاسفانهاین مساله را در کشور به افراد دست سوم و چهارم ادارات سپردهایم.
چرا زمان تصفیه مدیران، دلمان نسوخت؟
میرحسین موسوی در سفر یک روزه خود به شهر مقدس مشهد در جمع هزاران تن از مردم مشتاق در سالن ۶هزار نفری شهید بهشتی، از کنار گذاشته شدن مدیران باتجربه، بیاعتمادی به مردم و به ویژه جوانان و دانشجویان و همچنین خوف عدهای از آزادیخواهی ملت انتقاد کرد. نخست وزیر دوران دفاع مقدس دراین مراسم با بیان این که «یکی از مولفههای اصلیایران پیشرفته، قدردانی از مدیران و تکیه بر کسانی است که در این کشور خدمت کرده و میکنند» تاکید کرد: نظامی که قدر فرزندان خود و کسانی را که برای این کشور زحمت کشیدهاند، نداند به پیش نمیرود.موسوی با انتقاد از جابهجایی مدیران باتجربه در یک مدت کوتاه افزود: متاسفانه در مدتی کوتاه هزاران مدیر را کنار گذاشتیم، مدیرانی که شبیه سردارانی بودند که همه میشناسیم و فرزند گفتمان انقلاب بودند و در یک دفاع مقدس شجاعانه شرکت کردند.وی با طرحاین سوال که «چرااین نیروها را تلف کردیم و کنار گذاشتیم» گفت: چرا وقتیاین مدیران را از نظام اجرایی کشور تصفیه میکردیم، دلمان نسوخت؟نخستوزیر دوران دفاع مقدس با اشاره به خاطرهای از دوران پس از فتح خرمشهر اضافه کرد: چرا با وجوداینکه بیست سال از جنگ گذشته، هنوز
در سالهای اخیر در خوزستان مشکلات جدی داریم؟ چرا صنعت قند و نیشکر ما رو بهنابودی است و چرا پروژههای بزرگ در کشور متوقف شدهاند؟ چرا کارخانههای قند ما متوقف شده و مزارع نیشکر ما به دلیل واردات بیرویه شکر در حال نابودی است و آیا این نتیجه روی آوردن به مدیرانی بیعلاقه به سرنوشت ملی خودشان نیست؟ میرحسین ثبات در سیاستها را یکی دیگر از مولفههای ایران پیشرفته دانست و اظهار کرد: ما دشمنانی در دنیا داریم، اما حتی از دشمن هم میتوان درسهایی گرفت. وقتی هر رییسجمهوری در آمریکا روی کار میآید، استراتژی امنیت ملی آمریکا به صورت جزواتی به آنها داده میشود؛ وقتیاین جزوات را مطالعه کنیم خواهید دید، نزدیک به ۹۰درصد سیاستها دراین اسنادی که دهها سال تکرار میشوند، ثابت هستند. موسوی بیان کرد: آمریکا گاهی ۵۰ و حتی گاهی ۲۰۰سال روی سیاستهای خود میایستد، اما متاسفانه ما هر روز و هر شب سیاستهای خود را عوض میکنیم.
میرحسین موسوی در ادامه سفر به خراسان رضوی، روز پنجشنبه در جمع پرشور دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد حاضر شد و در سخنانی با عنوان «عقبماندگیهای کشورایران» سوالات دانشجویان را دغدغههای نسلی دانست که نگرا ن آینده کشور خود هستند و به خیل دانشجویان حامی خود گفت:این شور و هیجان شما معطوف به منافع فردی نیست، بلکه متوجه منافع ملی است.
