دنیای اقتصاد - کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی که مسوولیت بررسی کارشناسی بودجه ۸۸ را به عهده داشت، در آخرین جلسه کاری خود تصویب کرد که در سند بودجه ۸۸ به جای عبارت «معاونت نظارت و راهبردی ریاست جمهوری» از عبارت «سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی» استفاده شود. این درحالی است که این سازمان در اوایل سال گذشته از سوی رییس‌جمهور منحل اعلام و «معاونت نظارت و راهبردی ریاست جمهوری» جایگزین آن شد.

یوسف‌نژاد، یک عضو کمیسیون تلفیق خبر داده است که این مصوبه در واقع به مفهوم درخواست کمیسیون تلفیق برای احیای سازمان مدیریت است. اما در تحلیلی متفاوت، یک عضو دیگر کمیسیون تلفیق در گفت‌و‌گویی با یک سایت حامی دولت، چنین تفسیری از مصوبه کمیسیون تلفیق را غیرواقعی دانست.به اعتقاد محمد مهدی مفتح، از این مساله برداشت اشتباهی صورت گرفته و این مصوبه به مفهوم حکمی نیست که بخواهد اعلام کند از تاریخی مشخص،سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فعالیت خود را از سر بگیرد. مصوبه جدید کمیسیون تلفیق در آخرین جلسه بودجه‌ای

سازمان ‌مدیریت احیا می‌شود؟

دنیای‌اقتصاد- کمیسیون تلفیق مجلس که بررسی بودجه ۸۸ را به اتمام رسانده و آن‌را تصویب کرده، در آخرین جلسه خود مصوبه‌ای داشته است که در صورت نهایی شدن، دولت به احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی موظف می‌شود.

آن‌گونه که «علی‌اصغر یوسف‌نژاد» نماینده ساری و عضو کمیسیون تلفیق مجلس به خبرگزاری مهر گفته است، کمیسیون تلفیق مجلس احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را در سال آینده به تصویب رسانده است و اگر مجلس هم با این مصوبه موافقت کند، دولت سال آینده موظف خواهد شد سازمان مدیریت را احیا کند.

یوسف‌نژاد درباره اینکه کمیسیون تلفیق چگونه خواستار احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی شده است، گفت: کمیسیون تلفیق در جلسه اخیر خود تصویب کرد به جای نوشتن «معاونت نظارت و راهبردی ریاست‌جمهوری» از عبارت «سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی» در لایحه بودجه ۸۸ استفاده شود. یوسف‌نژاد گفت که بر همین اساس مجلس خواستار احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی شده است. گفتنی است شورای عالی اداری در تاریخ ۱۸ تیرماه ۱۳۸۶ جلسه‌ای به ریاست محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور تشکیل داد که در این جلسه انحلال سازمان مدیریت رسما به تصویب رسید و به جای آن «معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهوری» تاسیس شد. این در حالی بود که از یک سال قبل از آن و با دستور احمدی‌نژاد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در مراکز استان‌ها عملا به یکی از زیرمجموعه‌های استانداری‌ها تبدیل شده بودند. داستان انحلال سازمان مدیریت و تاسیس دفتری تحت عنوان معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست‌جمهوری از جمله داستان‌های پرمناقشه دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد به شمار می‌آید. از اولین روزهایی که احمدی‌نژاد به ریاست‌جمهوری رسید و انتقاد از سازمان مدیریت را به‌عنوان یکی از محورهای سخنرانی‌های عمومی‌اش قرارداد، تا تیرماه ۱۳۸۶ که این سازمان عملا منحل اعلام گردید و تابلوی سازمان مدیریت به زیر کشیده شد و تا به امروز که حدود دو سال از انحلال این سازمان می‌گذرد، همواره مناقشات زیادی بین کارشناسان و مقامات دولتی درباره این اقدام محمود احمدی‌نژاد شکل گرفته است. کارشناسان اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را با سابقه ۶۰ساله که پشت سر داشت، به عنوان مغز برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری کشور می‌دانستند و انحلال کامل آن را موجب از هم گسیخته شدن نظام مدیریتی و تصمیم‌گیری کشور قلمداد می‌کردند. اما مقامات دولتی از جمله محمود احمدی‌نژاد سازمان مدیریت را به عنوان نهادی مانع تصمیم‌گیری‌های سریع و در نتیجه مخل توسعه سریع کشور قلمداد می‌کرد و به همین دلیل اعتراضات را وارد ندانست و سازمان مدیریت را منحل اعلام کرد. سال گذشته که مجلس مشغول بررسی لایحه بودجه ۸۷ بود، در برخی اصلاحیه‌هایی که نمایندگان برای این لایحه پیشنهاد کرده بودند، از عبارت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استفاده شده بود که این اصلاحیه‌ها هم بعضا به تصویب رسید؛ اما در همان زمان برخی نمایندگان تذکر می‌دادند عنوان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی که در اصلاحیه‌های بودجه آمده است، موضوعیت ندارد؛ چرا که اساسا سازمان مدیریت وجود خارجی ندارد. البته رییس مجلس هم تذکرات را وارد دانست و در نتیجه تمام عبارات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست‌جمهوری تغییر یافت؛ اما ظاهرا این بار کمیسیون تلفیق آگاهانه عبارت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را به کار برده است تا شاید از این طریق راه برای احیای سازمان یاد شده فراهم شود؛ به خصوص اینکه نمایندگان مجلس هم چندان از انحلال سازمان مدیریت راضی نبودند و هر بار به طریقی انتقاد خود را از حذف نظام تصمیم‌گیری و مدیریتی از ساختار اقتصادی کشور نشان داده‌اند.

واکنش سخنگوی تلفیق

همچنین محمدمهدی مفتح، مخبر کمیسیون تلفیق در واکنش به خبر احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: ‌کمیسیون تلفیق تصویب کرد که به جای نوشتن «معاونت نظارت و راهبردی ریاست‌جمهوری»، نگارش «سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی» منظور شود که این به معنی احیای دوباره این سازمان نیست. به گزارش سایت اینترنتی شبکه ایران، مفتح با تاکید بر اینکه کمیسیون تلفیق اقدامی برای احیای دوباره سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نکرده است، تصریح‌ کرد: اعضای کمیسیون تلفیق این گونه رای دادند که در متن لایحه بودجه به جای نوشتن «معاونت نظارت و راهبردی ریاست‌جمهوری»، «سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی» نگارش شود که در واقع در انشای لایحه بودجه چنین چیزی اعمال خواهد شد.مخبر کمیسیون برنامه‌ و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از این مساله برداشت اشتباهی صورت گرفته است، یادآور شد: در بندهای مختلف لایحه بودجه تصمیم گرفته شد تا موافقتنامه و موارد مختلف‌ لایحه را که با معاونت نظارت و راهبردی ریاست‌جمهوری مبادله می‌شود، چنین تغییر نگارشی انجام شود. مفتح افزود: «در واقع این تصمیم کمیسیون به این معنی حکمی نبود که بخواهد اعلام کند از تاریخی مشخص سازمانی به نام سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فعالیت خود را از سر بگیرد.»