متکی: وابستگی هسته‌ای برای ایران منطقی نیست

وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با روزنامه شیکاگو تریبون گفت: تجربه همکاری‌های ما با کشورهای خارجی در زمینه تولید انرژی هسته‌ای، به ما حکم می‌کند به سمت خودکفایی کامل در این زمینه گام برداریم. برای کشوری که امکان خودکفایی را در زمینه انرژی دارد، منطقی نیست بخشی از فعالیت خود را به خارج از کشور وابسته کند. به گزارش ایسنا، منوچهر متکی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در آخرین روز از سفر خود به نیویورک طی مصاحبه‌ای با روزنامه شیکاگو تریبون بار دیگر بر حق مسلم جمهوری اسلامی ایران در استفاده از فناوری هسته‌ای تاکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در صدد است نیروگاه‌هایی با ظرفیت تولید ۲۰ هزار مگاوات برق راه‌اندازی کند و در این راستا و برای خودکفا شدن در تولید انرژی هسته‌ای، به فعالیت خود برای تولید سوخت هسته‌ای نیز ادامه خواهد داد. وی درباره امکان همکاری با دیگر کشورها برای تامین سوخت هسته‌ای و عدم تولید آن در داخل کشور، گفت: تجربه همکاری‌های ما با کشورهای خارجی در زمینه تولید انرژی هسته‌ای، به ما حکم می‌کند که به سمت خودکفایی کامل در این زمینه گام برداریم.

متکی افزود: کشور ما طی ۵۰ سال گذشته، قراردادهای مختلفی در زمینه همکاری هسته‌ای و ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای با کشورهایی چون آمریکا، آلمان و چند کشور دیگر منعقد کرده است، اما هیچ کدام طرف‌های خارجی پروژه‌های مربوطه را انجام نداده و به تعهدات حقوقی خود در این رابطه عمل نکردند .

وزیر امور خارجه گفت: تمام فعالیت‌های هسته‌ای ایران در چارچوب مقررات ان.پی.تی و با نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال انجام است و همکاری‌های ما با آژانس همچنان ادامه دارد. وی گفت: برای کشوری که امکان خودکفایی در زمینه انرژی را دارد، منطقی نیست بخشی از فعالیت خود را به خارج از کشور وابسته کند. متکی در رابطه با سوال فرضی خبرنگار شیکاگو تریبون درباره احتمال حمله آمریکا یا رژیم اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، گفت: آمریکا پس از تجربه جنگ عراق و افغانستان و گرفتاری‌های عدیده‌ای که از این بابت با آن دست به گریبان است و نیز با عنایت به هزینه سنگین جنگ در عراق و افغانستان که باعث ورشکستگی تعدادی از بانک‌های آمریکایی شده و دولت را ناچار به تزریق ۷۰۰‌میلیارد دلار در اقتصاد آمریکا کرده است، در وضعیتی نیست که بتواند ماجراجویی دیگری را تجربه کند و از سوی دیگر رژیم اسرائیل هم پس از شکست سنگین در جنگ ۳۳ روزه لبنان،‌ دچار بحرانی شده که هنوز هم گریبانگیر این رژیم است و باعث سقوط کابینه و دولت صهیونیستی شده است، لذا آن هم در وضعیتی نیست که توان خطر کردن داشته باشد.