نگاه امنیتی به ضرر منافع ملی است
موسوی در پاسخ به دیگر پرسش نماینده بسیج دانشجویی مبنی براینکه نظرتان درباره اعضای شورای مرکزی تحکیم وحدت که پناهنده آمریکا شدهاند، چیست؟ گفت: گمان نمیکنم کسی دراین جمع باشد که چنین رفتاری را بپسندد. شما به دانشجویان سوءظن نداشته باشید. این دانشجویان هیچگاه طرفدار حمایت از اجانب نیستند. در ادامه مراسم، دانشجویی به نمایندگی از انجمن اسلامی در پاسخ به نماینده بسیج دانشجویی گفت: من از اعضای شورای مرکزی تحکیم وحدت هستم. اعضای شورای مرکزی تحکیم پناهنده نشدهاند، بلکه در سلول 209 اوین هستند. سخناناین دانشجو با استقبال شدید دانشجویان مواجه شد و به طور مکرر وی را تشویق کردند.موسوی در مواجهه بااین فضا درباره بازداشت دانشجویان گفت: من با بازداشت افراد به جرم ابراز عقیده و انتقاد مخالفم واین رفتار نه با دانشجو و نه با هیچ یک از افراد جامعه ما به نفع مصالح ملی نیست واین، یک اصل برای تمام نظام و نه تنها برای دانشگاه است. موسوی با بیاناین پرسش که «چرا مسوولان باید با نگاه امنیتی به اظهار اندیشه و انتقاد دانشجویان بهترین جوانها و دانشجویان کشور را بازداشت کنند؟» اضافه کرد: دانشجو متوجه منافع ملی ماست و توجه
دارد که دفاع از مقدسات همان رشتهای است که مردم با آن ارتباط دارند. مگر دانشجو میتواند با ملتش قهر باشد؟ و هیچ چارهای جز اعتماد به جوانان و دانشجویان نداریم. دانشجویان در استقبال از سخنان موسوی شعارهایی در اعتراض به وضعیت حاکم بر دانشگاههای کشور مطرح کردند. نخست وزیر دوران دفاع مقدس با تاکید براینکه «اندیشه فاقد آزادی سودی ندارد» اظهار کرد: بدانید که سرنوشت کشور گره خورده با آشنایی دانشجویان با مسایل روز سیاسی است و به همین دلیل با بازداشتهای سیاسی مخالفم و معتقدم نگاه امنیتی به ضرر منافع ملی است.
ظهور آقازادهها با گم شدن بودجه
وی در پاسخ به سوال دیگر نماینده جامعه اسلامی در مورد آقازادهها گفت: به نظر من آقازادهها در فضای شفاف بودجهای شکل نمیگیرند؛ بلکه در فضایی شکل میگیرند که رقم هنگفتی از بودجه مملکت گم شود.اینکه میگویند دراین دولت تکلیف 17میلیارد دلار روشن نیست را باید روشن کرد. مطمئنم اگر در زمان جنگ 10هزار دلار گم میشد، خود مردم، دولت را ساقط میکردند و منتظر مجلس نمیماندند. مهندس موسوی در مقابل اعتراض دانشجویان به سوالات نماینده جامعه اسلامی گفت: این سوالات بیانگر دلهرهها و دغدغههاست. بگذارید مطرح شود و نباید بیاحترامی شود. وی تصریح کرد: به همه جوانانایران عزیز با هر طرز فکری ارادت دارم.
امروز باید از احزاب دفاع کرد
مهندس موسوی پیش از سفر به مشهد در جلسهای با احزاب و گروهها در تهران حاضر شد و پس از شنیدن سخنان نمایندگان احزاب به بیان سخن پرداخت. ویژگی جالب توجهاین جلسه حضور اکثریت احزاب فعال کشور و چهرههای شاخص آنها فارغ از اندیشههای سیاسی بود به طوری که از سویی چهرهای چون عزتا... سحابی فعال ملی مذهبی همراه با جمعی از همفکرانش در جلسه حضور داشت و در سوی دیگر عماد افروغ و سعید ابوطالب نمایندگان اصولگرای مجلس هفتم به دعوت میرحسین موسوی پاسخ گفته و دراین جلسه حاضر شده بودند. آخرین نخستوزیر جمهوری اسلامی در جمع نمایندگان احزاب با تاکید براینکه «من به حزب اعتقاد دارم» اضافه کرد: دولت باید احزاب را نهادینه کند، اما مشکل مالی احزاب نباید از طریق یارانههای دولتی حل شود.
