اجلاس تهران به انسجام کشورهای آسیایی کمک می‌کند

سخنگوی شهرداری تهران، گفت: در مجموع ۲۸ کشور و ۷ سازمان برای شرکت در نخستین اجلاس کلان شهرها و پایتخت‌‌‌‌‌‌‌های کشور‌‌‌‌های آسیایی اعلام آمادگی کرده‌‌‌اند. دکتر محمد هادی ایازی، مشاور عالی شهردار و سخنگوی شهرداری تهران، با حضور در استودیو صدای شهر با اشاره به برگزاری اجلاس شهرداران کلان شهرها و پایتخت‌‌‌‌‌‌‌های آسیایی و محور‌‌‌‌های این اجلاس گفت: در سطح بین‌‌المللی مراوداتی با کشور‌‌‌‌های مختلف ایجاد می‌‌‌‌‌‌شود که به صورت منطقه‌‌ای، جهانی یا بین‌قار‌‌‌‌ه‌ای است و این اجلاس به صورت قار‌‌‌‌ه‌ای و بر اساس مصوبه اجلاس مجالس آسیایی (APA) در نوامبر ۲۰۰۷ میلادی و در راستای نقش کلان شهرها در فضای باز جهانی شدن برگزار می‌‌‌‌‌‌شود.

وی با بیان این که این اجلاس برای اولین بار در آسیا برگزار می‌‌‌‌‌‌شود با اشاره به اهداف برپایی این اجلاس افزود: گام برداشتن در جهت تقویت هویت‌‌‌ها و ارزش‌‌‌‌‌‌‌های مشترک کشور‌‌‌‌های آسیایی، انتقال تجربیات و استفاده از آن‌‌‌ها در حوزه‌‌‌‌‌‌‌‌ های مختلف مدیریت شهری میان کشور‌‌‌‌های شرکت کننده از مهم‌ترین اهداف برگزاری این اجلاس است.

ایازی در مورد استقبال کشورها از این اجلاس اظهار کرد: این اجلاس، یک اجلاس تاسیسی است و در چنین اجلاس‌‌‌‌‌‌‌هایی چون از پیش هماهنگی در مورد زمان برگزاری اجلاس انجام نمی‌‌‌‌‌‌شود، استقبال کمتر است، اما خوشبختانه استقبال از این اجلاس به میزبانی شهرداری تهران، فوق العاده خوب بوده است.

وی در مورد مهمانان دعوت شده برای شرکت در این اجلاس اظهار کرد: گروه اول مهمانانی هستند که از کشور‌‌‌‌های کلان شهرها و پایتخت‌‌‌‌های آسیایی حضور دارند و عضو APA هستند که در مجموعه ۳۵ کشور هستند، گروه دوم کشور‌‌‌‌هایی هستند که با آنان پیمان خواهرخواندگی داریم که این کشورها در سطح جهانی هستند و گروه سوم سازمان‌‌‌‌‌‌‌ های بین‌‌المللی هستند که در عرصه جهانی در حوزه مدیریت شهری نقش ایفا می‌‌‌‌‌‌کنند.

وی با اشاره به اینکه پیام دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این اجلاس قرائت می‌‌‌‌‌‌شود، ادامه داد: هم اکنون در مجموع ۲۸ کشور و ۷ سازمان بین‌‌المللی برای شرکت در این اجلاس اعلام آمادگی کرده‌‌‌اند.

مشاورعالی شهردار تهران با اشاره به شعار این اجلاس آسیا برای شهروندان، همگرایی برای زندگی بهتر افزود: با برگزاری این اجلاس سعی داریم زندگی را برای شهروندان در شهرها بهتر کنیم و کوششی مشترک برای رفع معضلات کلانشهرها داشته باشیم.

ایازی تصریح کرد: این یک واقعیت است که شهردار تهران رتبه هشتم جهان و دوم آسیا را کسب کرده است و انتقال تجربیاتی که در تهران کسب شده و استفاده از تجربیات سایر کشورها بسیار حائز اهمیت است.

وی در مورد محور‌‌‌‌های اجلاس اظهار کرد: در نشست اصلی رییس جمهور کشورمان و رییس قوه مقننه و شهردار تهران سخنرانی خواهند کرد و علاوه بر آن ۱۵ نفر از شهرداران مختلف قاره آسیا و اروپا به ایراد سخن خواهند پرداخت. همچنین نشست‌‌‌‌‌‌‌های جانبی نیز با موضوعات مختلف برگزار می‌‌‌‌‌‌شود.

ایازی خاطر نشان کرد: دولت‌‌‌‌‌‌‌های محلی و مشارکت مردم در امور محلی، چالش‌‌‌ها و معضلات مشترک کلان شهر‌‌‌‌های آسیایی، همکاری شهرها و ایده‌‌‌‌‌‌‌های مبتکرانه از جمله مباحثی است که در نشست‌‌‌‌‌‌‌های جانبی اجلاس تهران مطرح خواهد شد.

به گفته سخنگوی شهرداری تهران، نخستین اجلاس شهرداران کلان شهرها و پایتخت‌‌‌‌‌‌‌های آسیایی، ۲۹ و ۳۰ آبان در سالن همایش‌‌‌‌‌‌‌های بین‌‌المللی برج میلاد برگزار خواهد شد.

