ورود یک کاندیدای دیگر به انتخابات

عکس: حمید جانی‌پور

دنیای اقتصاد- هرچه به انتخابات ریاست‌جمهوری دهم نزدیک‌تر می‌شویم روند تحولات در عرصه سیاسی کشور سرعت بیشتری به خود می‌گیرد و کاندیداهای جدیدی وارد عرصه می‌شوند. خسرو نصیری‌زاده، دبیرکل مجمع متخصصین ایران دیروز درحالی طی نشستی خبری از قصد خود برای «حضور مستقل» در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری خبر داد که مهم‌ترین دلیل این حضور را «حمایت از حقوق سیاسی و شهروندی مردم که به عقیده وی دبیران کل احزاب عهده‌دار آن هستند» دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که در آستانه دهه‌ چهارم انقلاب هستیم و گفتمانمان باید پیشرفت و عدالت باشد و نیز آن‌که سند چشم‌انداز ۲۰ ساله و شاخص‌های کمی و کیفی آن باید محقق شود، واجب است دبیر کل یک سازمان سیاسی مانند مجمع متخصصین نیز نقش خود را در این زمینه ایفا کند.

نصیری زاده در بیانیه اعلام نامزدی‌اش که علاوه بر قرائت در نشست خبری دیروز، در اختیار خبرنگاران قرار گرفت برنامه خود برای اداره کشور را بر اساس «توسعه پایدار» اعلام و از تقویت هویت ایرانیان در سراسر دنیا، گسترش مناسبات و تعامل سازنده با کشورهای جهان بر اساس منافع ملی و اصول عزت، ‌حکمت و مصلحت با رویکرد تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها، تلاش برای ارتقای نقش ایران در چارچوب فرآیند جهانی شدن و بهره‌گیری از خرد جمعی و استفاده موثر از کارشناسان و متخصصین در فرآیند تدبیر ملی به عنوان برخی محورهای این برنامه یاد کرد. وی با تشریح سیاست‌های دولت احتمالی‌اش در زمینه سیاست خارجی به ضرورت گفت‌وگوی رودررو با دولتمردان آمریکایی سخن گفت و تصریح کرد: می‌توان با آمریکا نشست و درباره‌ مسائل خاورمیانه بحث و گفت‌وگو کرد، البته ما پیش‌شرط‌هایی مثل عدم ایجاد مانع از سوی آمریکا در راه پیشرفت کشور ما و کنار گذاشتن روحیه افزون‌خواهی آمریکایی‌ها داریم و در عین حال باید شروط آنها را هم ببینیم.

نصیری‌زاده با بیان این که تلاش برای جلب مشارکت و سرمایه‌گذاری خارجی از دیگر برنامه‌های ما است خاطرنشان کرد: گفتمان ما توسعه‌مداری، شعار ما «ایران» و مفهوم آن عبارت است از (الف: اقتدار، ی: یکپارچگی، ر: رفاه، الف: اعتدال، ن: نظارت بر پاسخگویی) دبیرکل مجمع متخصصین در ادامه از کوچک‌سازی دولت و ‌حضور گسترده مردم در فعالیت‌های سیاسی، ‌اقتصادی، ‌اجتماعی که مهم‌ترین پیش‌شرط آن تقویت احزاب و توسعه‌ سیاسی است به عنوان اساس برنامه خود برای اداره حوزه‌های اجتماعی - سیاسی یاد کرد و افزود: این یعنی توسعه سیاسی را به دست احزاب بسپاریم و ارائه توسعه اقتصادی را به دست دولت .

وی همچنین با تاکید بر توانمندسازی و گسترش بخش خصوصی، به برنامه‌هایش در عرصه سیاست داخلی اشاره کرد و گفت: رفع نیازمندی‌های جوانان،‌ استفاده از ابزارهای آموزشی برای برخورد با ناهنجاری‌های فرهنگی، مبارزه با مواد روان‌گردان و مخدر، کاهش نرخ بیکاری به زیر ۱۰درصد، هدفمندکردن یارانه‌ها، گسترش بانک‌های خصوصی با حفظ استقلال بانک مرکزی و اقتصاد تولید محور از مهم‌ترین برنامه‌های ما در این حوزه است. نصیری‌زاده در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر ضرورت نقش‌آفرینی بهتر بانوان در عرصه اداره کشور تصریح کرد: در صورتی که پیروز شویم سهم بانوان را در دولت آینده افزایش خواهیم داد حتی تا سطح معاون اول.

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به این‌که مستقل وارد انتخابات می‌شوید احتمال موفقیت خود را چقدر می‌دانید؟ گفت: دیدیم که آقای احمدی‌نژاد مورد حمایت هیچ‌یک از جناح‌ها نبود و در نظرسنجی‌ها کمترین شانس را داشت، اما پیروز شد. باید بگویم ما برای افزایش رقابت انتخاباتی وارد شده‌ایم و این را قبول ندارم که در کشور ما امکان رقابت وجود ندارد. ما باید نتیجه انتخابات را به رسمیت بشناسیم و فضای رقابتی انتخابات را پس از آن به فضای تعاملی تبدیل کنیم. دبیر کل مجمع متخصصین هم‌چنین در پاسخ به این پرسش که با چه کسی رقابت خواهید کرد و به سود چه کسی کنار می‌روید؟ گفت: رقیب من با توجه به این که به اصلاحات اساسی معتقدم آقای خاتمی است. وی تصریح کرد: سعی می‌کنیم با حضور آقای خاتمی در صورت این که تصمیم ایشان برای حضور قطعی شود و آقای کروبی فضای رقابتی انتخاباتی خوبی را در جامعه ایجاد کنیم، اما انتخاب نهایی با مردم است.