نظارت استصوابی در تیررس اصلاحطلبان
«کسی که اعتقاد و بنا به اجرای قانون اساسی ندارد صلاحیت اجرای قانون اساسی را نیز ندارد.» این جملهای است که سیدمحمد خاتمی رییس دولت اصلاحات در نشست مجمع نمایندگان ادوار مجلس بر زبان راند .به گزارش ایلنا در این نشست که مهدی کروبی نیز حضور داشت و میرحسین موسوی به خاطر سفر به مشهد نتوانست در آن شرکت کند، خاتمی با اشاره به رد صلاحیت برخی از کاندیداهای اصلاحطلبان در انتخاباتهای مختلف گفت: بعضی از عزیزانی که در این جمع حضور دارند، سیلی تلخ رد صلاحیت را تحمل کردهاند که باعث تاسف و تاثر ما است. آنها افراد خوش سابقه و مورد اعتماد مردم بوده و هستند که به سادگی از حضور در عرصه انتخابات و به دست آوردن اعتماد مجدد مردم محروم میشوند. وی ادامه داد: در اینجا صحبت از نظارت استصوابی و استطلاعی نیست، بلکه این روند، روند مطلوبی نبوده و این شیوه و روش هیچ میانهای با مردمسالاری ندارد. خاتمی تصریح کرد: در ماههای اخیر باید به مکاتبات مکرر رییس قوه مجریه و رییس قوه مقننه توجه کرد که ببینیم مجریان قانون اساسی به چه میزان پایبند به این قانون اساسی هستند. وی با اشاره به گزارش دیوان محاسبات اداری در مورد تخلفات دولت گفت: کسی که
اعتقاد و بنا به اجرای قانون اساسی ندارد، صلاحیت اجرای قانون اساسی را نیز ندارد. رییسجمهور سابق کشور گفت: باید این پرسش را مطرح کرد که با توجه به وضعیت بینالمللی و بحران غرب که دولتهای بزرگ را دچار ضعف کرده و برای ما امکاناتی را به وجود آورده قوه مجریه آیا توانسته به نمایندگی از ملت، سهم خود را در مدیریت جهان و منطقه بالا ببرد، آیا تاثیرگذاری بیشتری توانسته برای خود ایجاد کند؟ خاتمی اظهار کرد: در بعضی از سخنان گفتهام که اگر دولت فعلی بخواهد در دوره بعدی نیز بر سر کار باشد، منصفانه این است که بیاید و بگوید تاکنون راه درستی نرفتهایم و از این به بعد میخواهیم راه درست را ادامه دهیم.
وی به نابرابریهای انتخاباتی اشاره کرد و گفت: امکانات به صورت عادلانه و منصفانه تقسیم نشده و رقابت، رقابت برابری نیست. از یک سو از امکانات فراملی استفاده میشود؛ اما از سوی دیگر از حداقل امکانات برای کاندیداها دریغ میشود. با تریبونهای محدودی هم که وجود دارد برخورد میشود. بعضیها نیاز به ستاد ندارند؛ چرا که همه امکانات کشور در اختیار آنها است.
کروبی: افراد را گزینش نمیکنم
در همین حال مهدی کروبی دبیرکل حزب اعتماد ملی در حاشیه این نشست گفت: «من و آقای موسوی معتقدیم در حال حاضر باید تلاش کنیم مردم پای صندوقهای رای بیایند. به باور کروبی اگر درحال حاضر انتخابات دو قطبی شود، آقای احمدینژاد در مرحله اول رای خواهد آورد؛ زیرا حداقل شرکتکننده را خواهیم داشت. در آن صورت همه امکانات دست آنهاست.»
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حمایت جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین از میرحسین موسوی گفت: «من از این موضوع گلایهای نکردم و چیزی هم نگفتم بلکه این را حق آنها میدانم که اینگونه تصمیم بگیرند و این طبیعی است. اتفاقا من این را یک حرکت مبارک میدانم که به سمت رفاقت با رقابت برویم؛ به این ترتیب که هم هوای یکدیگر را داشته باشیم و هم مرزبندیها مشخص باشد. به نظر من هرچه مرزبندی و حرمت یکدیگر را نگه داریم، بهتر است.»
کروبی در پاسخ به سوالی درباره اخباری مبنی بر دیدارش با یکی از خوانندگان پاپ گفت: «اگر من روحانی مسجد هستم و یا استاد دانشگاه هستم و میگویند کسی میخواهد به دیدارت بیاید، آیا من باید افراد را گزینش کنم؟ آقای حضرتی که از برادرهای خوب ماست و برای ما کار میکند، گفت که مجموعهای هنرمند میخواهند خدمت شما بیایند. کسانی هم آمدند و حرفهایی هم زدند. حالا میگویند بین آنها فرد اینچنینی بوده است.»
عکس: پایگاه خبری قلم
ارسال نظر