در آیین پاسداشت ۹ استاد بازنشسته دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه مطرح شد
تولید در سایه آزادی،راه مهار تورم و رکود
افسانه احمدی دوقزلو- استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در چند سال اخیر جامعه دچار تورم رکودی شده که تولید، راهحل اساسی برای از میان برداشتن آن است و اعطای آزادیهای انسانی و دادن حق مشارکت به آنها میتواند تورم را در جامعه خنثی کند.
عکس:نگار متین نیا
افسانه احمدی دوقزلو- استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در چند سال اخیر جامعه دچار تورم رکودی شده که تولید، راهحل اساسی برای از میان برداشتن آن است و اعطای آزادیهای انسانی و دادن حق مشارکت به آنها میتواند تورم را در جامعه خنثی کند. به گزارش دنیای اقتصاد ،باقر قدیری اصل که در مراسم پاسداشت استادی ۹ استاد برجسته دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی به همراه خانوادههای آنان و جمعی از دیگر اساتید و دانشجویان سخن میگفت، از اساتید بازنشسته صادقی تهرانی، فرخو، چینیچیان، خطایی، بهکیش، زنوز، ماکاراتچی، کیامهر و سلیلی تشکر کرد. قدیری اصل همچنین در صحبتهای خود با اشاره به تورم محسوس سالهای اخیر در کشور گفت: پیشتر نرخ رکود در جامعه بیشتر یا معادل نرخ تورم بود، اما الان جامعه دچار «تور رکود» به معنای تورم رکودی شده و دارویی که هم برای تورم و هم رکود مناسب است، تولید است. قدیری با بیان اینکه تولید در کشور نیاز به سرمایهگذاری دارد و سرمایهگذاری نیز خود نیازمند امنیت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و قضایی است، اظهار کرد: چنانچه این شرایط در جامعه فراهم شده و تولید در کشور افزایش یابد، قیمتها کاهش یافته و زمینههای اشتغال بیش از پیش فراهم میشود.
وی گفت: تورم امالفساد است و چنانچه با تبعیض و ترافیک در کنار هم قرار گیرند، خانمانبرانداز میشوند.
وی چاره مهار تورم را اجرای سیاستهای بانک مرکزی و استفاده از ابزارهای آن و همچنین استفاده از ابزارهای سیاست اخلاقی و دینی عنوان کرد.وی افزود: چنانچه بخواهیم از لحاظ سیاسی نیز مساله را حل کنیم، اعطای آزادیهای اساسی انسانی، مانند حق انتخابات آزاد میتواند گرهگشا باشد.
وی ادامه داد: اگر آزادی را به مردم بدهید، میتوان تورم را خنثی و جامعه را متحول کرد.
صادقی تهرانی نیز در این مراسم گفت: در تمام لحظات پستها و مشاغل حساسی که در کشور داشتم، هیچ گاه محیط علم را آلوده به غرایض فرصتطلبانه، جاه و مقامخواهانه و مصلحت نظامی نکردم و همواره متعهد به حقیقت بودهام.
این استاد بازنشسته تصریح کرد: هرگز از کسانی نبودم که از یک جا حقوق میگیرند و برای جای دیگری کار میکنند و ادعا دارند؛ زیرا من علم را نور، نور را خدا و محیط علمی را محیط خدا میدانستم.زنوز نیز با حضور در این مراسم زمینههای لازم ارتقای منفعلانه مفاهیم و یافتههای علمی را تعامل بین استاد و دانشجو دانست و گزینش اساتید بر حسب شایستگی و دانشجو بر حسب استعداد، تجهیز محیط فیزیکی، مشارکت اساتید در امور دانشگاهها، بهبود نظام پرداختها، مرتبط بودن آموزش با نیاز بازار کالا را از ضروریات این امر عنوان کرد.
محمد ستاریفر، نیز در این جلسه با تقدیر از زحمات اساتید بازنشسته، آنها را سرمایههای برتر کشور دانست و گفت: کمرنگ شدن حضور آنها در دانشگاهها مایه تاسف است.وی با بیان اینکه این روزها برای اساتید بازنشسته فضای ناخوشایندی در جامعه حاکم است، خواستار تبدیل بازنشستگی به یک رویه از دیدگاه رییسجمهور و سایرین شد.
ارسال نظر