اشتراکات فراوان سیاست‌های کلی برنامه پنجم و محورهای هفت گانه طرح تحول اقتصادی نشان می‌دهد که تحقق اهداف این دو برنامه لازم و ملزوم یکدیگرند. محمدرضا فرزین ـ سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی ـ در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: تعیین اهداف کمی در سیاست‌های کلی برنامه پنجم که برای نخستین بار صورت گرفته، تاثیر بسیار زیادی بر سایر برنامه‌های توسعه‌ای کشور خواهد داشت، چرا که خط مشی‌ تمامی برنامه‌ها و سیاست‌های ما را در پنج سال آینده به وضوح تعیین می‌کند. وی افزود: بدون تردید تحقق اهداف تعیین شده در برنامه پنجم در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد، مستلزم ایجاد تحولاتی گسترده و عمیق در ساختارهای مختلف است که در محورهای طرح تحول اقتصادی مدنظر قرار گرفته است.

فرزین ادامه داد: کشور ما در حالی وارد فضای برنامه پنجم توسعه می‌شود که تنها سه برنامه میان مدت تا افق ۱۴۰۴ که پایان سند چشم‌انداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی است فاصله داریم و در این مدت باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی و حرکت کنیم که کشورمان در جایگاه نخست منطقه از هر لحاظی قرار بگیرد.

سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی با مقایسه طرح تحول و سیاست‌های کلی برنامه پنجم این‌گونه نتیجه گرفت: رویکردهای اصلی برنامه پنجم بنابر نظر مقام معظم رهبری پیشرفت و عدالت است که طرح تحول اقتصادی بر مبنای همین محورها تدوین شده است. وی تاکید کرد: هماهنگی طرح تحول و برنامه پنجم از لحاظ رویکرد و اهداف، کمک فراوانی به تحقق اهداف هر دوی این اسناد می‌کند. فرزین با تشریح مجدد محورهای هفت گانه طرح تحول عنوان کرد: در بند ۲۳ سیاست‌های کلی برنامه پنجم، بر اصلاح ساختار نظام بانکی کشور تاکید شده و این دقیقا هدف یکی از محورهای طرح تحول اقتصادی است. وی افزود: رویکرد برنامه پنجم به گسترش عدالت اجتماعی که در بند ۳۴ سیاست‌های کلی دنبال شده با هدفگیری طرح تحول اقتصادی در هدفمندسازی یارانه‌ها تطبیق کامل دارد، چرا که آنچه از هدفمند کردن یارانه‌ در طرح تحول دنبال می‌شود، کاهش فقر و کاستن از فاصله‌های طبقاتی و درآمدی است. اصلاح نظام مالیاتی به عنوان یکی دیگر از محورهای طرح تحول از جمله مواردی است که سخنگوی طرح تحول اقتصادی آن را در راستای بهبود فضای کسب و کار به عنوان یکی از رویکردهای برنامه پنجم معرفی کرد.