کسرى 44‌هزار‌میلیاردی بىاساس است

مشــاور معــاونت برنامه‌ریزی ونظارت راهبردی ریاست جمهوری ادعای مرکز پژوهش‌های مجلس مبنی بر کسری ۴۴‌هزار‌میلیارد تومانی بودجه سال ۱۳۸۸را کاملا بی‌اساس دانست. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، کردبچه در پاسخ به انتقادات احمد توکلی که برداشت از حساب ذخیره‌ارزی را به منزله کسری بودجه عنوان کرده بود، تصریح کرد: داشتن کسری را نمی‌توان ایراد بودجه سال آینده تلقی کرد. در تاریخ بودجه‌نویسی ایران تاکنون هیچ لایحه بودجه‌ای بدون کسری ارائه نشده است. کردبچه در ادامه تاکید کرد: نکته مهم نحوه تامین کسری بودجه است که نباید آثار تورمی ‌داشته باشد.

استفاده از حساب ذخیره‌ارزی زمانی نامطلوب است که ارز برداشته شده قابل فروش در بازار نباشد یا به عبارتی از توان بانک مرکزی برای فروش ارز در بازار فراتر باشد. وی با بیان اینکه چنانچه ارز برداشته شده در بازار به فروش برسد، هیچ آثار تورمی ‌به دنبال نخواهد داشت، افزود: میزان برداشت از حساب ذخیره ارزی در سال ۱۳۸۸ حدود ۱۸‌میلیارد دلار است که با توجه به اینکه نسبت به برداشت ۳۷‌میلیارد دلاری امسال کاهش قابل توجهی دارد، هیچ مشکلی برای فروش آن در بازار وجود ندارد.

وی در مورد انتقادات نسبت به عدم تحقق درآمدهای غیرنفتی بودجه ۸۸ گفت: مجموع درآمدهای مالیاتی پیش‌بینی شده دولت در لایحه بودجه سال ۱۳۸۸ کل کشور، معادل ۲۹۳‌هزار و ۸۲۶‌میلیارد ریال برآورد شده است که نسبت به پیش‌بینی عملکرد سال جاری رشد آن ۵/۲۳‌درصد است.

وی گفت: از مبلغ پیش‌بینی شده درآمدهای مالیاتی در سال آینده، ۲۵‌هزار و ۱۹۳‌میلیارد ریال مربوط به مالیات عملکرد نفت (در مقایسه با ۳۶‌هزار و هفتصد‌میلیارد ریال در سال ۱۳۸۷)، ۱۵‌هزار و ۱۲۱‌میلیارد ریال مربوط به مالیات عملکرد معوق نفت، ۳۰‌هزار‌میلیارد ریال مربوط به مالیات عملکرد معوق سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۵ بانک مرکزی و ۱۷‌هزار و ۴۲۵‌میلیارد ریال مربوط به مالیات بر ارزش افزوده می‌شود.

وی در ادامه گفت: بدون لحاظ کردن مواد مذکور، رشد درآمدهای مالیاتی در سال ۱۳۸۸ نسبت به عملکرد سال گذشته به ۷/۱۵‌درصد محدود می‌شود. کردبچه افزود: به تعبیر دیگر، ارزش واقعی درآمدهای مالیاتی با در نظر گرفتن نرخ تورم سال آینده، در سال آتی کاهش نیز خواهد داشت.

وی با اشاره به مذاکرات دولت و مجلس شورای اسلامی‌اظهار کرد: در مورد ۳۰‌هزار‌میلیارد ریال مالیات معوق بانک مرکزی، در کارگروه تخصصی که به منظور بررسی آن در مجلس شورای اسلامی‌تشکیل شد، طبق اعلام نمایندگان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دیوان محاسبات و سازمان امور مالیاتی، اخذ این مالیات کاملا قانونی است و هیچ خدشه قانونی بر آن وارد نیست.