رویداد - نمایندگان روحانی از رییس قوه قضائیه خواستند
درخواست تسریع در برگزاری دادگاه پالیزدار
نمایندگان روحانی مجلس در ادامه دیدارهای خود با سران قوا پس از انجام ملاقاتهایی با علی لاریجانی و محمود احمدینژاد روز دوشنبه هفته جاری به دیدار رییس قوه قضائیه رفتند و پس از بحثهای مختلف از محمود هاشمی شاهرودی خواستار تسریع در برگزاری دادگاه پالیزدار شدند. همچنین به گفته برخی نمایندگان روحانی از جمله علی بنایی، نماینده قم و سید کاظم موسوی، نماینده اردبیل نگرانیهای نمایندگان از برخی مسائل قضایی و نیز نحوه تعامل دو قوه در جلسه مذکور مورد بررسی قرار گرفت. همچنین هاشمی شاهرودی هم از نمایندگان خواسته است تا نمایندگان به تصریح در بررسی لوایح قضایی در مجلس بپردازند و لوایحی همچون دید و ارث زوجه را زودتر به تصویب برسانند. به گفته علی بنایی، نگرانیهای دستگاه قضایی از کمبود بودجه این قوه نیز در این دیدار مطرح شد و طی آن نمایندگان روحانی قول مساعد دادند تا در جریان بررسی لایحه بودجه به افزایش بودجه دستگاه قضایی پرداخته و نگرانی آنها را مرتفع کنند. همچنین به گفته نماینده اردبیل، شاهرودی در این جلسه مطرح کرد که در برخی مباحث صعب که به آسانی نمیشود آنها را بررسی کرد، خوب است که نمایندگان از مراجع عظام استمزاج و استفتا کنند. ایشان عنوان کرد که خوب است کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در برخی مسائل سخت و صعبی که پاسخگویی به آنها راحت نیست به خدمت مراجع بروند و سپس آن موارد را به صحن علنی بیاورند. این عضو فراکسیون روحانیون مجلس ادامه داد: مفاسد اقتصادی و مبارزه با آن نیز از دیگر مباحث مطروحه در جلسه مذکور بوده است و در این راستا نمایندگان خواستار تسریع در برگزاری دادگاه پالیزدار شدند، چرا که به اعتقاد آنها فضای عمومی کشور نسبت به این پرونده شفاف نیست و لازم است که هر چه زودتر با برگزاری این دادگاه فضای عمومی کشور شفاف شود.
پرهیز روحانیت از بحثهای جریانی و گروهی رییس قوه قضائیه نیز در این دیدار گفت: یکی از برنامههای مجمع نمایندگان روحانی مجلس این باشد که در لوایح مختلف مورد بررسی در مجلس، مطالعات تطبیقی صورت گیرد تا بعد اسلامیت و فقه اسلام به صورت پویا در این لوایح دیده شود.
رییس قوه قضائیه تصریح کرد: نظام اسلامی باید فقه پویای اسلامی را در قالب قوانین و مقررات و در بعد اجرایی و قضایی، اقتصادی، فرهنگی و سایر بخشها احیا کند و مجلس شورای اسلامی میتواند این کار بزرگ را انجام دهد و روحانیون مجلس متولی این کار عظیم هستند و باید روی این مساله برنامهریزی کنند که چگونه میتوان در تمام قوانین نور و روح فقه اسلامی را جاری و در عین حال قوانین را به روز و قابل ارائه به عنوان الگویی از یک نظام اسلامی کنند. رییس قوه قضائیه افزود: مجلس میتواند کارهای بزرگ خود را در تصویب قوانین مانند بحث ارث زنان به خوبی برای علما و مراجع توضیح دهد تا مشخص شود که مجلس هشتم در این زمینهها از فقه سنتی و در عین حال پویای اسلامی استفاده کرده است. رییس قوه قضائیه همچنین پرهیز از بحثهای جریانی و گروهی را یکی از رموز موفقیت مجمع روحانیون مجلس برشمرد و بر لزوم تقویت آن تاکید کرد.
ارسال نظر