یک تحلیل‌گر ارشد مسائل ایران در آمریکا با تاکید بر لزوم در پیش گرفتن رویکرد جدید در قبال تهران گفت که آمریکا به مدت ۳۰ سال فرصت‌های مذاکره به ایران را از دست داد. به گزارش خبرگزاری فارس، گری سیک، استاد دانشگاه کلمبیا در برنامه تفسیر زنده شبکه الجزیره که درباره تنش‌های موجود بین ایران و آمریکا برگزار شد، گفت: آمریکا از سال ۱۹۹۵ شروع به اعمال تحریم‌ها علیه تهران کرد. این تحریم‌ها از آن زمان تاکنون ابعاد گسترده‌ای را در زمینه‌های مختلف به خود گرفته‌اند.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این است که ایران در زمان آغاز اعمال تحریم‌ها چیز زیادی نداشت،‌اما اکنون پس از سال‌ها فشار واشنگتن علیه تهران، ایران این قابلیت را دارد که با استفاده از چندین هزار سانتریفیوژ به غنی‌سازی اورانیوم بپردازد. با نیم‌نگاهی به این قضیه می‌توان فهمید که سیاست‌های کنونی در برابر ایران با شکست مواجه شده‌اند. من معتقدم که روندی که در حال حاضر در قبال ایران در پیش گرفته شده کاملا اشتباه بوده و اکثریت به این نتیجه رسیده‌اند که در مقابل تهران باید رویکرد جدیدی را اتخاذ کرد.

گری سیک با تاکید بر لزوم مذاکره و تعامل مستقیم آمریکا با ایران اظهار کرد: ما فرصت‌ها برای مذاکره مستقیم با ایران را به مدت ۳۰ سال از دست دادیم. ایران در سال ۲۰۰۳ همکاری و مشارکت خوبی را داشت، اما ما آن را محور شرارت خطاب کردیم. کاملا شفاف است که ما از این موضوع دستاوردی را نداشتیم.

استاد دانشگاه کلمبیا در بخشی از سخنان خود با اشاره به طرح تاسیس دفتر حافظ منافع واشنگتن در تهران تصریح کرد: طی چند ماه گذشته خبری درباره تاسیس دفتر حافظ منافع واشنگتن در تهران منتشر شد. ایران نه تنها این پیشنهاد را رد نکرد، بلکه از آن استقبال کرده است که این امر می‌تواند زمینه‌ساز گفت‌وگوهای مقدماتی بین مقام‌های دو کشور باشد.