فرزند خاک آشنا

نگاه سوم-نامزد‌های دوازدهمین جشن خانه سینما که قرار است فردا شب در محل برج میلاد برگزار ‌شود، اعلام شد. این مراسم که در طول این دوازده سال به طرق مختلف اجرا شده، هر بار و به دفعات مختلف با تنش‌ها و حاشیه‌هایی همراه بوده است. این بار البته این حاشیه‌ها کمتر از سایر دوره‌ها بود. به همین میزان، علاقه‌مندی داوران در این دوره بیشتر تمایلی به طیف‌های مختلف غیردولتی داشت و کمتر در نامزدها اثری از حضور غالب فیلم‌های دولتی است. تنها استثنا در این میان فرزند خاک، فیلم تاثیرگذار و قابل تامین محمد علی آهنگر است که پیش از این نیز جایزه بهترین فیلم از نگاه ملی را از جشنواره فجر سال گذشته گرفته بود.

خاک آشنا به جشن رسید

فیلم تازه بهمن فرمان آرا که از حضور در جشنواره ۲۶ فجر منع شده بود و در ظاهر به فیلم اصلاحاتی خورده بود و کارگردان فیلم‌ هم حاضر نشده بود این ممیزی‌ها را اعمال کند و فیلم خود را از جشنواره بیرون کشیده بود، این بار در دوازدهمین جشن خانه سینما حاضر شد و اتفاقات با اقبال داوران روبه‌رو شد. این فیلم در ۱۲ رشته نامزد دریافت جایزه است. پس می‌شود گفت، فیلم فرمان‌آرا را حتما باید دید چون به هر حال نه به لحاظ فنی که در رشته‌های بهترین فیلم، بهترین کارگردان و بهترین فیلمنامه هم نامزد شده است.

حاتمی‌کیا بازمی‌گردد!

ابراهیم حاتمی‌کیا پس از چند سال دوری از سینما به سبب کار روی سریال حلقه سبز این بار ظاهرا جای پایش را محکم برداشته است تا ثابت کند ابراهیم حاتمی کیا است! او با دعوت در ۱۰ رشته نامزد دریافت جایزه شده است و همانند فیلم فرمان‌آرا اتفاقا در سه رشته اصلی هم نامزد است.

رکوردداران نامزدی جشن دوازدهم

دوفیلم سینمایی «فرزند خاک» ساخته‌ محمد علی آهنگر و «خاک آشنا» به کارگردانی بهمن فرمان آرا با کاندید شدن در ۱۲ رشته، درصدر کاندید‌اهای دوازدهمین جشن بزرگ سینما قرار دارند.

فیلم «دعوت» ابراهیم حاتمی‌کیا با ۱۰ رشته، «کتاب قانون» مازیار میری با ۷ کاندیدا، «صد سال به این سال‌ها» سامان مقدم با ۶ کاندیدا دیگر فیلم‌های موفق این دوره جشن هستند.

فیلم «خواب لیلا» مهرداد میرفلاح در ۴ رشته و «دیوار» محمدعلی طالبی در ۳ رشته کاندید شده‌اند و فیلم‌های «به‌همین سادگی» رضا میرکریمی، «باد در علفزار می‌پیچد» خسرو معصومی، «دایره‌ زنگی» پریسا بخت‌آور، «آتش سبز» محمدرضا اصلانی، «درمیان ابرها» روح‌اله حجازی و «آن مرد آمد» حمید بهمنی از فیلم‌هایی هستند که در دو رشته کاندیدا شده‌اند.

هشت فیلم «زمانی برای دوست داشتن» ابراهیم فروزش، «ستاره بود» و «ستاره می‌شود» فریدون جیرانی، «پرچم‌های قلعه کاوه» محمد نوری‌زاد، «زن دوم» سیروس الوند، «حس پنهان» مصطفی رزاق کریمی، «ریسمان باز» مهرشاد کارخانی و «همیشه پای یک زن درمیان است» کمال تبریزی از فیلم‌هایی هستند که دریک رشته در دوازدهمین جشن بزرگ سینمای ایران کاندید شده‌اند.

در مراسم دوازدهمین دوره چه می‌‌گذرد؟

دوازدهمین جشن بزرگ سینمای ایران با همراهی گروه ارکستری با ۱۵۰ نفر در صحنه‌ای به‌ طول ۲۵۰ متر و بدون هیچ سخنرانی برگزار می‌شود. مجید برزگر کارگردان این مراسم در گفت‌و‌گو با ایسنا با بیان این‌که امسال برای اولین‌بار گروه موسیقی در طول برپایی مراسم روی صحنه حاضر خواهد بود، گفت: این گروه قطعاتی را که توسط فردین خلعتبری ساخته شده است را به رهبری شفقی‌نژاد اجرا خواهد کرد و گروه کر محمد نوری نیز آنها را همراهی می‌کند، ضمن آنکه موسیقی کلیپ‌ها و اهدای جوایز هم توسط این گروه به‌صورت زنده اجرا می‌شود. وی اجرای ترانه «آفتابی» توسط گروه کر که توسط خسرو شکیبایی سروده شده است را بخش دیگر این برنامه برشمرد.

