آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصاویری را که بنابر ادعای منابع غربی نشانه فعالیت احتمالی جمهوری اسلامی ایران در زمینه موشک‌های هسته‌ای است، برخلاف مقررات فنی و حقوقی موجود حاکم بر آژانس برای اعضای شورای حکام این سازمان بین‌المللی به نمایش گذاشت. به گزارش خبرگزاری مهر، دیپلمات‌های ناشناس به خبرگزاری رویترز خبر دادند که آژانس روز سه‌شنبه در جلسه‌ای اسناد تصاویری را به نمایش گذاشت که در آن ادعا می‌شود تهران به طور مخفیانه تلاش کرده است تا یک موشک مخروطی را روی یک بمب اتمی سوار کند!

بنا به ادعای این منابع ناشناس، این اطلاعات در خصوص برنامه هسته‌ای ایران بسیار معتبر است.

بر اساس این گزارش «هرمن نائکرتس» رییس بازرسان آژانس در منطقه خاورمیانه در سخنرانی خود در این جلسه برای اعضای شورای حکام در پشت درهای بسته گفته است که ایران درخواست‌های آژانس را برای مصاحبه با مهندسانی که در کارگاه‌های غیرنظامی کار می‌کنند و در این تصاویر دیده می‌شوند ، رد کرده است.«گریگوری شولتی»، سفیر آمریکا در شورای حکام نیز به رویترز گفته است که نائکرتس تصاویر و نمودار‌هایی از کار ایرانی‌ها در خصوص طراحی مجدد یک موشک شهاب ۳ که احتمالا می‌تواند تسلیحات اتمی حمل کند، را نشان داده است.

در عین حال برخی دیپلمات‌های حاضر در وین گفته‌اند که تعدادی از کشورهای عضو شورای حکام صلاحیت آژانس را در خصوص قضاوت درباره اطلاعات مربوط به موشک‌های بالستیک و انفجارهای قوی (که خارج از وظیفه این نهاد است) را مورد پرسش و تردید جدی قرار داده‌اند. این دیپلمات‌ها آژانس را به ورود به مقوله‌های سیاسی و تبلیغاتی خارج از وظیفه خود متهم کرده‌اند.درواکنش به این ادعا، علی‌اصغر سلطانیه، نماینده ایران بررسی برنامه‌های نظامی را خارج از اختیارات آژانس توصیف و تاکید کرد: بدیهی است که بنابر بر مقررات بین‌المللی و حتی قوانین آژانس هیچ کشوری اطلاعاتی را درباره موضوع‌های مرتبط با فعالیت‌های دفاعی و نظامی خود ارائه نمی‌کند.

براساس این گزارش، ایران اعلام کرده است که تحقیقات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت هسته‌ای ایران به مانع برخورد کرده است، چرا که آژانس از تهران می‌خواهد اسرار نظامی متعارف خود را که هیچ گونه ابعاد هسته‌ای ندارد، فاش کند.

دیپلمات‌های دیگر که در نشست توجیهی یاد شده حضور داشتند، گفتند که نائکرتس تاکید کرده است که این اطلاعات هنوز راستی آزمایی نشده است.یکی از دیپلمات‌ها که خواست نامش فاش نشود، گفت: جلسه توجیهی حرفه‌ای و متوازن بود.

یکی دیگر از این دیپلمات‌ها نیز گفت که برخی کشورهای عضو شورای حکام اختیار آژانس را برای قضاوت در خصوص اطلاعات جاسوسی مربوط به موشک‌های بالستیک و انفجارهای با قدرت بالا زیر سوال بردند.

ایران تاکید کرده است که این اطلاعات جعلی است و ایران با فشار فوق‌العاده بالا و غیر قابل پذیرشی برای اثبات اتهام‌های ثابت نشده با افشای اطلاعات حیاتی مربوط به امنیت ملی‌اش روبه‌رو است.

به گفته سلطانیه هیچ کشوری اطلاعات مربوط به فعالیت‌های نظامی متعارفش را فاش نمی‌کند. وی افزود: من در این جلسه گفتم «چه کسی در دنیا باور می‌کند که یک سری اسناد فوق سری درباره پروژه نوع منهتن در ایران وجود دارد که نیروی جاسوسی آمریکا در یک لپ‌تاپ پیدا کرده است و هیچ یک از آنها دارای مهر و موم «بسیار محرمانه» یا «سری» نیست؟

وی تاکید کرد: تا جایی که به ما مربوط می‌شود این مساله تمام شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: این جلسه توجیهی بر گزارش آژانس متمرکز بود که روز دوشنبه به طور غیررسمی میان اعضا به گردش درآمد.

سلطانیه با جعلی خواندن اطلاعات جاسوسی مورد بحث گفت: ما اطلاعات روشنی درباره چرایی جعلی بودن این اطلاعات، ارائه کرده‌ایم.

سلطانیه که با خبرنگاران گفت‌وگو می‌کرد، پایان این روند بی‌انتهای تحقیق در خصوص مدرکی از برنامه تسلیحاتی در ایران را که «هرگز وجود نداشته است»، خواستار شد.

یک دیپلمات حاضر در جلسه توجیهی گفت که حقیقت باید جایی میان اظهارات آمریکا و ایران باشد.

وی افزود: به اعضای شورا گفته شده این اطلاعات معتبر است، اما راستی‌آزمایی نشده‌اند. دیپلمات دیگری گفت: از اکثر چیزهایی که در این جلسه به نمایش در آمد به غیر از «چند عکس و نمودار» مطلع بوده است.

وی افزود: به دلیل بیمار بودن اولی‌هاینونن، معاون مدیر کل در امور پادمان‌ها، هرمن نائکرتس که «بسیار محتاط‌تر از‌هاینونن بود» این جلسه توجیهی را برگزار کرد.

فرانسه: تحریم‌ها بیشتر شود

وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد که شورای امنیت سازمان ملل باید تحریم‌های بیشتری را علیه ایران اعمال کند.

به گزارش ایسنا، اریک شوالیه، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه پس از انتشار گزارش اخیر محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: ما هیچ گزینه دیگری نداریم، جز آن‌که در روزها و هفته‌های پیش رو به سوی قطعنامه جدیدی در شورای امنیت سازمان ملل حرکت کنیم. در حالی که گزارش البرادعی بر همکاری ایران با آژانس تاکید می‌کند، وی این را «بسیار نگران‌کننده» خواند. گوردون جاندروئه، سخنگوی کاخ سفید هم روز دوشنبه از احتمال اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران صحبت کرده بود. با این حال روسیه و چین که مانند آمریکا و فرانسه از دارندگان حق وتو در شورای امنیت هستند، به احتمال زیاد در برابر دور چهارم تحریم‌ها علیه ایران مقاومت خواهند کرد. چین روز سه‌شنبه اعلام کرد که اعمال تحریم‌های بیشتری علیه ایران مساله هسته‌ای را حل نخواهد کرد. جیانگ یو، سخنگوی وزارت امور خارجه چین اظهار کرد: فکر نمی کنم تحریم‌ها راهی برای خروج از این مساله باشد. پکن امیدوار است ایران به همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه دهد. راه‌حل مساله هسته‌ای ایران مذاکره و گفت‌وگو است.