کاهش ۷درصدی نرخ پاییزه بیکاری
به گزارش «ایلنا»، مرکز آمار ایران اعلام کرد، براساس این نتایج میزان بیکاری در سه ماهه سوم امسال «پاییز» نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ دهم و نسبت به فصل تابستان امسال هفت دهمدرصد کاهش یافته است.
نتایج طرح آمارگیری از نیروی کار در پاییز ۱۳۸۷ منتشر شد.
به گزارش «ایلنا»، مرکز آمار ایران اعلام کرد، براساس این نتایج میزان بیکاری در سه ماهه سوم امسال «پاییز» نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ دهم و نسبت به فصل تابستان امسال هفت دهمدرصد کاهش یافته است. این در حالی است که وزیر کار و امور اجتماعی در مصاحبههای اخیر خود به صراحت از افزایش نرخ بیکاری و دو رقمی شدن آن در کشور طی سال جاری خبر داده است و اعلام کرد که نرخ بیکاری تا پایان سال باز هم افزایش خواهد یافت.
بر اساس گزارش اخیر مرکز آمار ایران، بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۰ ساله و بیشتر نشان میدهد که در فصل پاییز ۵/۹درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار) بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به پاییز سال گذشته ۲/۰ و نسبت به فصل تابستان سالجاری ۷/۰درصد کاهش یافته است.در پاییز ۱۳۸۷، ۹/۳۶درصد جمعیت در سن کار (۱۰ ساله و بیشتر) از نظر اقتصادی فعال بودهاند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از کاهش ۷/۲درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه سال قبل و کاهش۱/۱درصدی نسبت به فصل گذشته است.
نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله حاکی از آن است که در فصل پاییز ۵/۲۱درصد از فعالان این گروه سنی بیکار بودهاند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله، نشان میدهد که این نرخ نسبت به پاییز سال گذشته ۲/۰درصد و نسبت به فصل گذشته، ۶/۱درصد کاهش یافته است.نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله حاکی از آن است که در فصل پاییز ۱۹/۰درصد از فعالان این گروه سنی بیکار بودهاند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله، نشان میدهد این نرخ نسبت به پاییز سال گذشته ۱/۰درصد و نسبت به فصل گذشته، ۵/۱درصد کاهش یافته است.بررسیهای انجام شده نشان میدهد استانهای لرستان با ۹/۱۶درصد و کهکیلویه و بویراحمد با ۲/۱۵درصد بالاترین نرخهای بیکاری و استانهای آذربایجان شرقی با ۲/۶درصد و مازندران با ۳/۶درصد کمترین نرخهای بیکاری را در پاییز ۱۳۸۷ به خود اختصاص دادهاند. بررسی سهم اشتغال ناقص نشان میدهد که در فصل پاییز ۶/۸درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر و…) کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بودهاند.
ارسال نظر