گزارش - رییس پیشین سازمان مدیریت مطرح کرد
پیشنهاد رفراندوم برای طرح تحول اقتصادی
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی دولت اصلاحات با طرح پیشنهاد رفراندوم برای نظرحواهی از مردم پیرامون اجرای طرح تحول اقتصادی گفت:اگر دولت میخواهد عمل جراحی بکند، باید روشن به مردم بگوید این عمل جراحی چه معایب و محاسنی دارد. دکتر محمد ستاریفر در گفتوگو با ایلنا، با بیان این مطلب افزود: دولت باید راحت به مردم بگوید یک سال نان و تره میخوریم و بعد میرویم نان و کره میخوریم. باید در صدا و سیما بگویند و بعد رفراندوم بگذارند. ۹۰میلیارد دلار کم پولی نیست. پنهان کاری و نگفتن از دردها جز اینکه شائبه سیاسی ایجاد کند، چیز دیگری نیست.
وی ادامه داد: هر سه باری که احمدینژاد در صدا و سیما صحبت کرده، گفته ما میخواهیم به مردم پول پرداخت کنیم. اولین بار است که در شرایط حساس انتخابات و تحریم دنیا و ضعف و... داریم از خرج حرف میزنیم؛ خرج که از کیسه مهمان بود، حاتمطایی شدن آسان بود. منبع کجاست؟ اگر منبع بود، آن موقع میتوان تصمیم گرفت که توزیع بکنیم یا نکنیم. الان منبعی وجود ندارد. وی تاکید کرد: من در مناظره با آقای مصباحی مقدم، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفتم اگر نفت ارزان نمیشد، دولت اینقدر سریع به فکر پر کردن فرم نمیافتاد، چراکه ما نیاز به فرم نداشتیم. ما در تامین اجتماعی، بازنشستگی کشوری، صندوق بهزیستی و کمیته امداد به ۴۶میلیون نفر ماهانه عایدی میدهیم و بقیه اداری هستند. ستاریفر افزود: اگرچه در حال حاضر دولت عنوان میکند که قیمت نفت پایین آمده و منابع موجود نیست، اما دولت میتوانست در اسفندماه و در هنگامی که نفت به ۱۰۰دلار رسید، منابع را فریز و در زمان مقتضی از آن بهرهبرداری کند.رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی دولت اصلاحات ادامه داد: احتمالا دولت در توجیه عدم اجرای طرح تحول میخواهد بگوید ما لایحه را دادیم اما مجلس تصویب نکرد و مردم باید مطالبات خود را از مجلسیان بخواهند، مردم نیز در شهرها و روستاها و... میگویند برویم به اینها رای بدهیم که در دوره بعد پولمان را بدهند. میخواهند مردم را با مجلس طرف کنند.
رییس اسبق سازمان مدیریت و برنامه ریزی افزود: این طرح مطرح شده و مردم در شهر و روستا منتظر ۷۵هزار تومان هستند. دولت بعدی هم هر که باشد پولی ندارد که بدهد، حتی خود اینها هم پول ندارند؛ در نتیجه میخواهند بگویند میخواستیم بدهیم اینها کارشکنی کردند، نگذاشتند که بدهیم. ستاریفر ادامه داد: این کارها باید امکانسنجی دقیق مالی شود، در حالی که مسوولان دولتی دائم مصاحبه میکنند؛ چون مصاحبه بدون هزینه و مالیات است. وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره کاهش شدید قیمت نفت طی ماه های اخیر، به تاثیرات این مساله در بودجه سال آینده پرداخت و گفت: اگر دولت بخواهد در سال آینده کشور را مثل سال ۸۷ اداره کند، حداقل قیمت هر بشکه نفت باید ۱۰۰دلار باشد تا بتوانند یک بودجه قابل قبول ببندند، چرا که ۱۰۰دلار تعارف است و اگر نباشد، قطعا عددسازی صورت میگیرد. وی با اشاره به ضرورت تعیین نفت ۱۰۰دلاری در بودجه تصریح کرد: دولت به دلیل کسری بودجههایی که دارد نتوانسته است لایحه بودجه را تنظیم کند. بودجه از منابع شروع میشود و به مصارف ختم میشود، لذا در حال حاضر برای تنظیم بودجه ۸۷ درگیرند و منابع کم دارند. رییس اسبق سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: آقایان میگویند ما کسری بودجه نداریم و طلبکار هم هستند و با وجودی که وضع نفت خوب بوده، باز هم منابع و مصارف در تعادل نیست و کسری بودجه
در سال آینده قطعی است. ستاریفر تصریح کرد: برای اینکه بتوان کشور را در سطح کیفیت سال ۸۷ اداره کرد باید هر بشکه نفت ۱۰۰دلار بسته شود که البته این غیرممکن است، حالا چگونه میخواهند با ۵دلار کشور را اداره کنند نمیدانم، این هم از اعداد عجیب و غریب است. این مقام سابق اقتصادی خاطرنشان کرد: ذخایر بانک مرکزی ۸۰ تا ۹۰میلیارد دلار است ارزی که دنیا هم با توجه به این ذخایر به ایرانیها کالا و خدمات میدهد. وقتی دولت میگوید ما میتوانیم با نفت ۵دلاری مملکت را اداره کنیم، در صدد است که به این ذخایر دست بزند و از آن استفاده کند و اگر بردارد، چون پشتوانه ما کم میشود، دیگر دنیا به ما اعتماد نمیکند و کالا و خدمات
به ایران نمیدهد. ستاریفر با بیان اینکه دولت با مجوزهای مجلس واردات انجام داده است، گفت: مشخص نیست دولت با ۶۵میلیارد دلار از ذخایر ارزی چه کرده است، چرا که این رقم در منابع ارزی گم است، به هر حال باید حداقل ۵۵میلیارد دلار در حساب ذخیره ارزی پول باشد.
ارسال نظر