فشارهای افزایشی و کاهشی همزمان شد
التهاب شدید در بازار نفت
دنیای اقتصاد- در حالی که در روز پنجشنبه به دلیل زمزمههای مبنی بر احتمال کاهش عرضه نفت در آینده نزدیک، قیمت نفت، رو به صعود گذاشته و حتی به ۴۸دلار نیز نزدیک شده بود، در روز جمعه، به دنبال سقوط بازارهای سهام تحت تاثیر منتفی شدن کمک دولتی به خودروسازان آمریکا، قیمت نفت در مسیر بازگشت قرار گرفت و نفت سبک آمریکا که گرانترین نفت بازار محسوب میشود، به مرز ۴۴دلار کاهش یافت.
درحالیکه عوامل موقتی نفت را به بالا میکشند عواملی پایدارتر آن را به پایین میکشاند
دنیای اقتصاد- در حالی که در روز پنجشنبه به دلیل زمزمههای مبنی بر احتمال کاهش عرضه نفت در آینده نزدیک، قیمت نفت، رو به صعود گذاشته و حتی به ۴۸دلار نیز نزدیک شده بود، در روز جمعه، به دنبال سقوط بازارهای سهام تحت تاثیر منتفی شدن کمک دولتی به خودروسازان آمریکا، قیمت نفت در مسیر بازگشت قرار گرفت و نفت سبک آمریکا که گرانترین نفت بازار محسوب میشود، به مرز ۴۴دلار کاهش یافت. از سرگیری سقوط در بازار نفت به دنبال عدم موافقت با کمک دولتی به خودروسازان در آستانه ورشکستگی آمریکا اتفاق افتاد که باعث سقوط بازارهای سهام شد. معتبرترین شبکههای تحلیلی بازار نفت اعتقاد دارند که به دلیل تعمیق رکود جهانی در سال ۲۰۰۹ که قابل پیشبینی است، قیمت نفت در سال آینده به سطح ۲۰ تا ۲۵دلار کاهش خواهد یافت. به این ترتیب به نظر میرسد عوامل افزایشی در بازار نفت عمدتا موقتی و عوامل کاهشی پایدار و ماندگار هستند، چرا که به اوضاع عمومی اقتصاد جهانی مربوط میشوند که باعث کاهش شدید تقاضای نفت در سال آینده خواهد شد و به همین دلیل در پیشبینی از اوضاع آینده بازار نفت، باید عمدتا به این عوامل تکیه کرد. دیروز منابع خبری از دو گزارش معتبر بینالمللی سخن گفتند که بر اساس آنها پیشبینی شده است تقاضای جهانی نفت در سال آینده کاهش یابد و رکورد کاهش تقاضا در دورهای به درازای ۳۰سال اخیر ثبت شود. وزارت انرژی آمریکا نیز پیشبینی کرده است که پایینترین میزان تقاضا برای نفت در آمریکا طی ۱۱ سال اخیر، همین سال ۲۰۰۹ باشد که به زودی از راه میرسد. در برخی از گزارشها نیز پیشبینی شده است که پس از سقوط نفت به سطح ۲۰ تا ۲۵دلار در سال آینده، حداقل سه سال دیگر طول خواهد کشید تا قیمت نفت به سطح ۷۵دلار دوباره بازگردد.
وزیر نفت ایران با بیان اینکه کاهش قیمت نفت به همه بخشهای توسعهای کشور آسیب میزند، از برآوردهایی خبر داده است که براساس آنها بیش از ۲میلیون بشکه نفت مازاد تقاضا در بازار وجود دارد. قرار است در نشست آتی اوپک که چهارشنبه همین هفته تشکیل خواهد شد، تصمیم جدیدی برای کاهش عرضه نفت اتخاذ کند و وزیر نفت ایران نیز از همکاری غیر اوپکیها در این زمینه خبر داده است.
به تحلیل رییس دورهای اوپک، چنانچه تصمیم پیشین برای کاهش عرضه اتفاق نمیافتاد، قیمت نفت تا ۱۰دلار سقوط میکرد! گفتنی است تصمیم مذکور با هدف تثبیت قیمت نفت در محدوده ۶۰ تا ۷۰ دلار اتخاذ شد.باید منتظر ماند و به زودی اتفاقات شگفتانگیز این بازار را به نظاره نشست.
صفحات صنعت و معدن و دنیا (۴ و۳) را بخوانید
ارسال نظر