پیشنهاد ایران برای رفع بحران غزه

دنیای اقتصاد - محکومیت گسترده و جدی اقدام‌های رژیم صهیونیستی توسط کلیه دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی، برگزاری نشست‌‌های فوق‌العاده سازمان ملل و تصویب قطعنامه‌های جدی به منظور رسیدگی به جنایات غزه از جمله پیشنهادات ایران برای رفع بحران غزه است که دیروز توسط منوچهر متکی وزیر خارجه ایران در جمع سفیران و رییسان نمایندگی‌‌های خارجی مقیم تهران ارائه شد. به گفته متکی، همچنین جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد برگزاری اجلاس اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل و تحرک جدی اتحادیه‌ عرب و اتخاذ تصمیمات قاطع برای برخورد با این رژیم را مطرح می‌کند. برگزاری نشست فوق‌العاده سازمان کنفرانس اسلامی‌‌، بررسی راهکارهای قضایی بین‌‌المللی برای محاکمه‌ سران رژیم صهیونیستی، فعال‌تر شدن سازمان‌های بشردوستانه از قبیل صلیب سرخ و هلال احمر برای کمک به مردم غزه و تصویب برگزاری نشست فوق‌العاده شورای حقوق بشر سازمان ملل از جمله‌ دیگر پیشنهاداتی بود که متکی مطرح کرد. به گزارش ایسنا، وزیر خارجه گفت: سران رژیم صهیونیستی آرزوی ترک مقاومت توسط مردم فلسطین را که ۶۰ سال است برای دستیابی به حقوق حقه و اولیه‌شان صورت گرفته است به گور خواهند برد.

وی گفت: دو سال قبل، پس از تجاوز این رژیم به لبنان، جنایات این رژیم و اقدامات آن را به همگان متذکر شدیم. اما کسانی که سرمست از باده‌ غرور و بعضا مطلع نسبت به طراحی‌های انجام شده توسط این رژیم بودند می‌گفتند که مقاومت اسلامی ماجراجویی می‌کند. متکی جامعه‌ جهانی را امروز در برابر دو گزینه‌ حمایت از حق و ملت فلسطین و حمایت از رژیم صهیونیستی توصیف کرد و گفت: امروز همگان در برابر دو گزینه هستند؛ گزینه‌ اول حمایت از حق و ملت فلسطین و آرمان‌های آن است که در این شرایط دشوار با عنوان وظیفه‌ انسانی و دینی تلقی می‌شود و باید در توقف این حملات و جنایات و رسیدگی به مجروحین اقداماتی به عمل آید. وی افزود: اگر این راه را انتخاب نکنیم تنها گزینه‌ باقی مانده حمایت از رژیم صهیونیستی است که دعوت به این جلسه برای دعوت به انتخاب گزینه‌ اول و همراهی با مردم فلسطین است. وزیر امور خارجه‌ کشورمان با اشاره به آمار جنایات رژیم صهیونیستی که از روز شنبه ۲۷ دسامبر که با حملات گسترده هوایی به مناطق مختلف غزه آغاز شده است خاطر نشان کرد: بنا بر آخرین آمار بیش از ۳۵۰ تن به شهادت رسیده‌اند و بیش از ۱۶۵۰ نفر مجروح شدند که حال ۱۳۰۰ نفر وخیم است. وی ادامه داد:‌ ایران از بدو تهاجم نظامی ارتش رژیم صهیونیستی مجموعه اقدامات سیاسی و دیپلماتیک را در راستای بسیج افکار عمومی و تحرک کشورهای مختلف و به ویژه جهان اسلام آغاز کرده است. به گفته‌ متکی، در تهاجم هوایی ارتش رژیم صهیونیستی نه تنها مقرهای اداری دولت منتخب و دموکراتیک فلسطین و مقرهای گروه‌های مقاومت مورد حمله قرار گرفته بلکه اماکن مسکونی نیز آماج این حملات بوده است. وی خاطرنشان کرد: ابعاد تجاوز به مناطق مسکونی در تقابل با اهداف اعلام شده‌ این رژیم در مورد توقف حملات موشکی توسط گروه‌های مقاومت است. حملات به غزه پس از محاصره‌ اقتصادی گسترده صورت می‌گیرد و هدف اصلی آن ثابت کردن دولت قانونی حماس است. وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه فشارهای رژیم صهیونیستی بر مردم بی‌گناه غزه بلافاصله پس از استقرار دولت دموکراتیک و مردمی حماس در این منطقه آغاز شده و هدف آن اسقاط این دولت و اجبار آن بر شناسایی رژیم صهیونیستی است تصریح کرد: رژیم اشغالگر که در تحقق خواسته‌ خود از راه اعمال فشار اقتصادی بر مردم غزه ناتوان مانده دست به حملات همه جانبه‌ نظامی زده تا از این راه مقاومت را در هم شکند اما تجربه‌ مقاومت اسلامی در فلسطین و لبنان نشان می‌دهد که این رژیم از این راه به اهداف خود نمی‌رسد.

