دنیای اقتصاد - سایت «الف» وابسته به «احمد توکلی» دیروز برخی از ارقام طرح تحول اقتصادی را که پیشتر، از سوی بانک مرکزی منتشر شده بود، با تیتری تحت عنوان «دولت در پی اعمال شوک شدید به اقتصاد» منتشر کرد. به نوشته این سایت، طرح دولت متضمن افزایش 500 درصدی برق،980 درصدی گاز 300 درصدی بنزین و دوهزار درصدی گازوییل است.

تحلیل سایت الف از تصمیم دولت برای افزایش چند برابری قیمت برق و سوخت
شوک شدید در انتظار اقتصاد؟
سایت «الف» وابسته به «احمد توکلی» دیروز برخی از ارقام طرح تحول اقتصادی را که پیشتر از سوی بانک مرکزی منتشر شده بود با تیتری تحت عنوان «دولت در پی اعمال شوک شدید به اقتصاد» منتشر کرد.
دولت قصد دارد از سال آینده قیمت گازوئیل را 2000درصد، قیمت بنزین را 300درصد، قیمت گاز طبیعی را 980درصد و قیمت برق را 500درصد افزایش دهد. به گزارش این سایت با روشن‌شدن ابعاد مختلف لایحه هدفمندکردن یارانه‌ها، جزئیات بیشتری از اهداف و آثار این لایحه برای نمایندگان مجلس و محافل اقتصادی روشن می‌شود.بر اساس این لایحه و توضیحاتی که هفته گذشته وزیر نیرو و سخنگوی طرح تحول اقتصادی در مجلس ارائه کرده اند، دولت در اجرای طرح تحول اقتصادی، دو سناریو برای افزایش شدید قیمت برق و سوخت به شرح جدول زیر پیش‌بینی کرده است.
اخبار رسیده از دولت و مجلس حاکی است دولت صرفا بر اجرای سناریوی دوم تاکید دارد و برای تصویب هر چه سریع‌تر این لایحه، به شدت اصرار دارد.از سوی دیگر از کمیسیون‌های مجلس خبر می رسد بسیاری از نمایندگان درباره آثار و عواقب اجرای این لایحه سوالات و نگرانی‌های جدی دارند و معتقدند، افزایش قیمت برق و سوخت برای مصارف تولیدی، قیمت‌ تمام‌شده کالاهای ایرانی را به شدت افزایش می‌دهد و به ورشکستگی تولیدکنندگان ایرانی و غیراقتصادی شدن تولید در کشور منجر خواهد شد. نمایندگان دولت معتقدند با پرداخت یارانه نقدی، آثار افزایش قیمت‌ها بر زندگی و معیشت مردم را جبران خواهند کرد.
برخی نمایندگان مجلس درباره آثار «تورم انتظاری» نیز سوال و نگرانی دارند و معتقدند در صورت افزایش شدید قیمت‌ها، شایعات و انتظارات تورمی در بازار، موج غیرقابل مهار و فراگیری از افزایش قیمت‌ها ایجاد خواهد کرد. نمایندگان دولت در پاسخ به این نگرانی اظهار می‌دارند چون تورم انتظاری قابل محاسبه نیست، این فاکتور را از محاسبات خود حذف کرده‌اند.هفته گذشته احمدی‌نژاد، مخالفان لایحه هدفمندکردن یارانه‌ها را دارای انگیزه سیاسی خوانده بود.