توصیه‌های تهران برای مبارزه با تروریسم

دنیای اقتصاد- ایران با تاکید بر این که تروریسم از هیچ فرهنگ، دین یا مذهب خاصی نشات نمی‌گیرد، توصیه کرد که تمام کشورهای جهان به صورت دسته‌جمعی مبارزه‌ای «صادقانه، غیرسیاسی، غیرگزینشی و قاطع» علیه این پدیده را آغاز کنند. نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت، خطر تروریسم را مهم‌ترین چالش فراروی جامعه جهانی دانست و بار دیگر بر موضع اصولی تهران در محکوم کردن تروریسم در هر شکل و قالبی تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، محمد خزاعی، نماینده دائم ایران روز سه شنبه در این نشست که با عنوان «تهدیدات ناشی از اقدامات تروریستی علیه صلح و امنیت بین‌المللی» برگزار شد،گفت: بدون شک مبارزه دسته جمعی علیه این پدیده شوم باید همچنان به عنوان اولویت نخست در دستور کار جامعه جهانی قرار داشته باشد و سازمان ملل متحد در این راستا نقش محوری و کلیدی ایفا کند.

وی گفت: اقدامات تروریستی اخیر در شهر بمبئی هند و پیشاور پاکستان، که ما بار دیگر آنها را به‌شدت محکوم می‌کنیم، یک تذکر مجدد به همه ما بود که تروریسم خطری فرامرزی است و تروریست‌ها برای تحقق اهداف شوم خود از ضربه زدن و کشتار مردم در کشورهای مختلف و تخریب روابط میان آنها ابایی ندارند. خزاعی با تاکید بر اهمیت و لزوم مشارکت سازوکارهای ضد تروریستی سازمان ملل در اقدام دسته‌جمعی علیه تروریسم، تصریح کرد: دولت ایران با چنین دیدگاهی خود را متعهد به همکاری با این سازوکارها کرده و به همین منظور تاکنون پنج گزارش ملی خود را به «کمیته مبارزه با تروریسم» ارائه داده است. وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی جدا از اقدامات متعدد خود در اجرای قطعنامه ۱۳۷۳ و دیگر قطعنامه‌های مربوط به مبارزه با تروریسم، اقداماتی را نیز برای مقابله با پولشویی انجام داده و ترتیبات عملی نیز برای تقویت امنیت مرزهای خود با همسایگانش اجرا کرده است. سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل همچنین با اشاره به اقدامات تهران در مبارزه شدید و پرهزینه با قاچاق مواد مخدر و جنایات سازمان یافته، آن را یکی دیگر از جنبه‌های دیگر مشارکت جدی ایران در جنگ علیه تروریسم و زمینه های رشد آن دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب اجرای قطعنامه ۱۲۶۷ و دیگر قطعنامه‌های مربوط به مبارزه با القاعده و گروه‌های تندرو، گام‌های جدی و موثری برداشته و به عنوان یکی از اولین قربانیان گروه‌های تندروی تروریست و به عنوان کشوری که در معرض اقدامات جنایتکارانه گروه‌های تروریستی چون جندالله قرار دارد که گفته می‌شود با القاعده و سایر گروه‌های تروریستی پیوند دارد، منافع خود را در مبارزه بی‌امان و قاطع علیه تروریسم می‌داند و از تلاش‌های سازمان ملل در این راستا فعالانه حمایت کرده و به نوبه خود در آن مشارکت جسته است. خزاعی تصریح کرد: به عنوان نمونه، ملت سربلند ایران همچنان داغدار و سوگوار جنایت اخیر گروه تروریستی جندالله در ربودن و قتل ۱۵ سرباز دلیر و میهن پرست ایرانی است که به طرزی وحشیانه بدست این گروه تروریستی به قتل رسیدند و تاکید می‌کند که عاملان این جنایت وحشیانه باید به دست عدالت سپرده شوند و برای نیل به این هدف، همکاری‌های جامعه جهانی ضرورت دارد.

وی با تاکید بر این که تروریسم از هیچ فرهنگ، دین یا مذهب خاصی نشات نمی‌گیرد، اما خطری است که تمام کشورها، فرهنگ‌ها و مذاهب مختلف را تهدید می‌کند، گفت: به نظر ما برای ریشه کن کردن تروریسم، مبارزه علیه این پدیده باید مبارزه‌ای صادقانه‌، غیرسیاسی، غیرگزینشی و قاطع باشد، اما متاسفانه بعضی قدرت‌ها با تلاش‌هایی غیر مسوولانه و غیر قابل توجیه قصد دارند آرمان مبارزه با تروریسم را مصادره کرده و از آن به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف و اغراض سیاسی خود استفاده کنند و صفت «تروریسم» را به ناحق برای تخریب چهره هر کشوری که نقطه نظرات متفاوتی با آنان داشته باشد، مورد استفاده قرار می‌دهند. وی تاکید کرد: چنین استفاده ابزاری باعث خواهد شد تا حمایت های بین‌المللی از آرمان مبارزه با تروریسم کاهش یافته و اجماع بین‌المللی در این امر مهم، مخدوش شود. خزاعی خاطرنشان ساخت: کاربرد استانداردهای دوگانه و برخوردهای گزینشی و تبعیض آمیز در جنگ علیه تروریسم و مبارزه علیه گروه‌های تروریستی مساله مهم دیگری است که لازم است با دقت فراوان مورد توجه جامعه جهانی قرار گیرد؛ چرا که همین برخوردهای گزینشی و دوگانه، اثرات منفی و مخرب بر اجماع بین‌المللی برای مبارزه با تروریسم می‌گذارد. وی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در حق مردم فلسطین، اقدامات آن رژیم را مصداق جنایت جنگی و بارزترین نمونه از تروریسم دولتی در جهان کنونی دانست و گفت، جامعه جهانی و به ویژه شورای امنیت باید با صدای واحد علیه این جنایات اقدام کنند. وی تصریح کرد: با نهایت تاسف، ما از یک طرف شاهدیم که مبارزه مشروع، قانونی و منطقی مردمی تحت اشغال برای حق تعیین سرنوشت و آزادی، بعضا به طور نادرست هم ردیف با تروریسم تلقی می‌شود و از سوی دیگر، جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه مردم بی دفاع فلسطین نه تنها مورد مجازات قرار نمی‌گیرد بلکه از حمایت برخی از قدرت‌ها نیز برخوردار می‌شود.