گزارش لاریجانی به مصباح یزدی

دنیای اقتصاد- به دنبال دیدارهای متعددعلی لاریجانی با مراجع عظام روز گذشته رییس مجلس هشتم با آیت الله محمدتقی مصباح یزدی دیدار کرد و طی دیدار خود گزارشی از روندعملکرد ۶‌ماه مجلس هشتم به رییس موسسه آموزش پژوهشی امام خمینی (ره) ارائه کرد‌. اهمیت دیدار لاریجانی با مصباح یزدی در این است که این روحانی به‌عنوان یکی از حامیان اصلی محمود احمدی‌نژاد شناخته می‌شود و وی همواره از کسانی که به احمدی‌نژاد انتقاد وارد می‌کنند، انتقادات سختی به عمل آورده است. در این ملاقات که صبح روز گذشته در محل موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی‌(ره) انجام شد، رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش‌های بیگانگان برای ایجاد نوعی یاس و دامن زدن به اختلافات غیر واقعی در داخل کشور گفت: آنچه که ما در مجلس فکر کردیم می‌تواند این شگردها را تا حدی از بین ببرد، این بود که فضای مودت اسلامی را تا جایی که مقدور است دامن بزنیم و از تشتت فکری و اختلافات پرهیز کنیم؛ کشمکش‌ها را از حالت سیاسی و قبیله‌ای خارج کنیم و کارها را به سمت کار کارشناسی پیش ببریم. وی افزود: ما برای مجلس هشتم یک استراتژی تدوین کردیم و براساس آن اولویت‌هایی را برای هر کمیسیون در نظر گرفتیم که بدانید همه اینها ما را به سند چشم انداز و سیاست‌های کلی نزدیک می‌کند. لاریجانی با بیان این‌که توجه اصلی مجلس هشتم به دو مقوله اقتصاد و فرهنگ است تصریح کرد: اگر ما بتوانیم در داخل کشور توانمندی اقتصادی بوجود آوریم، بسیاری از حیله‌گری‌های دشمن خنثی خواهد شد.

رییس مجلس با اشاره به طرح تحول اقتصادی گفت: مجلس متناسب با این طرح کمیسیون ویژه‌ای را در نظر گرفت که در این زمینه با دولت همکاری کند. نقطه توجه ما این بود که این طرح به یک فشار مضاعف برای مردم تبدیل نشود و تورم ایجاد نکند. وی افزود: این اقدامات کارشناسی و همکاری بین مجلس و دولت همچنان وجود دارد.

لاریجانی با ارائه گزارشی از عملکرد ۶ماهه مجلس هشتم گفت: ما به مسایلی که می‌توانست به سرعت بخش فعالیت‌های اقتصادی کمک کند با نگاه آن را دنبال کردیم و در برخی از قوانین که نیاز به تجدید نظر داشت مثل قانون مجازات، اقداماتی برای ساماندهی به آنها صورت گرفت که خوشبختانه همگرایی در این زمینه در مجلس، دولت و قوه قضاییه خوب است، البته ممکن است تفاوت آرایی هم وجود داشته باشد که بیشتر ریشه کارشناسی دارد. وی خاطرنشان کرد: مجلس هشتم از فعالیت‌های روبنایی پرهیز کرده و کارهایی که اصالت فرهنگی دارد را دنبال می‌کند.در همین حال مصباح یزدی نیز با بیان این که ما باید سعی کنیم اسلام صحیح را درست بشناسیم و جامعه ما بیش از هر چیز به دین شناسان کارآمد نیاز دارد اظهار کرد: خدا را شاکریم که پس از رحلت امام (ره) کسی را به جانشینی ایشان رساند که در میان همه افراد اصلح و اولی بود و خدا را شاکریم که در این سه دهه خدمات بسیار بزرگی برای اسلام و مسلمین انجام گرفته است. وی با اشاره به بخشی از سخنان رییس مجلس شورای اسلامی در باره خطراتی که جمهوری اسلامی ایران را تهدید می‌کند، گفت: این مسائل چیزهای تازه‌ای نیست و ایجاد تفرقه، اهتمام به بد نام کردن افراد و گروه‌ها و مردم را در نا آگاهی قرار دادن از راهبردهای اکثر دشمنان است.

مصباح یزدی افزود: ما توقع نداریم وقتی که یک حکومت اسلامی تشکیل می‌شود از داخل و خارج مورد هجمه واقع نشود و این یک سنت حاکم است که هر روز به یک شکل ظاهر می‌شود و ما نباید از آن هیچ هراسی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: ما باید سعی کنیم اسلام صحیح را درست بشناسیم و درست بشناسانیم و در شناختمان تحت تاثیر امواج قرار نگرفته و دچار کج فهمی نشویم. در پیاده کردن اسلام هم از چیزی نهراسیم و این خط مشی کلی است.

وحدت ملی مهمترین مساله روز کشور

ازجانب دیگر لاریجانی پس از دیدارش با مصباح یزدی به مدرسه فیضیه قم رفت و در جمع مدرسین و طلاب این مدرسه به ایراد سخن پرداخت. او در سخنانش روحانیت را یک سرمایه ملی دانست و تصریح کرد: در تمام تحرکات سیاسی ایران، روحانیت یک محور مهم برای حفظ استقلال آن بوده و مجموعه تحرکات نشان داده است روحانیت مشی دقیق مبتنی بر درک درست نسبت به استقلال کشور دارد. لاریجانی با بیان اینکه آنچه کشور ما را در کوران‌های مختلف حفظ کرده روحانیت بوده است، گفت: اینگونه نیست که دشمنان این ظرفیت سازنده را نشناسند. اگر چه جوهره فکر اسلامی را نمی‌شناسند، اما روحیه آن را که روحانیت است و در مردم نفوذ دارد را می‌بینند. لاریجانی در باره نتایج انتخابات اخیر آمریکا گفت: آمریکایی‌ها می‌خواهند از این فرصت استفاده کرده و کمی رویه کار را تغییر دهند.وی حرکت خبرنگار عراقی در پرتاب کفش به سمت رییس جمهور آمریکا را یک حادثه سمبلیک مهم در دنیا دانست و تاکید کرد: این کفش‌‏پراکنی عمق نفرت این ملت را نسبت به آمریکا نشان داد. وی با تاکید بر اینکه کشور ما بیش از هر زمان دیگر به وحدت احتیاج دارد، خاطرنشان کرد: نباید در کشور به هیچ دلیل تفرقه ایجاد شود و وحدت ملی مهمترین مساله‌ای است که پایداری یک کشور را به وجود می‌آورد.لاریجانی خاطرنشان کرد: اختلاف نظر طبیعی است، اما با هر اختلاف جزئی نباید در صفوف کشور تفرقه ایجاد شود.

وی گفت: سازماندهی وضعیت اقتصاد کشور از نظر مجلس هشتم اهمیت بالایی دارد و ذهن نمایندگان به این سمت متوجه است. اگر طرح‌ها و لوایحی وجود داشته باشد که فشار را به مردم اضافه کند، (مطرح کردن آنها) در شرایط فعلی به لحاظ کارشناسی درست نیست.نماینده قم در مجلس با بیان اینکه «باید رفتارهای تقنینی مجلس را به سمت سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی اصل ۴۴ نزدیک کنیم»، اظهار کرد: فضای فعلی در مجلس فضای کارشناسی و همدلی است، اگر چه ممکن است تفاوت رای وجود داشته باشد.