استفاده از تجربیات کشورهای اسلامی

تشابه فرهنگی میان کشورهای اسلامی موجب استفاده بهتر این کشورها از دستاوردهای یکدیگر می‌شود‌.

دکتر حمزه شکیب‌، رییس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تهران برگزاری اجلاس کلان شهرهای آسیایی به دلیل تبادل تجربیات و اطلاعات میان شهرها می‌تواند برای مدیریت شهری بسیار مفید باشد‌، گفت‌: امروزه در دنیا دیگر این روال وجود ندارد که کارها را از صفر شروع کنند و هر مجموعه بخواهد مستقل عمل کرده و با سعی و خطا پیش بروند‌، بلکه با استفاده از ارتباطاتی که وجود دارد اطلاعات رد و بدل می‌شود و کشورها از نتیجه آن چه که کشورهای دیگر به دست آورده اند‌، استفاده می‌کنند‌.

وی با بیان این که شهرداری تهران باید در اجلاس‌های جهانی و آسیایی به صورت فعال شرکت کند‌، افزود‌: این حرکت موجب می‌شود تا شهرداری بتواند از یافته‌ها و تجربه‌های خوب کشورهای دیگر در زمینه‌های مختلف به ویژه در موضوعاتی که جزو معضلات شهر ماست، مانند ترافیک‌، حمل و نقل عمومی و غیره استفاده کند تا از این طریق راه‌حل‌ها‌، تجربیات و مطالعات موفق را که در شهرهای مختلف پیاده شده است‌، مورد استفاده قرار گیرد‌.

شکیب با اشاره به اختلافات فرهنگی میان کلانشهرها اظهار کرد‌: این اختلاف فرهنگ‌ها وجود دارد و وظیفه تطابق آن بر عهده ما است‌.

شکیب با تاکید بر این که برگزاری اجلاس کلان شهرها و پایتخت های آسیایی بسیار مفید است‌، خاطر نشان کرد‌: شهرداری تهران باید با ارتباطات قوی‌تر بتواند به طور شایسته‌، تعاملات بیشتر و بهتری را با سایر شهرها برقرار کند و ما نیز از این اقدام حمایت می‌کنیم‌.

وی در مورد ارتباط میان شهرهای اسلامی و تبادل اطلاعات میان آنان هم گفت‌: ما با شهرهای اسلامی فرهنگی مشابه داریم و به هم بسیار نزدیک هستیم‌، به طور حتم می‌توان از دستاوردهای یکدیگر به ویژه در مسائل فرهنگی و اجتماعی استفاده کنیم.

الگوبرداری از مدیریت‌های شهری

رییس کمیسیون انرژی مجلس برگزاری اجلاس شهرداران پایتخت های آسیا را موجب انسجام و ایجاد وحدت رویه بین کشورهای آسیایی و منشاء آثار سیاسی و عمرانی خواند و گفت: شهردار تهران در مدیریت شهری موفقیت‌هایی داشته که کشورهای آسیایی می‌توانند از این تجربیات استفاده کنند.

دکتر حمید رضا کاتوزیان‌، با اشاره به برگزاری اجلاس شهرداران پایتخت های آسیا در ۲۹ و ۳۰ آبان ماه در تهران‌، به اثرات سیاسی آن اشاره کرد و اظهار داشت‌: با توجه به تلاش‌هایی که برای منزوی کردن ایران صورت می‌گیرد ، این گونه اجلاس‌ها سبب می‌شود آن هدف محقق نشود و با این حرکت قدرت های بزرگ اقتصادی سیاسی جهان عقیم بماند.نماینده تهران تصریح کرد: اثر دوم برگزاری این مجامع آن است که هم ما می‌توانیم از سیاست های حوزه شهری و مدیریت شهری که در کشورهای دیگر دنیا پیاده می‌شود الگو برداری کنیم‌، هم اینکه از آنجا که در کشور ما نیز کارهای بزرگ و بسیار خوبی انجام شده می‌تواند آثار مثبتی برای کشورهای آسیایی داشته باشد.

رییس کمیسیون انرژی مجلس خاطر نشان کرد: این نوع مجامع در گذشته خیلی کمتر برگزار شده و به همین دلیل تعامل محدودی با کشورهای آسیایی وجود داشته است‌، اما اخیرا این روابط گسترش یافته و برگزاری اجلاس شهرداران آسیا می‌تواند تاثیر مثبتی بر مجموعه کشورهای حوزه آسیا داشته باشد.

وی گفت: برگزاری این اجلاس همچنین کمک کننده به انسجام و ایجاد وحدت رویه بین کشورهای آسیایی به خصوص کشورهایی که در حوزه جهان اسلام فعالیت دارند خواهد بود.

کاتوزیان برگزاری اجلاس شهرداران پایتخت‌های آسیا را موجب گسترش روابط شهرداران با یکدیگر و استفاده از تجربیات یکدیگر دانست و افزود: شهرداران تهران از جمله دکتر قالیباف دستاوردهای خوبی داشته‌اند که می‌توانند این تجربیات را در اختیار کشورهای دیگر از جمله کشورهایی که شهرهایشان رو به توسعه و جمعیت آنها رو به افزایش است، قرار دهند و این می‌تواند اثر مثبتی در ارتباط شهرداران داشته باشد.کاتوزیان یادآور شد: کمیسیون عمران و فراکسیون مدیریت شهری مجلس می‌توانند نقش مثبتی در برگزاری این اجلاس داشته باشند.