نامه متکی به کشورهای اسلامی
وزیرامورخارجه گفت: من امروز به وزرای خارجه برخی کشورهای اسلامی که متاسفانه با رژیمصهیونیستی رابطه دارند، نامهای ارسال کردم تا بتوانیم ارتباطات سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی را با رژیمصهیونیستی قطع کنیم. به گزارش خبرگزاری ایلنا، منوچهرمتکی وزیر خارجه در نوزدهمین نشست شورای برنامهریزی منطقهای اکو در جمع خبرنگاران با اشاره به نامه خود به وزرای خارجه کشورهای اسلامی اظهار کرد: در این نامه با اشاره به اقدامات برخی کشورهای مهم اسلامی و غیراسلامی مانند بولیوری، موریتانی و ونزوئلا از همتایانم در کشورهای اسلامی خواستهام روابط خود را با رژیمصهیونیستی قطع کنند.
وی با بیان اینکه یکی از این کشورها اعلام کردهاست که اگر بقیه اقدام کنند ما همین دفتر تجاری را هم که داریم تعطیل خواهیم کرد، افزود: ما فکر میکنیم که این هم بخش دیگری از اقدامی است که در کشورهای اسلامی باید صورت گیرد.
وزیر امور خارجه در خصوص تعطیلشدن دفاتر شرکتهای وابسته به صهیونیستها در ایران، گفت: وزارت بازرگانی لایحهای تنظیم کرده و کمیته اجرایی را در این خصوص برای پیگیری تشکیل داده است و شرکتهای وابسته به رژیمصهیونیستی را رصد میکند، اطلاعات خوبی در این زمینه جمعآوری شده است و بعد از نهایی شدن اعلام خواهیم کرد.
متکی در خصوص قطعنامه شورای امنیت در مورد مساله غزه گفت: قطعنامه صادرشده نقصهای زیادی دارد که مهمترین آن دیرهنگام بودن آن است. قطعنامهای که میتوان در فاصله یک تا دو روز بعد از بحران صادر شود با ۱۴روز تاخیر به تصویب اعضای شورای امنیت رسید. شورای امنیت میبایست این تجاوزها را محکوم کند، اما متاسفانه بسیار کلی از این قضیه عبور کرده است.
تاکید تهران بر مشارکت اعضای اکو
همچنین وزیر خارجه در این نشست گفت: کشورهای بحرانزده غربی برای رهایی از بحران اقتصادی از قربانی کردن کشورهای ضعیفتر ابایی نداشته و قطعا در این رهگذر قربانی اصلی کشورهای در حال توسعه خواهند بود.
متکی، با اشاره به بحران غزه و همچنین بحران اقتصاد جهانی گفت: بدون تردید مقابله با چنین شرایطی از طریق مشارکت جمعی، بهتر و مطلوبتر به ثمر مینشیند تا رفتارهای انفرادی، به خصوص اگر باور داشته باشیم که کشورهای بحرانزده غربی در جهت رهایی از این بحران از قربانی کردن کشورهای ضعیفتر ابایی نداشته و قطعا در این رهگذر قربانی اصلی کشورهای در حال توسعه خواهند بود. بنابراین اتفاق و همیاری کشورها قوت و قدرت لازم را به آنها برای مقابله با چنین اقداماتی خواهد داد. ما کشورهای عضو اکو نیز با تجمیع ظرفیتها و امکانات به خوبی قادر به مقابله با آثار سوء بحران اقتصادی جهان خواهیم بود.
متکی افزود: موضوع قابل توجه در ارتباط با توسعه تجارت، مشارکت فعال بخش خصوصی منطقه در فعالیتهای اقتصادی است. این موضوع همواره مورد تاکید اجلاسهای مختلف قرار گرفته، ولی توفیقات حاصله در این زمینه با انتظارات ما فاصله زیادی داشته است. مشارکت فعال بخش خصوصی نیازمند ایجاد بسترهای لازم توسط دولتها و ایجاد تشکیلات ویژهای برای همفکری و ارتباط مستمر بین بخشهای خصوصی کشورهای عضو است.
خوشبختانه اتاق بازرگانی اکو به عنوان باشگاه بازرگانان و فعالان اقتصادی کشورهای عضو در چارچوب سازمان از سالها قبل ایجاد شده و فعالیتهای خوبی نیز داشته است که به نظر میرسد در صورتی که اتاق اکو تحرک بیشتری از خود نشان دهد، میتواند
نقش سودمندتری در توسعه تجارت درون منطقهای ایفا کند.
وزیر خارجه همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: منطقه اکو با موقعیت جغرافیایی ویژه و یکپارچگی فرهنگی و اشتراکات تاریخی و وجود منابع و ذخایر سرشار طبیعی بالقوه، توانایی تبدیل شدن به یک قطب مهم اقتصادی برای ایفای نقش شایسته در اقتصاد و تجارت بینالمللی را دارا است.
بالفعل کردن ظرفیتها و استعدادهای منطقه مستلزم همفکری، اتخاذ تفکر منطقهای و هماهنگ کردن طرحهای ملی در راستای همکاری منطقهای است.
ارسال نظر