دعوت از ایران برای مشارکت در گفت‌وگوهای خاورمیانه

باراک اوباما اظهار کرد که قصد دارد سوریه و ایران را در مذاکرات مربوط به خاورمیانه وارد سازد.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه السفیر چاپ لبنان، رییس‌جمهور منتخب آمریکا در گفت‌وگو با شبکه‌ سی‌بی‌اس نیوز با بیان اینکه دولتش در نظر دارد تا در همان روز اول شروع ریاست جمهوری حل و فصل اوضاع خاورمیانه اقدام کند، گفت‌: در کنار این مساله تصمیم بر آن است تا سوریه و ایران هم در این مذاکرات شرکت داده شوند. وی ادامه داد: در مذاکرات سوریه را شرکت خواهیم داد و باید ایران را به شیوه‌ای که قبلا آن را در پیش نگرفته بودیم شرکت دهیم. ما باید این نتیجه صریح را به دست بیاوریم که امنیت اسراییل برتر از هر چیزی خواهد بود هم‌چنین ما باید به ایجاد دو دولت بپردازیم به گونه‌ای که مردم بتوانند در صلح و آرامش در کنار یکدیگر زندگی کنند.

اوباما پیش از این نیز در گفت‌‏وگو با شبکه خبری «ای‌‏بی‌‏سی» گفته بود که دولت جدید آمریکا رویکردی جدید در قبال ایران پیش می‌‏گیرد که ضمن تاکید بر لزوم احترام به مردم این کشور، بیانگر انتظارات ایالات متحده از مقام‌‏های تهران است.

اوباما ‌‏در باره پیشبرد روابط با تهران اظهار کرده بود: «رویکردی جدید در قبال ایران اتخاذ می‌‏کنیم. معتقدم که تعامل نقطه‌‏ای برای شروع است.»

سوزان رایس، منتخب باراک اوباما برای دریافت سمت نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، با متهم کردن ایران به تلاش برای تولید سلاح هسته‌ای، گفت: شورای امنیت باید تلاش‌هایش را برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای تشدید کند.

بلومبرگ گزارش داد: سوزان رایس که از سوی باراک اوباما، رییس‌جمهور منتخب آمریکا برای پست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل نامزد شده است، در جلسه‌ استماعی که برای تایید وی در سنا برگزار شد، مدعی شد: تلاش‌های بین‌المللی تا به امروز از پیشرفت باز نایستاده است ولی ما با تهدیدی بسیار جدی برای امنیت ملی‌مان و امنیت ملی اسراییل روبه‌رو شده‌ایم.

رایس ۴۴ ساله در برابر کمیته‌ روابط خارجی سنا در اظهاراتی مداخله‌جویانه با بیان این که به تحریم‌های سخت‌تری علیه ایران نیاز است گفت که اوباما دیپلماسی مستقیم و قاطع به همراه تحریم‌های افزایش یافته و فشار را برای تغییر مسیر ایران خواستار است.

در همین حال، هاوارد برمن رییس کمیته‌ امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفته است: در صورتی که آمریکا نتواند روسیه را به افزایش فشار علیه ایران ترغیب کند، بعید است تهران فعالیت‌های حساس هسته‌ای‌اش را کنار بگذارد.

رییس کمیته‌ امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا به خبرگزاری رویتر اظهار کرده است که دولت بوش با خشمگین کردن مسکو با طرح‌هایی که برای استقرار سپر دفاع موشکی در اروپا دارد، تلاش‌های خود برای جلب توجهات بین‌المللی به برنامه‌ هسته‌ای ایران را تحلیل برد. ما برای داشتن یک استراتژی موثر در قبال ایران به روسیه به عنوان یک شریک نیاز داریم.