رییس دستگاه دیپلماسی ایران با یادآوری این نکته که یورش رژیم صهیونیستی به غزه با هدف جبران تجربه‌ تلخ مقابله با حزب‌الله لبنان در جنگ ۳۳ روزه صورت می‌گیرد، خاطر نشان کرد: شکست این رژیم در جنگ ۳۳ روزه، دولت اولمرت را در آستانه سقوط قرار داد و امروز در آخرین روزها اولمرت می‌کوشد از راه در هم شکستن مقاومت فلسطین برگ برنده‌ای برای خود به دست آورد. متکی این اقدام رژیم صهیونیستی را ناقض کلیه اصول و مقررات بین‌المللی و کنوانسیون‌های چهارگانه‌ ژنو توصیف و تصریح کرد: جنایات این رژیم در طول شصت سال گذشته مصداق جنایت علیه بشریت است و بدون تردید باید اقدامات اخیر این رژیم را همانند بسیاری دیگر از وقایع دهشتناک سال‌های اخیر مانند جنایات بوسنی و هرزگوین و روآندا در قالب جنایات بین‌المللی و ژنوساید (نسل‌کشی) طبقه‌بندی کرد. وی خواستار اقدامات جامعه‌ بین‌‌الملل در خصوص جنایات رژیم صهیونیستی و مجازات مباشرین این رژیم در انجام این جنایات شد. متکی با بیان اینکه امروز جهان در بوته آزمایش دیگری است تا حقانیت و بی‌طرفی خود در جنایات بین‌المللی را نشان دهد ادامه داد: امروز بر همگان اثبات می‌شود که آیا فرهنگ بی‌کیفری از جامعه‌ بین‌‌المللی رخت بسته و یا برخی کشورها از نوعی مصونیت در قبال رفتار سبعانه‌ خود برخوردارند و عدالت نسبت به آنها اجرا نمی‌شود. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است توقف جنایات این رژیم اقدام عاجل و یکپارچه مجامع بین‌‌المللی را می طلبد و دولت ایران که همواره حمایت از فلسطین را در دستور کار قرار داده آمادگی دارد با حمایت کشورهای آزادی‌خواه تمام توان خود را برای توقف جنایات در غزه و یافتن مکانیزم عمل کمک‌رساندن به مردم این منطقه و رفع آلام ناشی از تجاوز و مداوای مجروحین به کار گیرد.

درخواست برای نشست شورای حقوق بشر

در نشست بعد از ظهر روز دوشنبه گروه کشورهای اسلامی ژنو که در محل دفتر اروپایی سازمان ملل برگزار شد، علیرضا معیری سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو با محکومیت شدید تجاوزات ددمنشانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه که منجر به شهید و زخمی شدن صدها انسان مظلوم و بی‌گناه ساکن این منطقه و از جمله تعداد زیادی از زنان و کودکان فلسطینی گردید، با مردم فلسطین و به ویژه خانواده‌ شهدای اخیر غزه ابراز همدردی کرد. به گزارش ایسنا، نماینده ایران در سخنان خود ضمن تاکیدبر اینکه تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه پس از محاصره طولانی مدت این منطقه وضعیت دهشتناکی را پدید آورده است، اقدامات رژیم صهیونیستی را نقض فاحش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین‌المللی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت دانست. وی همچنین تاکید کرد، همه شواهد و قرائن حکایت از برنامه‌ای هماهنگ و از پیش تعیین شده از سوی این رژیم در جهت دستیابی به اهداف خاص دارد. نماینده ایران همچنین ضمن انتقاد از سکوت مجامع بین‌المللی تاکید کرد: هرگونه سکوت و بی عملی در قبال این جنایات، رژیم صهیونیستی را به ارتکاب جنایات بیشتر و گسترده‌تر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین تشویق خواهد کرد. از سوی دیگر، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو طی نامه‌ای به مدیر کل این سازمان خواستار محکومیت جنایات رژیم اشغالگر فلسطین و اقدام مناسب برای یاری رساندن به مظلومان فلسطینی شد.