اعلام آمادگی فرانسه برای ارسال سوخت هستهای به ایران
وزارت امور خارجه فرانسه در پاسخی محتاطانه به اظهارات روز پنجشنبه علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: آنچه که ایران خواهان آن است کشورهای ۱+۵ آن را مطرح کردهاند. به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه الشرقالاوسط چاپ لندن، اریک شووالیه، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه با اشاره به اینکه ایران توافقنامه تجهیز سوخت هستهای نیروگاه بوشهر را مدتها پیش، در واقع سه سال پیش با روسیه امضا کرده و این آغاز تضمین کار در این نیروگاه است، گفت: ارائه تضمینها برای تجهیز ایران به سوخت هستهای بخشی از مفاد توافقنامهای است که به ایران پیشنهاد کردیم و بارها هم آن را در ژوئن در پیشنهاداتمان مطرح کردهایم، بنابراین چیز جدیدی وجود ندارد و نماینده ایران هم آن را میداند؛ اما درباره نیروگاههای هستهای جدید ایران که به بهانه غنیسازی، ایران قصد ساخت آن را دارد، فرانسه آن را در چارچوب گستردهتری قرار داده است؛ چرا که در راستای نیروگاههای وابسته به سایر کشورها قرار میگیرد.
وی ادامه داد: به هر حال پاریس مشکلی در تهیه سوخت هستهای برای ایران ندارد، به شرط آنکه هماهنگ با آن چیزی باشد که سازمان ملل از ایران میخواهد. وی افزود: برعکس آنچه که دیگران میگویند، قاطعیت در قبال ایران بهترین راه است. شووالیه همچنین با اشاره به گزینه حمله نظامی علیه ایران ادامه داد: قاطعیت در قبال ایران میتواند به این کشور کمک کند تا گزینههای دیگری که اسراییل و آمریکا فکر میکنند وجود دارد، مطرح نباشد.
به گزارش دنیای اقتصاد، نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در بروکسل گفته بود: تا زمانی که یک ابزار شناخته شده برای تضمین تامین سوخت هستهای که از نظر حقوقی الزامآور باشد، وجود نداشته باشد، ما به غنیسازی ادامه خواهیم داد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سلطانیه از مشخص کردن این که آیا این به این مفهوم است که ایران در ازای تضمینهای بینالمللی برنامه غنیسازی خود را متوقف خواهد کرد، خودداری و به طور تلویحی اظهار کرده بود که تهران ممکن است در سطح پایینتری به این کار ادامه دهد تا برای احتمال توقف تامین سوخت آماده باشد. سلطانیه گفته بود: ایران مجبور است تاسیسات غنیسازی اورانیوم را توسعه دهد تا از امنیت تامین سوخت نیروگاههای هستهای خود مطمئن باشد، زیرا از این میترسد که تامینکنندگان بینالمللی برای قطع تامین سوخت (برای ایران) از جانب آمریکا یا کشورهای دیگر تحت فشار قرار بگیرند.
نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح کرده بود: در صورتی که ۱۴۵ عضو آژانس توافقنامهای را که از نظر قانونی الزامآور باشد، برای تضمین تامین دائمی سوخت تنظیم کنند، اوضاع ممکن است تغییر کند. آنگاه ایران قادر خواهد بود در موضعی که اکنون اختیار کرده است، تجدیدنظر کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سلطانیه تاکید کرده بود که تاثیرگذار بودن چنین توافقنامهای ابتدا باید ثابت شود.
او گفته بود: این تنها یک تکه کاغذ نیست، باید این طرح را امتحان کرد. نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی افزوده بود: ما قراردادی با آمریکا داشتیم، ولی آنها به وظایف خود عمل نکردند. آلمان نیز با ما قراردادی داشت و این کشور نیز به وظایف خود عمل نکرد. سلطانیه تاکید کرده بود: این اولین گام است؛ گام بعدی به اجرا گذاشتن آن است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وی افزوده بود: حتی اگر چنین تضمینی برقرار شود، ایران برخی از فعالیتهای غنیسازی خود را حفظ خواهد کرد. ما باید یک تضمین احتیاطی برای احتمال قطع سوخت تامینی داشته باشیم.
ارسال نظر