وزیر امور خارجه تاکید کرد: آژانس باید در طرح مطالبش، مرزها را رعایت کند و متقابلا جمهوری اسلامی‌ایران نیز به مرزهای تعهدات خود عمل می‌کند. منوچهر متکی، وزیر امور خارجه در گفت‌و‌گو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که اگر آژانس در آینده نیز از این مرز پا را فراتر بگذارد، موضع ایران چه خواهد بود؟ گفت: ما مواضع‌مان را بیان خواهیم کرد. افکار عمومی‌معیار خوبی برای قضاوت است. وی افزود: اگر کسی خلاف قوانین امری را به ایران تحمیل کند، ما آن را نمی‌پذیریم. ما می‌خواهیم در بحث مذاکرات هسته‌ای به کشورهای ۱+۵ کمک کنیم، وگرنه یک کشور خاص چه حقی دارد، مدعی شود، چرا ایران توانایی‌های قانونی در چارچوب ان‌.‌پی.‌تی دارد؟

وی با بیان این که «ما هرگز نمی‌خواستیم موضوع هسته‌ای‌مان به شورای امنیت برود»، گفت: در عین حال هم نمی‌خواستیم طرف‌های مقابل این آدرس غلط را داشته باشد که خط قرمز ما نرفتن به شورای امنیت است.

متکی تصریح کرد: ما نمی‌خواستیم هیچ قطعنامه‌ای علیه ایران صادر شود، اما صدور قطعنامه ناعادلانه خط قرمز ما نیست.

وزیر امور خارجه با بیان این که ممکن است در گزارش‌های البرادعی مطالبی مبهم باشد، افزود: اول این که باید دید این مطالب مبنای قانونی دارد یا خیر؟ پذیرش پروتکل الحاقی امری اختیاری برای کشورها است. شاید آمریکا بخواهد هر روز یک تعداد سوال و ادعا درباره ایران مطرح کند، اما ما موظف به پاسخ گویی به هر یک از این ادعاها نیستیم.

متکی ادامه داد: ما فکر می‌کنیم با آژانس نکته خاصی نداریم، اما تلاش ویژه‌ای برای اعمال فشار فنی بر آژانس در موضوع ایران صورت می‌گیرد، چون آنها در کفه سیاسی به مشکل برخورده‌اند.

وی در پاسخ به این پرسش که برخی مقام‌های آژانس و کشورهای عضو شورای حکام با طرح ادعاها و سوالات جدید سعی دارند به دنیا بقبولانند پرونده ایران همچنان باز است، گفت: ما در چارچوب تعهدات‌ خود و اختیارات آژانس همکاری‌مان با این نهاد تخصصی بین‌المللی را ادامه می‌دهیم، اما این به معنای آن نیست که هر چیزی که آژانس مجبور به طرح آن شود را پاسخگو باشیم.