دنیای اقتصاد- به‌گفته رییس‌جمهور روسیه یک راه نظامی برای حل مساله هسته‌ای ایران قابل قبول نیست و علاوه بر آن در حال حاضر لزومی برای اعمال تحریم جدید علیه تهران وجود ندارد؛ مقام های روس پیش‌تر گفته‌ بودند در صورتی که کشورهای غربی برای تنبیه مسکو همکاری خود را با روسیه در زمینه‌های مختلف قطع کنند، مسکو نیز در زمینه برخورد با برنامه هسته‌ای ایران آنها را تنها خواهد گذاشت و حمایت خود را در این زمینه قطع خواهد کرد.

مدودف اعلام کرد
مخالفت روسیه با اقدام نظامی یا تشدید تحریم ها علیه ایران
رییس‌جمهور روسیه گفت: یک راه نظامی برای حل مساله هسته‌ای ایران قابل قبول نیست و علاوه بر آن در حال حاضر لزومی برای اعمال تحریم جدید علیه تهران وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، دیمیتری مدودف، رییس‌جمهور روسیه روز جمعه خطاب به هیات ولدای کلاب متشکل از خبرنگاران و استادانی که در زمینه روسیه تخصص دارند، گفت: روسیه همچنان از تلاش‌های دیپلماتیک خاویر سولانا، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا یی در زمینه پیشنهاد یک بسته مشوق‌های اقتصادی و سیاسی به ایران در ازای توقف فعالیت‌های هسته‌ای تهران حمایت می‌کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قدرت‌های غربی نگران این هستند که شکاف بین مسکو و واشنگتن به دلیل دخالت نظامی روسیه در گرجستان، ائتلاف شکننده بین‌المللی کشورهایی را که در تلاش برای توقف برنامه هسته‌ای ایران هستند، از بین ببرد.
مدودف گفت: ما نباید هیچ گونه گام یک جانبه‌ای برداریم. انتخاب یک سناریوی نظامی قابل قبول نیست. این کار خطرناک خواهد بود.
رییس‌جمهور روسیه اظهار کرد: کلید حل این مساله این است که مذاکرات دنبال شود، چرا که مذاکرات کاملا مثبت بوده است. ما در حال حاضر نباید هیچ گونه تحریم‌های اضافی
را اعمال کنیم.
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران روز جمعه در مسکو با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود دیدار و گفت‌و‌گو کرد که این اولین دیدار مقام‌های دو کشور در سطح عالی از زمان ایجاد شکاف بین آمریکا و روسیه بوده است.
ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه نیز گفته است که کشورهای غربی در صورتی که برای تنبیه کردن روسیه همکاری با مسکو در زمینه مسائل دیگر را قطع کنند، مجبور خواهند شد بدون کمک روسیه با مساله هسته‌ای ایران برخورد کنند.
آمریکا و برخی متحدان اروپایی آن مدعی‌اند که تهران تحت پوشش برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود در تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای است و در همین دلیل تاکنون سه قطعنامه تحریم را در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران اعمال کرده‌اند. این در حالی است که تهران بارها بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای‌ خود تاکید داشته است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تاکنون نشانی حاکی از انحراف فعالیت‌های هسته‌ای ایران مشاهده نکرده است.
جورج بوش، رییس‌جمهور آمریکا از منتفی دانستن اقدام نظامی علیه ایران خودداری کرده است، گرچه بارها تاکید داشته است که یک راه حل دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد.
لاوروف نیز در جلسه جداگانه‌ای با هیات ولدای کلاب گفت: ما تنها از تحریم‌های مناسب استفاده می‌کنیم. این تحریم‌ها افراد و سازمان‌هایی را هدف قرارخواهد داد که در برنامه هسته‌ای ایران دخالت دارند.
رییس‌جمهور روسیه در حالی از مخالفت این کشور با اعمال تحریم‌های بیشتر علیه تهران سخن گفته است که موضوع هسته‌ای ایران یکی از موضوع‌های گفت‌‌وگوی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و روسیه گزارش شده است.
شان مک کورمک، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه گفت که کاندولیزا رایس، ‌وزیر امور خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه در تماسی تلفنی با سرگئی لاوروف درباره ایران، کره شمالی و توافقنامه هسته‌ای غیرنظامی دهلی- واشنگتن گفت‌وگو کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مک کورمک افزود: رایس در این گفت‌وگوی تلفنی از روسیه خواست از توافقنامه آتش‌بس در گرجستان پیروی کند. وی تاکید کرد: «شکی وجود ندارد» از نظر نظامی چه کشوری در منطقه قدرتمند‌تر است.
