مشاور شهردار تهران در امور سلامت مطرح کرد:
استقبال سازمانهای فعال حوزه سلامت از تجربههای شهرداری
مشاور شهردار تهران در امور سلامت گفت: پنجاهمین جلسه کمیته مطالعات راهبردی بهداشت و سلامت شهری با موضوع شاخصهای کلان برنامه توسعه کشور روز گذشته با حضور استادان و مدیران حوزه سلامت شهرداری تهران برگزار شد.
دکتر محمد مهدی گلمکانی در گفتوگو با خبرنگار سما با بیان این مطلب اظهار داشت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و ابلاغیه برنامه پنجم توسعه کشور، تجربههای شهرداری تهران درشاخصهای سلامت بعد از نقد و بررسی مورد استقبال سازمانها و مراکز فعال در عرصه سلامت قرار گرفت.
مشاور شهردار تهران در امور سلامت گزارش نهایی اجرای طرح سنجش عدالت در سلامت شهر را از دیگر موضوعات بررسی شده در این جلسه ذکر کرد و افزود: در این پروژه که بهصورت بینالمللی و با همکاری سازمان بهداشت جهانی به اجرا در آمده، به شناسایی نابرابریهای بخش سلامت پرداخته و شاخصهای سلامت به تفکیک ۲۲ منطقه شهر تهران مورد استفاده قرار میگیرد. گلمکانی تصریح کرد: طی برگزاری کارگاههایی، تجربه سنجش عدالت در شهر به چهار کلانشهر کشور و شهرهای پنج کشور که به عنوان نمونه انتخاب شدهاند، منتقل شده است. مشاور شهردار تهران، جامعه ایمن و محله دوستدار کودک را از دیگر پروژههای در حال اجرا توسط این کمیته برشمرد و اظهار داشت: با همکاری دانشگاه سوئد، منطقه ۲۲ تهران به عنوان نمونه برای اجرای این طرح و پیاده سازی شاخصهای حوزه سلامت انتخاب شد و در حال حاضر به مناطق ۴، ۵، ۲۰ و ۲۱ نیز هدایت شده است. گلمکانی در خصوص طرح محله دوستدار کودک که از ۵ ماه پیش با همکاری یونیسف به اجرا درآمده نیز گفت: دراین طرح تمامی مطالعاتی که تاکنون برای بخش رشد استاندارد یک کودک ایرانی انجام شده با نگاه محله محوری، در منطقه ۱۲ تهران آغاز کردهایم. وی ادامه داد: در این مدل، متخصصان سلامت کودکان با همکاری سایر متخصصان، شاخصهای مربوط به رشد کودک از دوران جنینی تا سن ۱۴ سالگی را مورد بررسی قرار داده و خانوادهها و نهادهای موثر بر رشد کودکان را بر این اساس مورد آموزش قرار خواهند داد.
مشاور شهردار تهران به دیگر طرحهای در حال اجرا در حوزه سلامت اشاره کرد و بیان داشت: نظام جامع آموزش سلامت در تهران، وضعیت سبد غذایی خانوار در شهر تهران، تهران عاری از چاقی، ایمنی در کارگاههای ساختمانی، سرمایه اجتماعی شهر تهران و... از جمله طرحها و برنامههایی است که کمیته مطالعات راهبردی شهر تهران نظارت دقیقی بر اجرای آن دارد.
گلمکانی افزود: همچنین کمیته در حال تدوین برنامهای منسجم براساس نیازهای مطالعاتی سلامت شهر تهران است که برای اجرایی نمودن آنها از همکاری مداوم نخبگان و محققان این حوزه استفاده خواهد کرد.
ارسال نظر