احمدی‌نژاد در سوئیس
سفیر سوئیس در ایران از علایم مثبت در روابط ایران و آمریکا خبر داد
عکس: ایسنا، مرتضی فرج‌آبادی

احمدی‌نژاد در اجلاس دوربان 2 سخنرانی کرد
رابطه با آمریکا در گفت‌وگوهای ایران و سوئیس
دنیای اقتصاد - سفر محمود احمدی‌نژاد به سوئیس برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره نژادپرستی به فرصتی تبدیل شد تاطی آن احمدی‌نژاد طی ملاقاتی با رییس‌جمهور سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران بحث روابط تهران و واشنگتن را پیش بکشد و از سوی دیگر تعدادی از کشورهای اروپایی چون آلمان و هلند به همراه اسرائیل و آمریکا در اعتراض به حضور احمدی‌نژاد در این اجلاس و نیز در اعتراض به آنچه که آن را احتمال تنظیم قطعنامه‌ای ضداسرائیلی دانسته‌اند، از حضور در این اجلاس خودداری کنند. همچنین بی‌.‌بی‌.‌سی گزارش داده است که رییس‌جمهور سوئیس بحث بازداشت رکسانا صابری خبرنگار ایرانی‌الاصل آمریکایی را که به اتهام جاسوسی در ایران بازداشت شده است، مطرح و پیام آمریکایی‌ها را در این زمینه به ایران منتقل کرده است.
در همین حال به گزارش دفتر امور رسانه‌های ریاست‌جمهوری، رییس‌جمهوری اسلامی ایران در دیدار رییس‌جمهور سوئیس از گفت‌وگوهای دوجانبه پیرامون تقویت مبانی حقوق بشر و منزوی کردن همه اشکال نژادپرستی که رژیم صهیونیستی زشت‌ترین چهره و مصداق آن است، حمایت کرد. در جریان سفر محمود احمدی‌نژاد به سوئیس، رییس‌جمهوری اسلامی ایران و «هانس رودولف مرتس» رییس‌جمهور سوئیس ضمن گفت‌وگو و تبادل نظر، بر توسعه مناسبات سیاسی اقتصادی و همکاری‌های بین‌المللی ایران و سوئیس تاکید کردند. محمود احمدی‌نژاد در ملاقات دوجانبه با رییس‌جمهور سوئیس با اشاره به معضلات حقوق بشر و استانداردهای دوگانه در این زمینه از وضعیت حقوق بشر در اروپا و آمریکا انتقاد کرد.
رییس‌جمهوری اسلامی ایران همچنین استفاده ابزاری قدرت‌های بزرگ از حقوق بشر علیه کشورهای مستقل را تقبیح کرد.
احمدی‌نژاد فروپاشی ساختارهای مالی و بین‌المللی را نشانه عملکرد غیراخلاقی و ظالمانه حاکم بر سیستم‌های مالی بین‌المللی دانست و بر ضرورت تغییر نظام بین‌المللی و ایجاد ساختارهای مبتنی بر عدالت، صلح و دوستی و توجه به مسائل اخلاقی و انسانی تاکید کرد.
رییس‌جمهوری اسلامی ایران با یادآوری وظیفه سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا، از ربوده شدن 5 دیپلمات ایران در عراق که برخلاف کنوانسیون‌های بین‌المللی است به شدت انتقاد کرد و خواهان آزادی هرچه زودتر آنها شد.
احمدی‌نژاد همچنین از گفت‌وگوهای دوجانبه پیرامون تقویت مبانی حقوق بشر و منزوی کردن همه اشکال نژاد پرستی که رژیم صهیونیستی زشت‌ترین چهره و مصداق آن است، حمایت کرد. رییس‌جمهور سوئیس نیز در این دیدار ضمن اشاره به همکاری‌های دو کشور و نیاز شدید کشورش به انرژی به‌ویژه گاز، خواستار کمک جمهوری اسلامی در این زمینه شد که مورد موافقت رییس‌جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت. وی همچنین با تایید نظرات احمدی نژاد در مورد ضرورت پیگیری جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اظهار کرد: ما تجاوز به غزه را محکوم کردیم و خواستار تحقیق جامع در این زمینه هستیم. رییس‌جمهور سوئیس با اشاره به استقلال سیاسی کشورش در مواجهه با تحولات مختلف، فشارهای وارده بر اروپا برای تصمیم‌سازی سیاسی را تقبیح و تصریح کرد: سوئیس از تهدیدهای یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا در روابط با جمهوری اسلامی تبعیت نمی‌کند.
