این گروه فراموش نشدنی

نگاه سوم - در حال حاضر دو تا از بیتل‌ها مرده‌‌اند، یکی هم از دنیای موسیقی کناره گرفته است، اما آلبوم‌های موسیقی بیتل‌ها در دهه شصت پدیده‌ای شگفت‌انگیز و تکرار نشدنی در دنیای موسیقی جهان به شمار می‌آمد، با نگاهی به پرفروش‌ترین آلبوم‌های موسیقی در جهان نام یک خواننده و آلبوم آن در طول تمام سال‌های فعالیتش فقط برای یک‌بار آمده، اما بر نام این گروه در تاریخ پرفروش‌ترین‌ها سه بار تکرار شده است که این اتفاق در تاریخ موسیقی جهان و محبوبیت یک گروه خواننده تکرار نشدنی است.

بیتل‌ها در دوران فعالیتشان، ۱۲ آلبوم رسمی منتشر کردند. اولین آنها آلبوم موفق PLEASEME و PLEASE بود که در مارس ۱۹۶۳ به بازار عرضه شد. آهنگ اصلی آلبوم در صدر جدول موسیقی انگلستان و ایالات متحده قرار گرفت و همین آهنگ، باعث شهرت و محبوبیت آن در جهان شد.

بیتل‌ها در عرض سه سال، شش آلبوم بسیار موفق ارائه کردند که نشان دهند که آمده‌اند تا رکوردها را جابه‌جا کنند. در سال ۱۹۶۴ پنج ترانه آنها به ترتیب در مکان‌های اول تا پنجم انگلستان قرار گرفت و در عرض کمتر از یکسال جدول ۵۰آهنگ پرفروش سال متعلق به بیتل‌ها بود.

آنها آنچنان محبوبیت کسب کرده بودند که هر چه می‌گفتند جوانان با ولع می‌بلعیدند.

جان لنون یکی از خوانندگان این گروه در اوایل گفته بود: «روزی می‌رسد که ما به بزرگی الویس پریسلی می‌شویم» اما آنها الویس را نیز پشت سر گذاشتند. آنها به سرعت وارد زندگی جوانان هم عصر خود شدند هر چه می‌پوشیدند یا هر چه می‌گفتند به سرعت همه‌گیر می‌شد. اما در نهایت کار به آنجا رسید که جان لنون لیدر اصلی گروه در یک مصاحبه گفت: «حالا ما از عیسی هم محبوب‌تریم.»

این جمله لنون چنان غوغایی به پا کرد که در مجامع مذهبی به شدت در این باره موضع‌‌گیری شد و در شهرهایی از آمریکا و آفریقای جنوبی صفحه‌های این گروه به آتش کشیده شد، اما موضع‌گیری بیتل‌ها بسیار عجیب و خونسردانه بود. اما رسانه‌ها دست بردار نبودند و در نهایت لنون اشتباهش را پذیرفت در یک کنفرانس خبری رسما عذرخواهی کرد.

گروه بیتل‌ها در دو سال متوالی آلبوم‌هایی منتشر کردند که هنوز نیز جزو پرفروش‌ترین آلبوم‌های تاریخ موسیقی است. آلبوم اول با عنوان Abbey Road محصول ۱۹۶۹ بود که ۳۰میلیون نسخه اورجینال آن در جهان منتشر شد و آلبوم

Lonely Hearts Club Band در سال ۱۹۶۷ که ۳۲میلیون نسخه آن منتشر شد.

بیتل‌ها در ابتدای راه با اشعار عاشقانه شروع کردند، اما کم‌کم وارد فضای اجتماعی و پس از آن سیاسی شدند. سیاسی‌ترین عضو گروه باز هم جان لنون بود. جان لنون در اوایل سال ۱۹۶۷ تصمیم بر انحلال بیتل‌ها گرفت، اما با مخالفت مک کارتنی، یکی دیگر از اعضای گروه مواجه شد.

لنون وقتی از بیتلزها جدا شد، فعالیت‌های سیاسی‌اش به ویژه ضدجنگ ویتنام را با شدت بیشتری دنبال کرد. جان لنون به شدت از طرف سیا و اف‌بی‌آی تحت مراقبت بود. او پیش از مرگش پیش‌بینی کرده بود که مانند کندی و گاندی به ضرب گلوله کشته می‌شود در سال ۱۹۸۰ همین اتفاق افتاد.

بعد از کناره‌گیری لنون و بعد آن از مک کارتنی و در نهایت انزوا و خانه‌نشینی آنها فروپاشی گروه دیگر قطعی شد و فروش‌های میلیونی به فراموشی سپرده شد.

آلبوم دیگری موسیقی این گروه نیز که انتخابی از آهنگ‌های مختلف آنها بود تحت عنوان «۱» در سال ۲۰۰۰ منتشر شد که از این آلبوم نیز ۳۰ میلیون نسخه به فروش رسید.

اما در نهایت گروهی که حدود ۴۰ سال پیش متلاشی شده بودند در سال ۲۰۰۶ با آلبوم جدید خود به بازار آمدند و با اینکه هیچ کس فکر نمی‌کرد فروش خاصی داشته باشد، اما باز هم در صدر جدول فروش جای گرفت.

آلبوم «عشق» در واقع از ۳۷ آهنگ مجزای گروه تشکیل شده است و به وسیله گیلیس مارتین، فرزند سرجورج مارتین تهیه شده است.

آلبوم عشق نشان می‌دهد که این گروه هنوز هم در قلب مردم جایگاه ویژه و خاص خود را دارند.