برزگر ادامه داد: کلیپ «خسرو شکیبایی» نیز توسط امیر پوریا ساخته شده که به همراه کلیپ «درگذشتگان» پخش می‌شود و همچنین کلیپ «۳۰ سالگی انقلاب و۳۰ سال سینمای نوین ایران» را خواهیم داشت که توسط مهدی کرم‌پور ساخته شده است.

وی با بیان این‌که هیچ سخنرانی برای جشن در نظر گرفته نشده است، تصریح کرد: تنها گزارش دبیر را خواهیم داشت و اهدا‌کنندگان جوایز و برگزیدگان صحبت خواهند کرد.

برزگر با اشاره به برپایی جشن در محوطه‌ باز برج میلاد گفت: خانه سینما خواست اولین جایی باشد که از برج میلاد استفاده می‌کند و صحنه بزرگی به مساحت ۲۵۰ متر مقابل سالن همایش‌های برج درحال ساخت است که در آن بخش‌هایی برای پخش تصاویر، حضور گروه موسیقی، اهدای جوایز و اجرای مراسم درنظر گرفته شده و پیش‌بینی ۷ هزار صندلی برای میهمانان شده است.

وی که کارگردانی ۴ دوره اخیر جشن سینما را برعهده داشته است درباره تفاوت جشن دوازدهم با دوره‌های قبل اظهار داشت: از سال قبل برای امکان حضور بیشتر افراد در جشن، برپایی مراسم به فضای باز منتقل شد و امسال نیز نسبت به جشن یازدهم افزایش حدود ۲ هزار نفر میهمان را خواهیم داشت و حاشیه اجرایی کمتری را نیز داریم.

نامزدهای دوازدهمین جشن خانه سینما

بهترین فیلم: باد در علفزارها می‌پیچد، دعوت، دیوار، خاک آشنا، فرزند خاک، / بهترین کارگردانی: رضا میرکریمی، /ابراهیم حاتمی‌کیا، /محمدعلی طالبی، /بهمن فرمان‌آرا، /محمدعلی باشه‌آهنگر، / بهترین فیلمنامه:‌رضا میرکریمی و شادمهر راستین، /ابراهیم‌ حاتمی‌کیا و چیستا یثربی، /اصغر فرهادی، /بهمن فرمان‌آرا، /محمدعلی آهنگر و محمدرضا گوهری، / بهترین فیلمبرداری: مرتضی پورصمدی، /محمود کلاری/تورج منصوری، /علیرضا زرین‌دست، / بهترین موسیقی متن:‌خاک آشنا/دعوت/فرزند خاک/کتاب قانون/صد سال به این سال‌ها/ بهترین بازیگر نقش اول مرد:‌صابر ابر، /عزت‌الله انتظامی، /پرویز پرستویی/علی شادمان، /خسرو شکیبایی، / بهترین بازیگر نقش اول زن: دارین خمسه، /گوهر خیراندیش، /مریلا زارعی، /الناز شاکردوست، /فاطمه معتمدآریا، / بهترین بازیگر نقش مکمل زن:نگار جواهریان، /نیکو خردمند، /فریده سپاه‌منصور، /مهتاب نصیرپور، /رویا نونهالی، / بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: امیر آقایی، /حامد بهداد، /بابک حمیدیان، /داود فتحعلی بیگی، /رضا کیانیان، / بهترین چهره‌پردازی: خاک آشنا/در میان ابرها/دعوت/فرزند خاک/صد سال به این سال‌ها/ بهترین جلوه‌های ویژه بصری:آن مرد آمد/خواب لیلا/بهترین جلوه‌های ویژه میدانی: آن مرد آمد/ خواب لیلا / فرزند خاک / بهترین تدوین: خاک آشنا/دیوار/فرزند خاک/کتاب قانون/صد سال به این سال‌ها/ بهترین صدابرداری: باد در علفزارها می‌پیچد / خاک آشنا/در میان ابرها/دعوت/عباس رستگارپور، (فرزند خاک)/ بهترین صداگذاری و میکس:خاک آشنا/خواب لیلا/دعوت/ ستاره می‌شود/صد سال به این سال‌ها/ فرزند خاک/ بهترین طراحی صحنه و لباس:‌ آتش سبز/پرچم‌های قلعه کاوه/خاک آشنا/خواب لیلا/فرزند خاک