طرح احمدی‌نژاد
برای حل مشکلات مالی جهان
همچنین رییس‌جمهور ایران در دیدار با روساى سازمان‌هاى مختلف سازمان ملل متحد مستقر در ژنو که در محل اقامت خود در هتل اینتر کنتینانتال انجام شد از تهیه یک نامه به سران جهان در مورد راه‌های مقابله با بحران اقتصادی موجود در جهان خبر داد و گفت: در این نامه به طور کامل راهکارهای مقابله با بحران اقتصادی جهان تشریح شده است.
احمدی‌نژاد در این دیدار ضمن ارائه‌ دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با مسائل جهانی از جمله بحران اقتصادی حاکم بر جهان و همچنین وضعیت حقوق بشر در جهان، به سوالات حاضرین در این زمینه‌ها پاسخ داد.
به گزارش ایسنا، محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور در بخشی از صحبت‌های خود در ارتباط با بحران مالی جهان به تشریح دیدگاه‌های جمهوری اسلامی در این زمینه پرداخت و خبر داد که در حال تدوین نامه‌ای برای سران جهان در ارتباط با بحران اقتصادی حاکم بر جهان و راه‌حل‌های جمهوری اسلامی ایران در این زمینه است. وی گفت:‌ در این نامه به صورت کامل راهکارهای جمهوری اسلامی ایران را برای حل بحران اقتصادی تشریح کرده‌ایم و این نامه به‌زودی برای سران کشورهای جهان ارسال می‌شود.
رییس‌جمهور با اشاره به مشکلاتی که امروز جهان در زمینه‌ اقتصادی با آن رو به رو است، گفت: قبل از بحران اقتصادی بیش از یک میلیارد نفر از جمعیت بشر در فقر و تنگدستی به سر می برد و به صورت قطعی بحران‌های جدید بر تعداد آنها می‌افزاید. رییس‌جمهور افزود: امروز چند کشور مهم دنیا تحت اشغال اشغالگران به سر می‌برند و مردم آن در بدترین شرایط زندگی می‌کنند. امروز تجارت مواد مخدر به یک امر عادی تبدیل شده است.
وی گفت: به نظر من وقت آن رسیده که با یک تلاش جمعی و همفکری ریشه مشکلات امروز بشر را به درستی بشناسیم و با عزم همگانی نسبت به اصلاح وضعیت اقدام کنیم.
رییس‌جمهور گفت: باور ما این است که وقت آن رسیده است که در ساز و کارهای مدیریت جهانی تجدیدنظر اساسی صورت بگیرد و تعریف جدیدی از انسان و حقوق انسان و ساز و کارهای جدیدی در ابعاد و بخش‌های گوناگون ایجاد شود و سازمان ملل متحد باید پیشتاز در اصلاح ساختارها شود و باید فرصتی فراهم شود که همه بتوانند در این اصلاح مشارکت کنند و در نظم جدیدی که باید برپا شود حقوق تمام ملت‌ها و زمینه‌ رشد تمام ملت‌ها به نحوی برنامه‌ریزی شود. وی خطاب به حضار گفت: من از همه شما که در بخش‌های گوناگون مشغول به کار هستید تشکر می‌کنم و امیدوارم که تلاش شما و مجموعه‌ حرکتی که امروز در دنیا در حال شکل‌گیری است به برپایی وضعیتی بهتر و انسانی‌تر برای جامعه بشری منجر شود.
وی گفت: از ویژگی نژادپرستان این است که آنها برای مشکلات بشری و حل آنها آدرس‌های اشتباه داده و می‌دهند و ما باید این پدیده را به خوبی بشناسیم و بتوانیم گام‌های خوبی در این زمینه برداریم و تغییراتی در رفتار نژادپرستان ایجاد شود.

واکنش مقامات صهیونیستی
یکی از مقامات بلندپایه رژیم صهیونیستی در بیت‌المقدس، نهایت تاسف، خشم و ناامیدی خود را در خصوص ملاقات محمود احمدی‌نژاد و‌ هانس رودولف مرتس رییس‌جمهور سوئیس اعلام کرد. به گزارش رجانیوز به نقل از یدیعوت آحارنوت، این مقام اسرائیلی که خواست نامش فاش نشود، گفت: «هیچ دلیلی وجود ندارد که ملاقاتی خصوصی با احمدی‌نژاد منکر هولوکاست و رژیم صهیونیستی انجام شود.» وی اضافه کرد: از آنجا که احمدی‌نژاد کشور اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد، دیدار و ملاقات با وی به ضرر جامعه جهانی است. همچنین بی‌.بی.‌سی گزارش داد که برخی افراد حین سخنرانی محمود احمدی‌نژاد دست به اعتراض زدند و زمانی‌که احمد‌ی‌نژاد به اسرائیل حملات لفظی کرد، برخی مقامات اروپایی محل سخنرانی را ترک کردند.