به دنبال درگیری روسیه و گرجستان در ماه گذشته بر سر اوستیای جنوبی، روابط روسیه و آمریکا به تیرگی گذاشته است، تا جایی‌که جورج بوش، رییس‌جمهور آمریکا توافقنامه همکاری هسته‌ای روسیه و آمریکا را که در ماه مه برای بررسی به کنگره آمریکا فرستاده بود از کنگره عقب کشید.
مقام‌های روس گفته‌اند در صورتی که کشورهای غربی برای تنبیه مسکو همکاری خود را با روسیه در زمینه‌های مختلف قطع کنند، مسکو نیز در زمینه برخورد با برنامه هسته‌ای ایران آنها را تنها خواهد گذاشت و حمایت خود را در این زمینه قطع خواهد کرد.
افزون بر بحران قفقاز که تا حدودی روابط میان مسکو و واشنگتن را به تیرگی کشانده است؛ استقرار سپر موشکی آمریکا به بهانه محافظت از کشورهای اروپایی در برابر آنچه که تهدید موشکی ایران می‌نامد، موضوع مناقشه بر‌انگیز دیگری میان این دو قدرت ارزیابی می‌شود. از همین رو، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه‌ روسیه در مقاله‌ای که در روزنامه‌ گارنا وایبورژا چاپ لهستان منتشر شد، نوشت: سپر موشکی آمریکا که قرار است در شرق اروپا برپا شود، روسیه را هدف می‌گیرد و هدف آن مقابله با هیچ‌گونه تهدیدی از جانب ایران نیست.
او در این مطلب نوشت: یک تحلیل نظامی ساده ثابت می‌کند که پایگاه آمریکا در اروپا برای دفاع موشکی فقط موشک‌های روسیه را هدف گرفته است و تا سال‌ها پس از این هم هیچ هدفی به غیر روسیه را در نظر ندارد.
براساس گزارش پرس.تی.وی شبکه تلویزیونی انگلیسی زبان ایران، لاوروف افزود: همه‌ کارشناسان منصف درک می‌کنند که موشک‌های ایران هیچ تهدیدی برای اروپا و حتی برای آمریکا نیست. واشنگتن و ورشو در تاریخ ۱۴ اوت سال جاری (۲۴ مرداد) توافق‌نامه‌ای را برای استقرار یک سپر موشکی در لهستان به رغم مخالفت‌های صریح روسیه امضا کردند. مقاله‌ لاوروف پس از آن منتشر شد که ژنرال نیکلای سولوتسوف، رییس نیروهای موشکی استراتژیک روسیه روز چهارشنبه هشدار داد که لهستان و جمهوری چک در صورتی که اجازه‌ استقرار سپر موشکی ناتو را بدهند، هدف گرفته خواهند شد. او گفت: نمی‌توانم این را منتفی بدانم که اگر مقام‌های نظامی ـ سیاسی این کشورها چنین تصمیمی را اتخاذ کنند برخی از موشک‌های قاره‌پیمای ما می‌توانند سایت‌های موشکی در لهستان و جمهوری چک و در پی آن دیگر تاسیسات مشابه را هدف بگیرند.


مسکو تحریم‌ها را وتو می‌کند
یک نماینده دومای روسیه اعلام کرد که کشورش طرح‌های بررسی تحریم‌های ضد ایرانی را در شورای امنیت وتو خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سرگئی مارکف، نماینده دومای روسیه، در گفت‌وگو با شبکه پرس.تی.وی با تاکید بر لزوم حل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای ایران گفت: مسکو با استفاده از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد از تلاش آمریکا برای اعمال تحریم‌های جدید بر ضد ایران جلوگیری خواهد کرد.سرگئی مارکف آمریکا را تهدید‌کننده اصلی امنیت ایران دانست و افزود: ادامه این تهدیدها موضوع هسته‌ای را حل نخواهد کرد.وی افزود: مسکو بر لزوم اعطای تضمین‌های امنیتی به تهران به جای تهدید این کشور تاکید دارد.مارکف با اشاره به سیاست «چماق و هویج» دولت جورج بوش، درباره ایران گفت: تهدیدهای واشنگتن تهران را تحریک می‌کند تا برای حفظ امنیت خود به دنبال سلاح هسته‌ای برود.