دستگیری چهار متهم براندازی نرم

عکس: ایسنا

‌افراد بازداشت شده از طریق جذب نیرو در ایران و اعزام آنها به کشورهای مختلف برنامه براندازی نرم را پیگیری می‌کردند

دنیای اقتصاد- سخنگوی قوه قضائیه روز گذشته از تلاش برخی افراد برای براندازی نرم و بازداشت چهار نفر تبعه ایرانی به این اتهام خبر داد که اکنون در انتظار صدور احکام خود به‌سر می‌برند. علیرضا جمشیدی که در نشست هفتگی خود با خبرنگاران سخن می‌گفت با اشاره به سیاست‌های آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری جورج بوش، گفت: متاسفانه هر روز شاهد افتضاحاتی از سوی دولت بوش هستیم که یکی از این موارد در ایران، فعالیت شبکه براندازی نرم است که متهمانش، دستگیر و پرونده در شرف صدور رای نهایی است.وی با اعلام انهدام و دستگیری اعضای باند براندازی نرم، افزود: این شبکه‌ براندازی نرم با بودجه دولت آمریکا و هدایت دولت بوش در ایران شروع به فعالیت کرده بود. اعضای این شبکه به طرق مختلف در کشور اقدام می‌کردند و بودجه‌ای را که در مجلس آمریکا به تصویب می‌رسید و گاها به صورت مشخص از سوی وزارت خارجه و سازمان سیا هدایت می‌شد، در جهت براندازی نرم به کار می‌بستند. جمشیدی با بیان این که متهمان این پرونده چهار نفر بودند که با استناد به ماده ۵۰۸ قانون مجازات اسلامی، متهم به براندازی نرم هستند، افزود: چهار متهم دستگیرشده که تبعه‌ ایرانی هستند و در تهران بازداشت شده‌اند، از طریق جذب نیرو در ایران، آموزش، ارتباط و اتصال افراد و اعزام آنها به کشورهای مختلف اقدام به براندازی می‌کردند، اما کارهای تخریبی انجام نداده‌اند.وی ادامه داد: بوش در روزهای پایانی بهتر است به آیینه نگاه کند و ببیند چه مسائلی را به کشورهای مختلف تحمیل کرده است که امیدواریم درس عبرتی برای دولت‌های آینده باشد.اشاره سخنگوی قوه قضائیه به مصاحبه اخیر بوش در یکی از شبکه‌های تلویزیونی آمریکایی است که گفته بود وقتی به آیینه نگاه می‌کنم به خودم افتخار می‌کنم. سخنگوی قوه قضائیه در شرایطی از بازداشت چند نفر به اتهام براندازی نرم خبر داده است که سال گذشته هم ‌هاله اسفندیاری مدیر بخش خاورمیانه مرکز مطالعاتی «وودرو ویلسون» آمریکا، کیان تاجبخش و علی شاکری همزمان با رامین جهانبگلو به عنوان افرادی که در راستای براندازی نرم فعالیت کرده بودند، بازداشت شدند. اتهامات این افراد مربوط به فعالیت و همکاری با بنیاد جورج سوروس در آمریکا بود که به گفته مسوولان در راستای اهداف براندازانه ایالات متحده آمریکا به جذب و سازماندهی افراد در کشورهای خاورمیانه می‌پردازد. تیرماه سال گذشته هم برنامه‌ای در تشریح فعالیت‌های جاسوسی و براندازانه این افراد از صداوسیما پخش شد. در این برنامه که با عنوان «به اسم دموکراسی» به نمایش در می‌آمد و پخش آن با واکنش‌های متفاوتی مواجه شد افرادی از جمله رامین جهانبگلو،‌ هاله اسفندیاری و کیان تاجبخش به اشتباهات خود در نوع برقراری رابطه با بیگانگان اعتراف کرده و از نقشه‌های آنان برای براندازی سخن می‌گفتند. این پرونده، اما با گذشت چندین ماه با آزادی تمامی متهمان آن که به تدریج صورت گرفت، پایان یافت تا چندی پیش که یک وبلاگ نویس مشهور در بازگشت به ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و بار دیگر این موضوع مطرح شد. حسین درخشان که پیش از خروج از ایران با چند روزنامه به عنوان مدیر فنی و نویسنده همکاری می‌کرد بر اساس اعلام سخنگوی دستگاه قضایی پس از بازگشت به ایران دستگیر شده و هم اکنون در زندان به سر می‌برد. اتهامات وی جرایم امنیتی اعلام شده است و سخنگوی قوه قضائیه دیروز گفت: پرونده‌ وی در مرحله‌ تحقیقات مقدماتی است.

تایید بازداشت چند دانشجو

سخنگوی قوه‌ قضائیه در این نشست همچنین درباره‌ پرونده‌ دستگیری تعدادی از دانشجویان در شیراز گفت: چند نفر از دانشجویان به اتهام افترا و توهین دستگیر شده‌اند که در دادگستری شیراز پرونده تشکیل شده و برای چهار نفر قرار وثیقه صادر شده که به دلیل عجز از تودیع وثیقه، در بازداشت هستند و یک نفر نیز بازداشت موقت شده است.

اجرای مجازات رجم دو مرد در مشهد

وی همچنین درباره اجرای سه مورد رجم در مشهد گفت: مجازات رجم دو مرد به اتهام زنای محصنه اجرا شده که به گفته‌ دادستان مشهد این افراد جرایم مختلفی حتی قتل نیز مرتکب شده‌اند که با توجه به فرار یکی از آنها، رجم برای او اجرا نشده است. سخنگوی قوه قضائیه درباره‌ توقف اجرای حکم رجم از سوی رییس قوه قضائیه با توجه به احکام صادره در مشهد، تصریح کرد: رییس قوه قضائیه از آنجایی که در لایحه‌ جدید تمهیداتی برای محدودیت مجازات رجم پیش‌بینی شده توصیه‌هایی داشتند، اما قضات به صرف توصیه رییس قوه با توجه به استقلال‌شان تا زمانی که قانون مدون به تصویب برسد، نمی‌توانند عمل کنند.

تعطیلی موقت کانون مدافعان

جمشیدی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره عدم رسیدگی به شکایات مطروحه از سوی شیرین عبادی در دادگستری، افزود: این شکایات در حال رسیدگی است و از طرف دیگر دو یا سه بحث مختلفی داشته که با توجه به ماده‌ ۱۰ قانون احزاب دفتر کانون مدافعان حقوق بشر مجوز برای فعالیت نداشته که این دفتر به صورت موقت تعطیل شده تا ایشان مجوز دریافت کند. وی گفت: ‌بحث دیگر اتهام فرار مالیاتی شیرین عبادی است که تمام مشاغل باید مالیات پرداخت کنند که وکلا نیز شامل این مساله می‌شود که وزارت اقتصاد این موضوع را دنبال می‌کند و قوه قضائیه در این خصوص اقدامی انجام نداده است. سخنگوی قوه قضائیه با تاکید بر این‌که دفتر وکالت شیرین عبادی مفتوح است و مشکلی ندارد، خاطرنشان کرد:‌ شکایات متعدد وی در دادگستری در حال پیگیری است.