بازگشت لاریجانی از سفر سوریه و اردن

رییس مجلس شورای اسلامی که برای پیگیری قطعنامه نوامبر ۲۰۰۸ مجمع مجالس آسیایی (APA) در رابطه با فلسطین از هفته گذشته به سوریه سفر کرده بود، پس از رایزنی با همتایان خود در کشورهای لبنان و اردن روزگذشته به تهران بازگشت. علی لاریجانی که برای شرکت در نشست تروئیکای مجالس آسیایی با همتایان خود از سوریه و اندونزی عازم دمشق شده بود، برای تحقق قطعنامه نوامبر APA عازم کشورهای همسایه فلسطین شدند تا برای حل بحران غزه چاره‌اندیشی کنند.

اردن اما مقصد نهایی تروئیکای APA بود و سران مجلس ایران، سوریه، اندونزی و لبنان که در ادامه سفر به گروه تروئیکا ملحق شده بود، با رییس مجلس اردن دیدار و گفت‌وگو کردند. در این نشست لاریجانی پیشنهاد کرد نامه‌ای با امضای روسای تروئیکای مجالس آسیایی و رییس مجلس اردن خطاب به بین المجالس اروپایی و همچنین نامه‌ای به پارلمان آمریکای لاتین نوشته شود تا بخش‌های دیگر دنیا نیز درگیر این مساله شوند.

رییس مجلس اردن نیز با بیان این که تاکنون یکصد کاروان به غزه فرستاده شده است گفت که اردن محور امن ارسال امکانات برای غزه محسوب می‌شود.

رییس مجلس اما قبل از عزیمت به سمت تهران در فرودگاه اردن و در جمع خبرنگاران به این موضوع اشاره کرد و گفت که اردن مسیری که برای کمک به مردم غزه با همکاری صلیب سرخ تهیه کرده‌اند و همکاری‌هایی که با مردم فلسطین دارند را تشریح کرد. وی سپس به نامه‌ تروئیکا به رییس جمهور مصر اشاره کرد و گفت که در شرایط فعلی لازم است گذرگاه رفح باز شود. وی درباره قطعنامه شورای امنیت نیز گفت که مساله مهم در این قطعنامه این است که طرف اصلی این موضوع مردم غزه و حماس هستند و آنها باید در مورد این تصمیم‌گیری و قطعنامه نظر بدهند، اما ظاهرا آنچه که ما دیدیم نقص اولیه دارد زیرا با مشاوره به طرف اصلی صورت نگرفته است.

لاریجانی پس از بازگشت به تهران مورد استقبال محمدرضا باهنر، نایب رییس دوم مجلس قرار گرفت و در تشریح سفر خود با بیان اینکه در نشستی که تروئیکا در دمشق داشته است در مورد غزه و نحوه کمک رسانی به مردم غزه بحث شد، گفت: در این نشست قرار شد کشورهای آسیایی که می‌خواهند، سهمیه‌ای را برای کمک به مردم غزه در نظر بگیرند تا به مردم این کشور این کمک‌ها داده شود. لاریجانی با اشاره به بیانیه‌ صادر شده در این نشست تروئیکا گفت: یکی از بندهای این بیانیه آن است که از مجالس آسیایی خواسته شده تا اگر گروه دوستی با رژیم صهیونیستی اسرائیل دارند آن را متوقف کنند که البته در کشورهای منطقه چنین گروهی زیاد نیست. همچنین قرار شد با برخی کشورهای موثر همسایه فلسطین دیدارهایی صورت گیرد.وی با بیان این‌که دیدارهای ما همزمان بود با تصویب قطعنامه برای غزه در نیویورک، گفت: در سفر به لبنان دیدارهای خوبی با نبیه‌بری رییس مجلس لبنان و همچنین با نخست‌وزیر و رییس‌جمهور این کشور داشتیم که در جلسه دیدار با رییس مجلس تصمیم گرفته شد با پارلمان اروپا و همچنین دبیر کل سازمان ملل ارتباط برقرار شود به همین منظور دو نامه با چهار امضای روسای مجالس تروئیکا و لبنان امضا و برای آنها ارسال شد. رییس مجلس شورای اسلامی، با اشاره به دیدارش با رییس مجلس اردن در سفری که روز گذشته از لبنان به این کشور انجام شد، گفت: در آن دیدار هم پیشنهاد شد که با پارلمان کشور آمریکای لاتین و همچنین بین‌المجالس عام که در ژنو است ارتباط برقرار شود و نامه‌ای هم به آنها ارسال شد.

همچنین قرار است چهارشنبه هفته جاری رییس مجلس در اجلاس بین‌المجالس اسلامی که در کشور ترکیه برگزار می‌شود، شرکت کند.